Vuoden piha 2009 Kontulassa on Porttikujalla
Kontula on pessyt kasvonsa muutaman viime vuoden aikana. Helsingin kaupunki on kunnostanut katuja ja puistoja. Taloyhtiöt ovat kunnostaneet talojaan sekä sisältä että ulkopuolelta. Myös pihojen viihtyvyyteen ja yleisilmeeseen on panostettu.

Kontula-Seuran järjestämän Vuoden piha -kilpailun tarkoituksen oli palkita ja tuoda esille alueen viihtyisiä ja kauniita pihoja.  Samalla tavoitteena on myös aktivoida asukkaita pihan ja puutarhan hoitoon ja yhteiseen  yhdessäoloon.  Kauniita pihoja oli paljon ja tuomarien oli vaikea ratkaista parasta. Osa oli perinteisiä pihoja, mutta myös kallioisia ja metsäisiä pihoja.

Vuoden piha-kilpailussa ei huomioitu pelkästään puutarhan ja pihan hoitoa, vaan myös pihan toimivuus, lasten ja nuorten huomioiminen ja pihan ja ympäristön yhteensovittaminen eli kokonaisuus.

Raati valitsi vuoden 2009 pihaksi Kontulassa Porttikuja 11:n. Perusteluina aktiivisten asukkaiden osallistuminen pihan- istutusten- ja kukkien hoitoon. Piha muodostaa kaikkine yksityiskohtineen omaleimaisen kokonaisuuden, jossa ympäröivä luonto on huomioitu. Grilli, keinu, kukat ja oleskelukatos lisäävät asukkaiden yhteenkuuluvuutta.

Kunniamaininnan saivat AsOy Kaarenjalka 5, AsOy Keinutie 6 – 8 ja AsOyKaarikuja 4.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi