Sää suosi FillariFestareita

Toistamiseen järjestettyä FillariFestaria suosi nyt viime vuoteen verrattuna aurinkoinen sää. Kahden päivän aikana tuhannet ihmiset - vauvasta vaariin - vierailivat seitsemässä eri tilaisuudessa Mellunkylässä. Järjestäjät arvioivat FillaiFestarin tämän vuoden kokonaskävijäimäärän olleen n. 5 000.

Perjantaina 15.5. järjestetty, Suomen vanhimpiin lastenfestareihin lukeutuva Skidirock onnistui yli odotusten ja yleisöä oli enemmän kuin edellisinä vuosina. Paitsi lavaohjelma monine esiintyjineen, niin myös Lasten liikennekaupunki kiinnosti lapsia. Skidirock on lajissaan kerrassaan mainio tapahtuma, koska lapsille suunnattuja tapahtumia ei ole koskaan liikaa.

Lauantaina 16.5. oli vuorossa tämänvuotisen festarin uutuus, ensimmäistä kertaa järjestetty FillariHelsinki -polkupyöräkulkue, jossa runsaat parisataa pyöräilijää lähti polkemaan Senaatintorilta Itäväylää pitkin Mellunkylään, Kontulan Kelkkapuistossa järjestettyyn FillariFestari -päätapahtumaan. -Tapahtuma oli historiallinen, koska nyt polkupyöräijät pääsivat tiettävästi ensimmäistä kertaa polkemaan Itäväylän moottoritietä pitkin itään. Järjestäjät ja viranomaiset saivat kulkueen osallistujilta runsaasti kiitosta hyvin organisoiduista järjestelyistä.

Kelkkapuistossa järjestetty FillariFestarin päätapahtuma herätti puistomaisemallaan ja tapahtumajärjestelyillään jälleen kerran ihastusta ensimmäistä kertaa paikan päällä vierailleiden ulkopaikkakuntalaisten silmissä. Ohjelmassa oli elävää musiikkia Helsingin palokunnan soittokunnasta Dingon duokeikkaan. Paikan päällä oli myös fillarihuutokauppa ja erilaisia polkukupyöräIlyyn ja liikuntaan liittyviä esittelyjä. Helsingin kaupungin tervehdyksen esitti ylipormestari Jussi Pajunen, joka suhtautui hyvin myönteisesti polkupyöräilyn kehittämiseen ja antoi kiitosta tapahtuman järjestelyistä niin aktiivisille Mellunkylän järjestöille kuin kaikille muillekin tapahtumaan osallistuneille.

Liekö syynä ollut lauantain runsas tapahtumatarjonta eri puolilla Helsinkiä, mutta Kelkkapuistoon olisi mahtunut enemmänkin yleisöä.

FillariFestarin yhteydessä järjestettiin myös Kivikossa, Mellunmäessä ja Kontulan ostarilla fillarihenkisiä tilaisuuksia, jotka omalta osaltaan osoittivat Mellunkylän olevan vireä ja aktiivinen kaupunginosa.

 
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi