Kivikon Ylläs-Halli avattiin vauhdikkaasti
Kivikossa sijaitsevan Ylläs-Hallin hiihtoladut ottivat varaslähdön talviurheilukauteen jo 10. elokuuta, mutta virallisesti kaupunginjohtaja Jussi Pajunen avasi hallin yleisölle tänään perjantaina. Pajunen kertoi Helsingin tavoitteena olevan hiihdon ja liikunnan palveluiden lisäämisen Helsingissä ja kiitteli samalla yksityistä sektoria, tässä tapauksessa Ylläs-Hallin toteutaneita tahoja tämän mahdollistamisesta.

Hallin 1,2 kilometrin pituinen, vaihtelevassa maastossa kiemurteleva hiihtolatu tarjoaa hyvät harjoitusmahdollisuudet niin kuntoilijoille kuin huippu-urheilijoille. Tämän totesivat avajaisissa hiihtolenkin heittänneet Suomi-hiihdon legendat Siiri Rantanen, Juha Mieto ja Sami Jauhojärvi.

- Kävijämäärät ovat olleet meille positiivinen yllätys. Innokkaita kävijöitä on riittänyt heti ensimmäisestä päivästä lähtien parhaimmillaan jopa 200 hiihtäjän päivävauhdilla.Tavoitteemme loppuvuodelle on 30 000 kävijää ja jo nyt näyttää siltä, että tulemme sen saavuttamaan. Syksyn aikana avattavat uudet palvelut houkuttelevat varmasti yhä enemmän liikkujia paikalle, ja myös yrityksille tarjottavien liikuntapäivien suosio lisääntynee kesälomakauden loputtua, Ylläs-Hallin markkinointijohtaja Jari Ikkelä sanoi.

Lisää palveluita tulossa

Syksyllä Ylläs-Hallin tarjonta laajenee entisestään, kun jopa kuuden metrin korkeuseron tarjoavien hiihtolatujen viereen nousee curling- ja monitoimihalli. Myös muuta talvimaailmaa ja oheispalveluita kehitetään edelleen loppuvuoden aikana.

- Ylläs-Halli on jatkuvasti kehittyvä hanke. Ensi vuoden puolelle on jo suunnitelmat mm. jääkiipeilyseinän ja kokoustilojen rakentamisesta. Ylläs-Halli tulee olemaan erittäin monipuolinen talviurheilukeskus ja ympärivuotisena Suomessa ainutlaatuinen, Ikkelä totesi. Kieltämättä Ylläs-Hallista saattaa muodostua yksi Mellunkylän alueen suosituimpia nähtävyyksiä tulevaisuudessa.

- Perheen pienimmille Ylläs-Halli tarjoaa vuorostaan mm. pulkkamäen ja luistelualueen sekä mahdollisuuden lumenveistoon, lumikenkäilyyn ja kaikenlaiseen lumipeuhaamiseen. Alkusyksyn aikana lapsille rakennetaan myös oma sadan metrin harjoittelulatu.

Jo olemassa olevia palveluita ovat myös esimerkiksi Arctic Gym -kuntosali ja solarium sekä saunatilat. Hiihtoon ja juoksuun sekä urheilutekstiileihin erikoistunut Sportia Ylläs-Halli palvelee kaikissa talviurheiluvälineisiin liittyvissä asioissa, myös vuokrauksessa ja välinehuollossa. Lisäksi tarjolla on opastusta niin hiihtoon kuin oikeanlaisten välineiden hankintaan.

Ylläs-Hallin palveluista voi nauttia kerta- tai sarjalipulla, esim. kertalipun hinta on 15 euroa. Aktiiviharrastajilla ja perheillä on myös mahdollisuus merkitä lähes rajattoman käyttöoikeuden tarjoava hiihto-osake.

Kaiken kaikkiaan Ylläs-Halli on todella tervetullut ja poikkeuksellinen lisä Helsingin liikuntapalveluihin. Nyt jää nähtäväksi, kuinka yleisö ottaa sen omakseen.

Yleisölle Ylläs-Halli esitellään lauantaina ja sunnuntaina 29.-30.8. Lue tästä lisää.
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi