Metro palasi sunnuntaina 5.8.syysaikatauluihin

Metro palasi syysaikatauluihin sunnuntaina 5.8. Aikataulut ovat nyt samat kuin viime keväänä. Mellunmäen suuntaan matkustavat ja sieltä keskustan suuntaan tulevat pääsevät kulkemaan näin ilman vaihtoa. Metro kulki kesän aikana kahdeksan minuutin välein Kulosaaren metrosillan korjausten vuoksi. Itäkeskuksesta Mellunmäkeen oli erillinen liikenne, joten Mellunmäen suuntaan matkustavien piti vaihtaa aina Itäkeskuksessa junaa. Niille, jotka tarvitsevat yöllä metrojunaa tiedoksi, että Metron yöliikennöinti lisääntyy 13.8.


Bussilinjat 92, 94 ja 95 palasivat alkukesän aikatauluihin jo maanantaina 30.7 ja syksyn aikatauluihin näillä linjoilla siirryttiin 13.8.

Yölinjojen reitit itäisen Helsinginalueella muuttuivat kattavammiksi syysliikenteen alkaessa 12.8. 93N liikennöinti loppui, ja se on korvattu uudistuneilla yölinjoilla. Uudistus lisää aamuyön liikenteen tarjontaa itäisessä Helsingissä, kun pitkiä kierroksia ajaneet vanhat aamuyön linjat korvattiin usealla lyhyemmän reitin linjalla. 
 

Itäisen Helsingin yölinjat  Myllypuro-Mellunkylän alueella 12.8. alkaen

92N, Rautatientori – Myllypuro – Kurkimäki – Kivikko – Keinutie
Linja liikennöi viikonloppuisin myös aamuyöllä.
94N, Rautatientori – Roihuvuori – Itäkeskus – Kontulankaari
Linja liikennöi viikonloppuisin myös aamuyöllä.
95N, Rautatientori – Tammisalo – Roihuvuori – Marjaniemi – Vartiokylä – Länsimäki
97N, Rautatientori – Itäkeskus – Puotila – Mellunmäki – Vesala – Kotikonnuntie
Linja liikennöi viikonloppuisin myös aamuyöllä.

Myös Vuosaaresta Mellunmäen kautta Malmille liikennöivän linjan 78 liikennöintiaikaa on jatkettu useilla tunneilla.
Linja liikennöi joka päivä noin klo 23 asti. Bussi ajaa nykyiseen verrattuna arkisin noin 2,5 tuntia ja viikonloppuisin noin 4,5 tuntia nykyistä pidempään. Liikennöintiajan pidentäminen tehostaa poikittaisliikennettä ja tuo lisätarjontaa myös Vuosaaren, Mellunmäen ja Kontulan liityntäliikenteeseen sekä mm. Malmin sairaalan myöhäisillan työmatkaliikenteeseen.

Tarkemmat aikataulut löytyvät internetistä aikataulusivuilta ja liikenneneuvonnasta, puh. 0100 111 sekä HKL:n aikataulukirjasta syksy 2007 – kevät 2008, joka on juuri ilmestynyt. Posti jakaa aikataulukirjat kaikkiin Helsingin kotitalouksiin viimeistään viikolla 31. HKL:n ja YTV:n palvelupisteistä uutta aikataulukirjaa saa kotijakelun päätyttyä 6.8. alkaen.
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi