Nettitelevisiolähetykset käynnistyivät Mellunkylässä
Suomen tiettävästi ensimmäinen kaupunginosaradio perustettiin Helsingin Kontulassa kesällä 2005. Ensimmäiset kaksi ohjelmaa lähetettiin Lähiradion taajuudella 100.3 elokuussa 2005. Radio Kontula rekisteröitiin yhdistykseksi joulukuussa samana vuonna.

Vuonna 2006 tuotettiin tunnin ohjelmia kolmen ihmisen tiimillä joka toinen sunnuntai. Uusinnat seurasivat aina seuraavana keskiviikkona ja haastatteluosuudet tallennettiin www.kontula.com -portaaliin myös muina aikoina kuunneltaviksi.

Radio Kontula tarjosi vuonna 2006 säännöllisesti ajankohtaista asiaa Kontulasta kontulalaisille. Vieraina suorissa lähetyksissä näkemyksiään ”kaikkien lähiöiden äidistä” kävivät antamassa mm. Tomi Kontio, Jussi Sydänmäki, Waltteri Immonen ja Ninni Laaksonen sekä monet nyky-Kontulaa ja sen imagoa parantamassa olevat arkielämän asukasaktiivit.

Vuonna 2007 vedettin henkeä ja mietittiin edellytyksiä toiminnan jatkamiseksi...

Radiosta Näköradioksi Kontulaksi       

Syksyllä 2007 syntyi ajatus Radio Kontulan muuttamisesta NäköRadio Kontulaksi. Ajatuksen esitti KontuKeskuksen Larri Helminen, joka toivoi Radio Kontula ry:n puheenjohtajan Timo-Jussi Kyyrön kanssa uudentyyppisen NettiTV -ohjelmiston tulevan osaksi Mellunkylän alueportaalia osoitteessa www.alueportaali.net.

Tavoitteena on vuonna 2008 tehdä kerran kuukaudessa n. 15 minuutin pituinen M-Studio -nettiTVohjelma, kerran viikossa lyhyt Mellunkylän kuulumisia -uutislähetys ja tarvittaessa myös live-lähetyksiä esim. FillariFestareilta. Radio Kontulan toimittajat kuvaavat ja tekevät ohjelmat, jotka sitten työstetään Kontupisteessä nettivalmiiksi ohjelmiksi.

Projektia tukee omalta osaltaan Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen Kulttuuriraide -hanke ja se toteutetaan yhteistyössä KontuKeskus ry:n kanssa.

Näköradio Kontula käyttää teknisenä alustanaan suomalaisen Floobs Oy:n kehittämää uutta teknologiaa ohjelmien jakeluun ja ohjelmat ovat nähtävissä näillä sivuilla.

Floobs tarjoaa Näköradiolle modernin ja laadukkaan internetpalvelun
    
Floobs on internetpalvelu, joka mahdollistaa oman tv-kanavan perustamisen erilaisille harrastus- ja paikallisyhteisöille. Palvelu mahdollistaa suorat lähetykset internetiin helposti. Suoran lähetyksen tuottamiseen palvelusta tarvitaan vain web-kamera ja internetyhteys. Lähetyksiä voi seurata suorana internetistä. Palvelu on ollut avoimessa beta-vaiheessa suomenkielellä tammikuussa 2008. Palvelun on kehittänyt suomalainen ohjelmistoyritys Floobs Oy. Lisätietoa: www.floobs.fiKontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi