FillariFestarilla yhteensä yli 6 000 kävijää
Ensimmäistä kertaa Helsingin Mellunkylässä 15.-18.5. järjestetyn FillariFestarin eri tapahtumissa vieraili neljän päivän aikana kaiken kaikkiaan yli 6 000 kävijää.

FillariFestarin ohjelmassa oli torstaina 15.5. liikenneministeri Anu Vehviläisen avaama pyöräilyseminaari ja samana iltana järjestetty Skidirock WarmUp -tilaisuus Kivikossa. Skidirockfestivaalia vietettiin perjantaina 16.8. jo 13.kerran Kurkimäessä. Mellunmäki-päivä ja Kontulan ostarin pyörätapahtuma olivat vuorostaan lauantain 17.8. ohjelma-antia. FillariFestarin päätapahtuma sunnuntaina 18.5. Kontulan Kelkkapuistossa päätti tapahtuman. Kaikkiin edellä mainittuihin tilaisuuksiin oli vapaa pääsy.

Kelkkapuistossa mukava tunnelma

Päätöstapahtumassa Kelkkapuistossa sää oli harmaa, mutta tunnelma hyvä. Puolen päivän aikaan pitämässään Helsingin kaupungin tervehdyspuheessaan apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen piti FillariFestarin järjestämistä tervetulleena asiana. Päivän ohjelmatarjonnasta vastasivat Circus Helsinki, Musikantit, Helsingin Poliisisoittokunta solisteinaan Seppo Bruun ja Kosti Kotiranta, Omat Pojat -tanssiorkesteri, Stadin Juhlaorkesteri ja Halavatun Papat. Lisäksi alueella oli mm.pyöräesittelyjä, huoltoklinikka, rompetori, fillarien turvamerkintää sekä riksa-ajelua. Erilaisia FillariFestarin retkiajoja suoritettiin Kelkkapuistosta käsin Mellunkylän alueelle.

Sääolosuhteiden vuoksi muutama ohjelmassa mainittu esitys jouduttiin viime hetkellä peruuttamaan, mutta muuten järjestelyt sujuivat moitteettomasti tässä yli 20 eri järjestön ja tahon suuressa yhteisponnistelussa. FillariFestari sai hyvin pyöräilyn turvallisuutta edistäviä asioita esille.

Seuraavan kerran toukokuussa 2009

FillariFestari on tarkoitus järjestää seuraavan kerran toukokuussa 2009. Suunnitelmissa on tiivistää ohjelmistoa ja tuoda samalla mukaan myös uusia elementtejä tapahtumaan.

FillariFestarin taustalla ovat olleet paikalliset asukasyhdistykset, keskeiset pyöräily- ja liikenneturvallisuusalan järjestöt, Helsingin kaupungin eri tahot ja yritykset. Mukana tänä vuonna olivat mm. Liikenne- ja viestintäministeriön Valppain Mielin -kampanja, Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus, liikuntavirasto ja nuorisoasiainkeskus, Terve ja turvallinen kaupunki, Helsingin Uutiset, Suomi Pyöräilee, Suomen Pyöräilykuntien Verkosto ry, Pyöräilyunioni,ry, Helsingin Pyöräilijät ry, Cycle Club Helsinki ry, Liikenneturva, Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys ry, Suomen Tiepalvelumiehet STM ry, Invalidiliitto ry, Lähiöprojekti, Helsingin Energia, Mellunmäki-Yhdistys ry, Kurkimäki-Seura ry, Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys ry, FC Kontu ja Kontula-Seura ry. Tapahtuman tuotti ja koordinoi KontuKeskus ry.
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi