Mellari kiinnosti Mellunmäki-päivänä
Mellunmäki-Yhdistyksen järjestämä Mellunmäki-päivä lauantaina Mellunmäen vanhalla ostarilla 17.5. sai ihmiset liikkeelle niin jalan kuin pyörilläkin. Tapahtuma keräsi runsaat 300 kävijää uuteen asukastila Mellariin ja sen edustalle, joukossa oli paljon lapsiperheitä. Tunnelma oli mukavan lämminhenkinen. Makkarat paistuivat yhdistyksen ylläpitämässä grillissä ja trubaduuri Karri Salo lauloi kävijöille. Lapsille oli järjestetty mm. kilpailuja, hitausajoa polkupyörällä, juoksukilpailu ja piirustuskilpailu. Ulkona oli mahdollista mitata myös rasvaprosenttinsa, seurata koripallo-esitystä ja jututtaa fillaripoliiseja. Lisäksi Suomen Tiepalvelumiehet STM ry:stä tekivät polkupyöriin turvamerkinnät ilmaiseksi.

Pihalla oli myös yhdistysten tori, jossa Mellunmäki-Yhdistys, Kristillisdemokratit ja Laakavuoren kumppanuustalo esittelivät toimintaansa. Kierrätyskeskuksen ja Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien 4V-hanke oli niin ikään esillä. 4V -nimi tulee sanoista välitä, vaikuta, viihdy ja voi hyvin. Hankkeen tavoitteena on rakentaa yhdessä mukava kaupunkien elinympäristö.

Mellarin sisätiloissa Mellunmäki-Yhdistyksen puheenjohtaja Pertti Lampi kertoi pyöräilyn historiasta ja lausui muun muassa Pablo Nerudan polkupyöräaiheisen runon. Englanniksi runon esitti paikan oma poika George Drayton. Yhdistyksen varapuheenjohtaja Paula Ripatti vuorostaan jakoi kilpailujen palkintoja. Musiikista nautittiin niin sisällä kahvilassa kuin ulkonakin.

Jaossa oli myös uunituore Mellari -esite, josta käy ilmi, mitä Mellarin asukastila tarjoaa vierailleen. Monet kävijät totesivatkin olevan hienoa kun asukkailla on näin mukavat tilat käytössään.

Mellunmäki-päivä järjestettiin FillariFestarien yhteydessä.

KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi