Kiasma Kivikossa 23.9.-2.11.2008Simryn Gill: Itsekylväytyviä, 1998 (yksityiskohta installaatiosta)
kuva: Tarja Karlsson

Kiasma viettää 10-vuotisjuhlavuottaan yhdessä kummikaupunginosa Kivikon kanssa. Yhteistyövuoden kunniaksi Kiasma valtaa Kivikon ja Kivikko Kiasman. Nykytaiteen museo on ollut yhteistyössä eri-ikäisten ja -taustaisten kivikkolaisten toimijoiden kanssa. Nykytaidetta on tuotu lähemmäksi itähelsinkiläisen kaupunginosan arkea mm. erilaisten työpajojen ja tempausten avulla. Näyttely on esillä Kivikossa 23.9.-2.11.2008.

Yhteistyövuosi huipentuu näyttelyyn, jonka kivikkolaiset ovat itse toteuttaneet Kiasman asiantuntemuksen avulla. Innokkaat kivikkolaiset ovat päässeet näkemään millainen museo on työpaikkana sekä kokemaan mitä kaikkea näyttelyn tekemiseen vaaditaan. Hankkeen taustalla toimivat ja sitä tukevat Helsingin kaupungin lähiöprojekti ja Helsingin kaupungin taidemuseo.

Kivikkoon tuodaan parisenkymmentä Kiasman kokoelmataideteosta. Näyttely on esillä kuudessa kohteessa: Korttelitalo Ruudissa ja Nallissa, Seurakuntatalo Pyhässä Jysäyksessä, Terveysasemalla, Nuorisotalolla sekä Asukaspuisto Kipinäpuistossa.

Näyttelyvieras tutustuu näyttelyn kautta paitsi nykytaiteeseen myös Kivikon asuinalueeseen sekä sen asukkaisiin ja toimijoihin. Kivikkolaisten tulkintoja teosten ja tilojen yhteyksistä valotetaan näyttelyluettelossa ja -kierroksilla. Taiderasteilta voi löytää esimerkiksi Sikotauti-nimisen taideteoksen Terveysasemalta ja tutustua taideteoksen rohkeaan ripustuspaikkaan Seurakuntatalo Pyhässä Jysäyksessä. Näyttelypaikkoja kiertäessään voi kerätä mukaansa leimoja, joilla saa Kiasmasta lisää taideyllätyksiä.

Näyttelytilojen aukioloajat vaihtelevat

Kaikkiin kuuteen näyttelypaikkaan voi tutustua yhtäaikaisesti seuraavina ajankohtina:

Ma 22.9. klo 18-19 (avajaisilta)
Su 26.9. klo 14-16
Su 28.10. klo 14-16

Seurakuntatalo Pyhä Jysäyksen teokseen voi tutustua myös to 9.10. klo 14-20.

Terveysaseman aulatila on avoinna terveysaseman aukioloaikoina ma-ti, to-pe klo 8-16 ja ke klo 8-18. Teoksiin voi tutustua to 9.10. klo 16 saakka.

Nuorisotalolla järjestetään videoteosten katselmus ke 15.10. klo 16-19. Katselmuksen yhteydessä järjestetään avoin tanssi- ja animaatiotyöpaja. Pajat ovat non-stop muotoisia eikä niihin edellytetä ennakkoilmoittautumista.

Kipinäpuiston teokseen voi tutustua Halloween-tapahtuman yhteydessä to 30.10. klo 17-19.

Lisää aiheesta
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi