Animaatiojoulukalenteri

AnimaatiojoulukalenteriJoulukuun 1.-24. päivä Kontupisteessä, Mellarissa ja Lasipalatsin ulkoseinällä on nähtävissä kulttuuriasiainkeskuksen
ja 4V-hankkeen yhteinen kierrätysaiheinen Animaatiojoulukalenteri. Joulukalenteri on nähtävissä Internetissä
osoitteessa joulukalenteri.kontu.la.

Joulukalenterin luukut on valmistettu stop-motion-animointitekniikalla: animoitavia hahmoja liikutetaan vähän kerrallaan ja jokaisen asentomuutoksen jälkeen otetaan kuva. Lapsiryhmmille järjestettiin neljä animointityöpajaa. Työpajoihin osallistuneet lapset olivat 3-10 vuotiaita. Animointi on sopivaa puuhaa kaiken ikäislle, ja lyhyessäkin ajassa saa aikaiseksi hauskan tarinan. Netissä julkaistavassa joulukalenterissa on mukana kierrätysäänten työpajoissa tehty äänimaailma.

Animaatiojoulukalenterissa käsitellään ajankohtaisia teemoja lasten näkökulmasta - miten ilmastonmuutos, kierrätys, vastuullisuus ja yhteisöllisyys tulevat esiin joulun vietossa. Animaatioissa pukki miettii, luistaako reki lumettomassa kaupungissa ja tonttujen Kili-Koli -masiina tuottaa joululahjoja kierrätysleluista.

Joulukalenterin työpajat innostavat ja kannustavan kaikenikäisiä ihmisiä yhteiseen tekemiseen ja joulutunnelman luomiseen. Lämminhenkiset ja höpsöt animaatiot tarjoavat joulukiireessä hääriville ihmisille mahdollisuuden muistaa, että joulu on iloinen ja lapsenmielinen juhla.

Lisätietoja:
minna.piirainen[@]kontu.laKontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsingille päästövähennysohjelma päivitetty 10.12.2018 18:19

Vanhojen matkakorttien lataus lippuautomaateissa päättyy 7.1. päivitetty 10.12.2018 15:25

Poikkeuksia hammashoidon ajanvarauksessa päivitetty 10.12.2018 15:13

Oulunkylän ala-asteen B-siiven korjaustyöt jatkuvat päivitetty 10.12.2018 14:40

Näin lajittelet jätteet jouluna päivitetty 10.12.2018 14:13

Helsinginuutiset.fi