Skidirockfestivaali aurinkoisessa Kurkimäessä
Perjantaina 16.5. monet päättäväiset pikkuaskeleet kulkivat Leikkipuisto Kurkimäen piha-aluetta kohti. Suuntana oli Skidirockfestivaali, joka tänä vuonna järjestettiin osana FillariFestaria.

Aurinko paistoi ja lapsilla oli jo meno päällä. Tunnelma oli leppoisa, juontaja ”Papa Ripa” Vuorimiehen esitellessä mitä erilaisimpia musiikkiesityksiä, Mikko Perkoilan lastenlauluista aina Rautaräppärärien Jennan ja Sannin ponnekkaaseen esitykseen asti.

Paikan päällä oli lukuisia koulu -ja päiväkotiryhmiä. Monet vanhemmat olivat tulleet lastensa kanssa piknikille. Skidirockfestivaalissa oli tarjolla monenlaista ohjelmaa. Musiikin lisäksi lasten huomion veivät varsinkin taikuri ja lasten liikennekaupunki, johon riitti jonoa koko aamupäivän.Viikistä, päiväkoti Auringonkukasta tulleet Aimo 6v. ja Topi 5v. olivat erityisen innostuneita, kun kananmuna muuttui taikurin käsissä omenaksi. Poikien mielestä myös rumpupaja ja nukketeatteri olivat mielenkiintoisia. - Myös ratsupoliisien hevosille Patulle ja Hempalle riitti kavereita. Viisivuotias Henri uskaltautui silittämään heppoja. Henri oli jo ehtinyt ennen tätä kokeilemaan otsanauhatyöpajaa ja pomppulinnaa. Touhuamaan pääsi rytmi-, otsanauha- ja erityisessä värityöpajassa, joka oli suunniteltu vauvoille.

Vuoden suurimpiin helsinkiläisiin lastentapahtumiin lukeutuva Skidirockfestivaali järjestettiin nyt 13. kerran. Ihmisiä oli tullut lähiseudulta, mutta myös kauempaa. Erityisesti kiiteltiin, kuinka mukavaa on kun järjestetään ilmaistapahtumia. Monille Skidirockista on tullut perinne, jonne lähdetään porukalla piknikille joka vuosi. Tänä vuonna tapahtuma keräsi noin parituhatta iloista kuulijaa

Yksi tapahtuman järjestäjistä, Pablo Salmes, totesi että vuodesta 1995 lähtien pidettyä Skidirockia ollaan kehittämässä jatkossa entistä poikkitaiteellisempaan suuntaan. Tämä ilmiö oli hyvin esillä jo tämän vuotisella festivaalilla, tarjolla oli paljon muutakin kuin musiikkiesityksiä.

Tänään FillariFestarin ohjelmassa tapahtumat Mellunmäessä ja Kontulassa

Klo 10.00-13.00, Mellunmäen vanha ostari, järj. Mellunmäki-yhdistys ry:
Mellunmäki-päivä, vapaa pääsy
Ohjelmassa mm. toritanssit, polkupyöräaiheisia esityksiä, Ostarin ympäriajo: hitausajokilpailu, piirustuskilpailu lapsille ja fillaripoliisit.

Klo 12.00-15.00,  Kontulan ostari, järj. Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys ry:
Pyörämarkkinat, vapaa pääsy
Ohjelmassa mm. Pyörät 2008, FillariRiksa ja liikenneturvallisuus -esittelyjä.

Klo 21.00 alkaen , Kontulan ostari, järj. ravintola Wenla:
Festariklubi Wenla,  liput 7€
Tumppi Varonen & Problems (esiintyminen klo 23), ikäraja 18 vuotta.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi