KontuFestari veti 10 000 ihmistä Kelkkapuistoon
KontuFestari veti lauantaipäivän mittaan Kelkkapuistoon noin 10 000 ihmistä. Eniten kansaa oli liikkeellä illalla puolikahdeksan tietämissä, kun sekä Pelle Miljoona & 1980 ja Notkea Rotta esiintyivät.

Pelle Miljoona kumppaneineen esiintyi täydellä höyryllä. Yleisö sai kuulla myös suursuosikit ”Tahdon rakastella Sinua” ja ”Moottoritie on kuuma”. Ilmassa oli roimasti nostalgiaa. Suurelta osin keski-ikäinen kuulijakunta ei riehaantunut pogoamaan nuoruusvuosiensa tyyliin, mutta eli innolla mukana.

Notkean Rotan sukupolvea nuorempi kuulijakunta jaksoi heilua suosikkiensa mukana. Kelkkapuiston keikka todisti, että jyrsijöillä on vankka ihailijalauma.

KontuFestarin musiikillinen anti oli kokonaisuudessaan tuhti. Tuomari Nurmio veti rouhean soolokeikan. Erja Lyytinen Blues Bandin tiukka soitto toimi illansuussa komeasti. Kuulijoita saivat kohtalaisesti myös päälavan muut esiintyjät Jussi Sydänmäki & Janne Louhivuori, Grendel ja Electric Monk. Juhla-alueen toisessa päässä oli tarjolla lähes tauotta rappia tai breikkia.

Festarialueella kierteli iltapäivällä myös Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen. Tervehdyksessään hän luonnehti Helsingissä alkaneen 1980-luvulla festivaaliboomin, joka jatkuu edelleen.

”Festivaalit tekee monimuotoiseksi niiden monimuotoisuus. Ne ovat yhtä aikaa kansainvälisiä ja ihanasti paikallisia”, Haatainen totesi.

Keskustelussa KontuFestarien järjestäjien kanssa Haatainen arvioi, että festarilla on paikkansa Helsingin kulttuuritarjonnassa ja sen jatkosta on pidettävä huolta.

Apulaiskaupunginjohtaja Haatainen onnitteli myös sekä FC Kontua että ostaria 40-vuotispäivien johdosta. Hän arvioi Kontulan olevan myötätuulessa paikallisten asukkaiden työn ansiosta.

”Demokratia ja aito kansalaisyhteiskunta voivat kukoistaa vain osallistumisen kautta”, korosti Haatainen.

KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi