Mellunkylän nähtävyyksistä esite ja kartta
Mitä kertoisit vieraillesi Kontulasta, Vesalasta tai Mellunmäestä? Mihin tutustuisit itse Kontulassa tai sen lähialueella joko kävellen tai pyöräillen?  Eikö lehdistö löydä tai tiedä Kontulasta muuta kuin 12 kapakkaa? Nämä ajatukset ovat olleet monen kontulalaisen ja sen lähialueen asukkaan mielessä.

Mellunkylän kaupunginosassa asuu noin 36 000 asukasta ja uuteen asuinpaikkaan vaihtanee joka vuosi arviolta 10% eli tänne muuttaa noin 3 500 uutta asukasta. Näiden ihmisten juurruttamiseksi uuteen kotiseutuunsa  ja jokaisen vanhankin asukkaan kotipaikkatunteen voimistamiseksi kannattaa tehdä työtä. Myös vierailijoiden ja matkailijoiden sekä median kannalta tiivis ja monipuolinen tieto paikan nähtävyyksistä ja merkittävyyksistä on tarpeen.

Ensiapua tiedonjanoon on tähän mennessä antanut internetissä toimiva, KontuKeskuksen ylläpitämä laaja kaupunginosasivusto osoitteessa www.kontula.com.

Kontukeskus on nyt tekemässä yhteistyössä Kontulan, Kurkimäen, Kivikon, Vesalan ja Mellunmäen asukasyhdistysten kanssa Mellunkylän kaupunginosan nähtävyyksistä ja merkittävistä kohteista esitteen karttoineen. Kartalle muodostetaan neljä kaupunkipolkua, jossa kohteet on yhdistetty kävelyreiteiksi. Kävelyreittien pituudet ovat noin 2-4 kilometriä. Kohteet  valitaan joko alueen historian, kulttuurin, geologian, arkkitehtuurin, kaavoituksen, nykypäivän toimeliaisuuden tai tulevaisuuden näkymien perusteella.

Kaupunkipoluista yksi tulee Kivikon ja Kurkimäen alueelle, toinen Kontulan,  kolmas Vesalan ja neljäs Mellunmäen alueelle. Koska alueet ovat lähellä toisiaan, niin osa rasteista voi olla yhteisiä. Näin muodostuu yhtenäinen reitti takaisin lähtöpaikkaan. Polkukohteista tehdään kartta, jossa kohteesta eli rastista on  valokuva ja kirjallinen selostus.  Paikkaan tutustutaan  kirjaimellisesti kantapään kautta. Polkuverkostosta tehtäneen myöhemmin  myös internet –versio.

Hanke on saanut tukea Helsingin kulttuuriasiainkeskukselta ja eräiltä paikallisilta tukijoilta. Hanke toteutetaan loppuvuodesta 2007.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi