Tällä viikolla Mellunkylän tilaisuuksissa esillä jätevoimalahanke ja Laakavuoren luonnokset
Jätevoimalahanke esillä Kivikossa tiistaina 6.11.

Suunnitelmaa arvioitavista ympäristövaikutuksista eli YVA-ohjelmaa koskevat yleisötilaisuudet pidettiin Juvanmalmilla, Ämmässuolla, Kivikossa ja Länsimäessä (Långmossebergen) maaliskuussa 2007.

Seuraavan kerran yleisötilaisuuksia järjestetään tällä viikolla, jolloin ympäristövaikutusten arvioinnin tuloksia, YVA-selostus esitellään kuntalaisille (aineistoon voi tutustua lästä linkistä)

YVA-selostustilaisuus tiistaina 6.11.Korttelitalo Nallissa (os. Nallitie 3) klo 18-20.

Laakavuoren luonnokset esillä asukastilaisuudessa 8.11.

Suunnitelmissa Mellunkylän Laakavuoresta on tulossa kaiken ikäisten paikka.

Laakavuori sijaitsee Mellunkylässä, Laakavuorentien ja Saariselänkujan välissä. Alueen laidalla on tiivistä kerrostaloasutusta. Pohjoisosassa on ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoituslaitteita ja itäosassa tykkitie. Puisto on melko luonnontilainen, karu ja suurelta osin avointa silokalliota. Korkeuserot ovat suuria.

Alueen itäosassa on osin nurmettunut kenttä. Se palautetaan oleskelu- ja pelialueeksi, joka käy myös varttuneimmille asukkaille. Paikalle istutettavan perenna- ja pensaskasvillisuuden valinnoissa huomioidaan vuodenajat, jotta ihailtavaa riittäisi ympäri vuoden. Kentän yhteydessä on käsinojallisia penkkejä, avoin katos ja lapsille leikkivälineitä. Sivummalle tulee kuntoiluteline ja pyörätelineet.

Kallioalueelle avataan hienovaraisesti uusia, luontoon istuvia kulkuyhteyksiä. Linnoituslaite kunnostetaan ja merkitään infotaululla. Puustoa siistitään ja alueelle kylvetään niitty. Tykkitien kuivatusta parannetaan. Linnoituslaitteille tehdään uusi hoito-ohje yhdessä Museoviraston kanssa.

Tutustu Laakavuoren suunnitelmaluonnokseen

Luonnos on esillä myös Laakavuoren ala-asteella (Jänkäpolku 1) 2.–12.11.2007. Kohteen suunnittelija Sarianne Silfverberg on koululla tavattavissa 8.11.2007 klo 16–18.

KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi