Kontulan uimahallissa viime päivinä ruuhkaaKontulan uimahalli on käynyt viime päivinä ahtaaksi.

Kontulan uimahallissa on ollut viime päivinä ahdasta. Hallipäällikkö Taito Huuskosen mukaan Kontulan hallissa on käynyt päivittäin lähes 1000 ihmistä. Heistä valtaosa on lähialueilta, mutta monet ovat tulleet pitkienkin matkojen päästä. Ruuhkat ovat johtuneet siitä, että Helsingin paristakymmenestä uimahallista Kontulan lisäksi vain Pirkkolan halli on ollut uimareille avoinna. Lisäksi avoinna ovat olleet tietysti maauimalat, mutta huonot säät ovat ajaneet innokkaimmat ulkoa sisälle.

Kontulan uimahalli on avoinna seitsemänä päivänä viikossa eli myös viikonloppuisin, ja silloinkin uimareita käy Huuskosen mukaan lähes sama määrä kuin arkena. Heinäkuun 30. päivä avautuivat Helsinginkadun, Mäkelänrinteen ja Töölön hallit, ja se on tuonut hivenen helpotusta Kontulankin tilanteeseen.

Kaunis sää ei Huuskosen mukaan vähennä halliuimareiden määrää, koska Kontulan hallin yhteydessä on auringonottopaikka. Ihmisiä tuo Kontulan uimahalliin myös muiden uimapaikkojen kaukaisuus ja luonnonvesistöissä olevat epäpuhtaudet sekä sinilevä. Kontulan uimahallissa ei ole pelkoa veden korkeista bakteeripitoisuuksista, sillä hallin keväällä valmistuneen remontin yhteydessä uusittiin vesijärjestelmä, joka vaihtaa jatkuvasti vettä altaassa. Korvaava vesi saa kemikaaliannoksen ja viime vaiheen bakteerikäsittelyn UV-laitteilla. Lähes kolme miljoonaa euroa maksaneen remontin yhteydessä uusittiin myös kiinteistön ilmastointi, jonka suuri laitteisto sijaitsee kahdessa kerroksessa. Ilmastointi auttaa uimareiden lisäksi myös kuntosalissa ja jumppasalissa rehkiviä.

Huuskonen kertoo, että uimahallin tekninen laitteisto on niin hieno, että jos vesijärjestelmään tai ilmastointiin tulee ongelmia, hän näkee sen tietokoneelta tai saa ongelmasta viestin matkapuhelimeen. Muutoin automatiikka hoitaa koko ajan sekä ilmastoinnin että vesijärjestelmää.


Hallipäällikkö Taito Huuskosen esittelee tyytyväisenä Kontulan uimahallin uusia vesijärjestelmälaitteita.

Kontulan uimahallissa yöuinnit Helsingin juhlaviikoilla

Kontulan uimahalli on mukana Taiteiden yössä perjantaina 24.8. päästämällä ihmisiä uimaan kello 22 saakka. Uimareiden on poistuttava hallista kello 23.00. Huuskonen kertoo, että hallin valaistusta todennäköisesti vähennetään ja laitetaan kynttilöitä tunnelmaa luomaan. Päätös asiasta on juuri tehty, joten suunnittelemme vielä muutakin tunnelmaa tuovaa, lisää Huuskonen.
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi