Hoito-opas vanhemmille tavallisiin lasten tauteihin
Vanhempien avuksi on kehitetty opas "Tavallisia lasten oireita - kuinka hoidan ja milloin hoitoon?" Oppaassa vanhemmille tarjotaan selkeitä hoito-ohjeita tavallisimpiin pikkulasten vaivoihin. Oppaassa kerrotaan kuinka pientä kuume-, flunssa-, korvakipu- tai ripulipotilasta voidaan hoitaa kotona ja koska tulee hakeutua hoitoon.
 
Oppaassa esitellään lasten kuumeen ja kivun lääkehoito, joka lapsilla jää usein riittämättömäksi. Lääkitysohje on käytössä HYKS:n Lastenklinikan päivystyksessä. Tavallisesti pikkupotilaan oireet paranevat kotihoidossa riittävän kuume- ja kipulääkityksen turvin. Lasta ei tarvitse viedä varmuuden vuoksi terveysasemalle tai päivystykseen, ellei lapsen vointi heikkene, ohjeistetaan oppaassa.
 
Opas on tehty osana pääkaupunkiseudun päivystyshanketta. Hanke on pääkaupunkiseudun päivystyksiä kehittävä laaja yhteistyöprojekti, jossa mukana ovat Espoo, Helsinki, HYKS, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi ja Vantaa.
 
Kesällä opasta jaetaan kokeilumielessä muutamassa neuvolassa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Kokeilusta saatujen kokemusten perusteella tehdään päätös oppaan laajemmasta käyttöönotosta.
 
Opas "Tavallisia lasten oireita - kuinka hoidan ja milloin hoitoon?"
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi