NäköRadio Kontula aloittaa lähetyksetTimo-Jussi Kyyrö odottaa mielenkiinnolla uutta aluevaltausta.

Suomen tiettävästi ensimmäinen kaupunginosaradio perustettiin Helsingin Kontulassa syksyllä 2005. Ensimmäiset kaksi ohjelmaa lähetettiin Lähiradion taajuudella 100.3 elokuussa 2005. Radio Kontula rekisteröitiin yhdistykseksi joulukuussa samana vuonna.

Vuosi 2006 tuotettiin tunnin ohjelmia kolmen ihmisen tiimillä joka toinen sunnuntai. Uusinnat seurasivat aina seuraavana keskiviikkona ja haastatteluosuudet tallennettiin www.kontula.com -portaaliin myös muina aikoina kuunneltaviksi.

Radio Kontula tarjosi vuonna 2006 säännöllisesti ajankohtaista asiaa Kontulasta kontulalaisille. Vieraina suorissa lähetyksissä näkemyksiään ”kaikkien lähiöiden äidistä” kävivät antamassa mm. Tomi Kontio, Jussi Sydänmäki, Waltteri Immonen ja Ninni Laaksonen sekä monet nyky-Kontulaa ja sen imagoa parantamassa olevat arkielämän asukasaktiivit.

Radio Kontula toimi vuonna 2006 KontuKeskuksen yhteydessä Urban 2 yhteisöaloiteohjelman tuen turvin. Vuoden 2007 alkaessa tuki oli päättynyt, mutta neljä innokasta ja matkalla runsaasti radiotoiminnasta oppinutta radiokontulalaista jäi toiveikkaana odottamaan tukitahojen kiinnostusta ohjelman jatkamiseen ja kehittämiseen. Varainhankinta toiminnan jatkamiseksi on tänä vuonna ollut perheellisille ja leipätyönsä muualle tekeville toimittajille toistaiseksi liian raskasta. Suuresta panostuksesta ei ole ollut kyse. Tähän päivään asti kaikki mukana olleet ovat antaneet panoksensa toimintaan veloituksetta.           

Ajatus syksyksi 2007 on ollut Radio Kontulan muuttuminen NäköRadio Kontulaksi. Ajatuksen esitti KontuKeskuksen Larri Helminen, joka toivoi Radio Kontula ry:n puheenjohtajan Timo-Jussi Kyyrön kanssa uudentyyppisen NettiTV -ohjelman tulevan osaksi uutta Mellunkylän alueportaalia.

Tavoitteena on tehdä syksyn 2007 aikana yhteensä 15 kpl viikottaista 15 minutin pituista Mellunkylä -aiheista internetissä pyörivää ajankohtaista NettiTV -lähetystä, joissa on uutisia ja haastatteluja. Lähetykset julkistetaan perjantaisin täällä www.alueportaali.net -sivustossa. Ensimmäinen ohjelma teknisten käynnistysvaikeuksien johdosta julkaistaan vasta 24.8. (Koelähetyksen voi katsoa täältä). Radio Kontulan toimittajat kuvaavat ja tekevät ohjelmat, jotka sitten Kontupiste työstää nettivalmiiksi ohjelmiksi.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi