FillariFestari 16.-18.5.2008 Mellunkylässä
Helsingin suurimpiin polkupyörätapahtumiin lukeutuva FillariFestari - motolla “Pyöräilyä & kulttuuria” - järjestetään ensi vuoden toukokuussa Mellunkylässä viikonlopun mittaisena tapahtumana.

Valtakunnallinen pyöräilyviikko järjestetään 10.-18.5.2007. Helsingissä suunnitellun pyöräilyviikon päätöstapahtuma on Mellunkylässä järjestettävä koko kansan FillariFestari 16.-18.5.2008. Tapahtuma on kolmipäiväinen, kulttuurilla maustettu suuri liikuntatapahtuma.

Perjantaina 16.8. Suomen vanhimman lasten rocktapahtuman Skidirockin yhteydessä on suunnitteilla mm. Lasten liikennekaupunki. Lauantaina 17.5. Kontulan ostarilla, Mellunmäen vanhalla ostarilla ja Kivikossa tiedossa FillariFestarin oheistapahtumia. Sunnuntaina 18.5. Kontulan Kelkkapuistossa järjestetään FillariFestarin päätapahtuma, jossa tiedossa on mm. erilaisia polkupyöräilyyn liittyviä esittelyjä, Fillarimessut, huoltoklinikka, turvapiste, rompetori, maasto ja BMX -pyöräilynäytöksiä, kiihdytysajot ja Mellunkylän ympäriajo. Tapahtuman yhteydessä myös elävää musiikkia ja festaritori.

Mellunkylän ympäriajon yhteydessä fillarioppaat johdattavat polkupyöräilijät joko 5, 10 tai 15 kilometrin fillarikierrokselle Mellunkylän (Kivikko-Kontula-Kurkimäki- Mellunmäki-Vesala) kiinnostaviin maisemiin.

FillariFestari -tapahtumassa ovat mukana alan keskeiset järjestöt ja kauppiaat sekä viranomaiset. Tapahtumaa tukee mm. Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen Kulttuuriraide -hanke ja sen tuottaa KontuKeskus ry.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi