FillariFestari ensi viikonloppunaKevään suurin fillaritapahtuma Helsingissä 15.-16.5.2009

Polkupyöräily on yksi helsinkiläisten suosituimmista liikkumismuodoista. Valtakunnallinen pyöräilyviikko järjestetään tänä vuonna toukokuun puolessa välissä. Pyöräilyviikon päätapahtuma on koko kansan FillariFestari 15.-16.5.2009. Kaksipäiväinen, kulttuurilla maustettu polkupyöräilytapahtuma pidetään Mellunkylässä, asukasluvultaan Helsingin suurimmassa kaupunginosassa. Tilaisuuksia on yhteensä seitsemän, Suomen vanhimmasta lasten rock-tapahtumasta Skidirockista Kelkkapuistossa järjestettävään FillariFestari -päätapahtumaan. Tänä vuonna FillariFestarin yhteydessä lauantaina 16.5. klo 13.00 lähtee liikkeelle poikkeuksellinen FillariHelsinki -polkupyöräkulkue Helsingin Senaatintorilta Itäväylää pitkin Mellunkylään, Kontulan Kelkkapuiston päätapahtumaan.

FillariFestarin taustalla ovat keskeiset pyöräily- ja liikenneturvallisuusalan järjestöt, Helsingin kaupungin eri tahot ja yritykset sekä paikalliset asukasyhdistykset.

OHJELMA

PERJANTAINA 15.5.

Klo 9.30-14.00 Kurkimäen korttelitalo, järj. Kurkimäki-Seura ry/Leikkipuisto Kurkimäki:
SKIDIROCKFESTIVAALI, lasten kulttuuritapahtuma, vapaa pääsy

Lavalla esiintyvät Mary & Macy, Musiikkileikkikoulu Musikantit, Taikuri Aaro Sorva, Aarne Alligaattori, Mana O Laka –tanssiryhmä, Circus Helsinki ja  Zapliini. Juontajana toimii Ripa Vuorimies. Lisäksi alueella mm. Koominen taikuri Prof. Bluffo, Lasten Liikennekaupunki, Pelastuslaitoksen kalustoesittelyä, fillaripoliisit, hevosajelua, värikylpyä, rytmi- ja muita työpajoja. Buffetti.

Klo 16.30 -20.00 Kivikon Kipinäpuisto ja Kivimottis, järj. Kivikko-Seura ry
FILLARITAPAHTUMA, vapaa pääsy

Klo 16.30 -19.30 Kivikon Kipinäpuistossa tilaisuus, jossa tarjolla on mm. erilaisia pyöräilyn taitolajeja sekä lasten ja nuorten pyörien osto- ja myyntitori. Asukastalo Kivimottiksessa klo 18-20 välisenä aikana on pyörien huolto-opastusta.

LAUANTAINA 16.5.

Klo 10.00-14.00 Mellunmäen vanha ostari, järj. Mellunmäki-yhdistys ry:
MELLUNMÄKI-PÄIVÄ, vapaa pääsy

Ohjelmassa mm. Black Snakes -yhtye, karaokea dj Lucasin vetämänä, koominen taikuri Prof. Bluffo, Marjaniemen VPK, pyöräilyn suunnistusajo, partiolaisten fillarikunnostusta ja -puhdistusta sekä lasten piirustuskilpailu ja kasvomaalausta. Buffetti.

Klo 10.00-14.00 Kontulan ostari, järj. Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys ry:
PYÖRÄMARKKINAT, vapaa pääsy

Kontulan ostoskeskuksen fillarikampanja pyöräilystä ostarilla, uudet pyörät esittelyssä, koeaja sähköpyörä, FillariRiksa, fillariarpajaiset ja liikenneturvallisuusesittelyjä.

Klo 13.00 Senaatintori-Kontulan Kelkkapuisto, järj. Pyöräilykuntien verkosto
FILLARIHELSINKI POLKUPYÖRÄKULKUE, vapaa pääsy

Suuri FillariHelsinki -polkupyöräkulkue 16.5. klo 12.00 Senaatintorilta Mellunkylään. Reitti: Senaatintori – Itäväylä – Kontulan Kelkkapuisto.

Fillari Helsinki -pyöräkulkue on kaikkien pyöräilystä tasavertaisena liikennemuotona kiinnostuneiden kansanjuhla. Kulkueessa pääset kokeilemaan millaiseksi pyöräilykaupungiksi Helsingilläkin on mahdollisuudet kehittyä, kun pyöräilijöille annetaan tarvittava tila kaupunkiliikenteessä. Keskustan katujen lisäksi poliisi rauhoittaa yhden kaistan Itäväylältä kokonaan pyöräilijöitä varten.

Pyöräkulkue päättyy Mellunkylään, jossa alkaa FillariFestarin päätapahtuman avajaiset klo 14.00 Kontulan Kelkkapuistossa. Kulkueessa pyöräillään leppoisaa vauhtia ja se soveltuu hyvin myös lapsille. Alaikäraja on 8 vuotta. Pyöräilykypärän käyttöä suositellaan. Kulkueen järjestävät Pyöräilykuntien verkosto ry ja Fillari Helsinki -toimintakampanja yhteistyössä Suomen Tiepalvelumiehet ry:n ja Helsingin Maan ystävien kanssa. Kulkue on samalla kevään kolmas Kriittinen pyöräretki. Tulethan paikalle ajoissa, jotta suuri pyöräilijäjoukko saadaan järjestäytymään kitkattomasti. Tapahtuma on maksuton ja kaikki pyöräilyn ystävät ovat tervetulleita.

Kulkueen aikataulu:

12.00 Kokoontuminen Senaatintorille ja ryhmittäytyminen. Fillarikonsertti räp-artisti Jeppe Grönholmin johdolla - kaikki osallistuvat musisointiin vähintään oman pyöränsä soittokellolla. Mukana viihdyttämässä myös koominen taikuri professori Bluffo.
13.00 Fillari Helsinki -pyöräkulkueen lähtö Senaatintorilta
14.00 Kulkueen kärki saapuu Kontulan Kelkkapuistoon

Klo 14.00-19.00 Kontulan Kelkkapuisto, järj. KontuKeskus ry:
FILLARIFESTARI PÄÄTAPAHTUMA, vapaa pääsy

Lavalla esiintyvät mm. Circus Helsinki, Helsingin palokunnan soittokunta solistinaan Seppo Bruun ja Kosti Kotiranta, Omat Pojat -tanssiorkesteri ja Neumannin Dingo Duo. Juontajana toimii Njassa. Helsingin kaupungin tervehdyksen esittää ylipormestari Jussi Pajunen. Lisäksi festarialueella mm. fillarihuutokauppa, erilaisia polkukupyöräIlyyn ja liikuntaan liittyviä esittelyjä, huoltoklinikka, turvapiste, rompetori, maasto- ja BMX -pyöränäytöksiä, Pelastuslaitoksen kalustoesittelyä, ja Mellunkylän pyöräilykierrokset. Tapahtuman yhteydessä monipuolinen festaritori.

LAVAN ALUSTAVA AIKATAULU KELKKAPUISTOSSA

Circus Helsinki -esitys avaa tapahtuman
Klo 14.15 Ylipormestari Jussi Pajusen tervehdys
Klo 14.20 Helsingin palokunnan soittokunta
Klo 15.00 Fillarihuutokauppa
Klo 15.45 Stadin Juhlaorkesteri
Klo 16.45 Omat Pojat -tanssiorkesteri
Klo 17.45 Dingo Duo

Klo 21.00 Ravintola Wenla Kontulan ostari, järj. ravintola Wenla:
FESTARIKLUBI WENLA, liput 5 €

Esiintymässä Neumannin Dingo Duo. ikäraja 18 vuotta.

Oikeudet ohjelmamuutoksiin pidätetään.
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi