Mellunkyläläiset etsivät uudenkin asunnon mahdollisimman läheltä
Ihmiset viihtyvät Mellunkylässä niin hyvin, että kun he päättävät muuttaa, uusikin asunto haetaan niin läheltä kuin mahdollista. Näin kertoo Kiinteistömaailman Kontulan asuntomyymälän yrittäjä Katri Korhonen. Korhonen ottaa esimerkiksi seniori-ikäisen pariskunnan Vesalan omakotialueelta. He eivät yleensä halua muuttaa Haagaan, Töölöön tai minnekään muualle, vaan he toivovat sen hissillisen kerrostaloasunnon löytyvän läheltä, eli Mellunmäestä, Kontulasta tai Kivikosta. Korhosen mielestä tämä kertoo, että alueella viihdytään erittäin hyvin. Korhonen myös sanoo, että monet seniorit eivät välttämättä halua enää ostaa omaa asuntoa. Kysyntää olisi paljon Hely-kodin kaltaisille vuokra-asunnoille, jotka sijaitsisivat vanhan asunnon läheisyydessä.

Kun Korhonen ja muut Kiinteistömaailman asunnonvälittäjät tuovat esiin Myllypuron, Kontulan ja Mellunmäen etuja, he korostavat edullista hintatasoa, luonnon läheisyyttä, rakentamisen väljyyttä, hyviä metro- ynnä muita kulkuyhteyksiä ja myös Kontulan ostarin toimivuutta.

Tyypillinen alueen ulkopuolelta tuleva asunnon ostaja on Korhosen mukaan noin 30-vuotias pariskunta, joka saadessaan ensimmäisen lapsensa huomaavat, miten vaikeaa on kuljettaa lastenrattaita keskustan kapeissa rappukäytävissä tai hissittömässä talossa. Monet heistä ovat Korhosen mukaan myös "paluumuuttajia", jotka ovat aiemmin asuneet jossain päin Mellunkylää. Korhonen muistuttaa myös, että keskustasta saatavan pienen asunnon hinnalla saa Mellunkylästä helposti 2-3 huonetta ja keittiön.

Hinnat ovatkin Itä-Helsingissä helsinkiläisittäin edulliset, mutta Korhosen mukaan hintataso on viime vuosina suhteessa kaventunut verrattuna muiden alueiden hintoihin. Yksiön neliöhinta on keskimäärin 2500-2800 euroa. Suuremmissa asunnoissa neliöhinta liikkuu 1700-2000 eurossa. Jos alueelle muutetaan ulkopuolelta, juuri edulliset hinnat vaikuttavat ostopäätökseen, sanoo Korhonen. Hän myös uskoo, että hinnat edelleen nousevat alueella, koska mahdollinen Sipoo-päätös ja Vuosaaren satama tuovat toimintoja ja työntekijöitä alueelle.

Mellunkylässä asuntokaupassa näkyy myös maahanmuuttajien runsas määrä. Korhonen sanoo, että viime aikoina on entistä enemmän ilmaantunut venäjänkielisiä asunnonostajia. He ovat usein suomensukuisia paluumuuttajia. Kontulan Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Katri Korhonen toteaakin tyytyväisenä, että heillä on sen vuoksi yrityksessä myös yksi venäjää taitava myyntineuvottelija palvelemassa.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi