EtnoFestari päättyi iloisen riehakkaisiin meksikkolaistunnelmiin

Kontulan ostarin Kontula -aukiolla järjestettiin viime lauantaina ensimmäistä kertaa maksuton, monikulttuurinen EtnoFestari.

Aurinkoinen ja lämmin keli suosi uutta tapahtumaa. Yleisöä oli ensi alkuun vähänlaisesti, mutta kuten järjestäjät ennakoivatkin, tapahtuma-aukio alkoi täyttymään myöhemmin iltapäivällä karjalalaisen Santtu Karhun, Pelle Miljoonan ja meksikolaisen Polka Madresin esiintymisten myötä. Alustavien arvioiden mukaan tapahtumaa seurasi päivän mittaan lopulta lähes 2 000 henkeä.

Tapahtuma käynnistyi puoleltä päivin riemastuttavilla Lasten kulttuurikeskus Musikanttien -esityksillä. Tämän jälkeen europalamentaarikko Sirpa Pietikäinen piti lyhyen ja nasevan tervehdyspuheen, jota seurasi hiljaisen keskittynyt Baji ry:n taiji & bajii -esitys Lü Baochunin johdolla. -Mellunkylässä asuva, alunperin Sisiliasta kotoisin oleva Luca Cannavo Sisiliasta vuorostaan toi tuulahduksen italialaista laulukulttuuria tapahtumaan. Luca on komeaääninen laulaja, josta tullaan tulevaisuudessa kuulemaan varmasti lisääkin. -Seuraavina esiintyneet hiphop-ryhmät BX (Tansania, Suomi) ja Flowtastic (Nigeria, Suomi) osoittautuvat kummatkin yllättävän tasokkaiksi alansa edustajiksi. Myös heille voi povata valoisaa tulevaisuutta. -Venäjän Karjalasta, Petroskoista tuleva ja karjalan kielellä laulava Santtu Karhu Talvisovat -bändinsä kanssa oli tapahtuman kiinnostavimpia bändejä taitavasti sovitettuine biisineineen ja näillä näkymin heitä tullaan kuulemaan uudestaan KontuFestarissa 15.8., kuten myös Pelle Miljoonaa, joka EtnoFestarissa heitti yleisöön menevän, intensiivisen soolokeikan. KontuFestarissa Pelle tulee esiintymään Unabomber -yhtyeensä kanssa. -Tapahtuman päättäneen, meksikolaisen Polka Madre -yhtyeen aloittaessa oman riehakkaan shownsa, aukio täyttyi yleisöstä ja lavan edessä nähtiin kymmeniä ihmisiä tanssimassa yhtyeen tahdissa. Polka Madresin "polkkapunkiksi" nimitetyn musiikin myötä ensimmäinen EtnoFestari sai iloisen loppuhuipennuksen. EtnoFestarin juontajana toimii monipuolinen dj Rahim.

Tapahtuman järjesti KontuKeskus ry yhteistyössä maahanmuuttajien, asukasjärjestöjen ja eri viranomaisten kanssa. Mukana menossa oli myös Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys. Järjestäjien mukaan järjestelyt sujuivat hyvin, vaikkakin ilmoittautumisestaan huolimatta paikalle jäi saapumatta mm. yksi vietnamilaiskatukeittiö jne. -Järjestäänkö EtnoFestari jälleen ensi vuonna, se selvinnee vuoden loppuun mennessä. Nyt nähdyn ja koetun perusteella, tällaisia monikulttuurisuutta edistäviä tapahtumia voisi järjestää paitsi Kontulassa, niin myös muillakin Helsingin maahamuuttajavoittoisilla esikaupunkialueilla.

Seuraava alueen festari onkin sitten tänä vuonna seitsemättä kertaa järjestettävä KontuFestari -ulkoilmatapahtuma. Tämän Itä-Helsingin suurimman tapahtuman ajankohta on lauantai 15.8. ja alustavan ohjelman perusteella luvassa on menoa ja meininkiä moneen makuun.
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi