Stoa täyttää 25 vuotta

 

Neljä päivää yhtä juhlaa 23.-26.10.09


Suomen ensimmäinen kulttuurin monitoimitalo, Stoa Itä-Helsingin kulttuurikeskus täyttää 26. lokakuuta 25 vuotta. Syntymäpäivän kunniaksi meno Stoassa on 23.-26.10.2009 välisenä aikana yhtä juhlaa! Luvassa on discon säihkettä, huikeaa tulitaidetta, kurkistuslaatikoita, ihmekolmosia, akrobatiaa, Picassoa, monenlaista musiikkia ja paljon muuta. Tarjontaa on kaikenikäisille ja mikä parasta, lähes kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

25-vuotisjuhlien esiintyjäkaarti on vakuuttava. Juhlissa esiintyvät mm. Eini ja Boogie-orkesteri, Tohtori Orff & Herra Dalcroze, Maarit ja Sami Hurmerinta, Ritva Sorvali ja Saku Koskelainen, Tapio Liinoja ja Esa Pulliainen sekä M. A. Numminen ja Pedro Hietanen. Tuliryhmä Poltteen upea tulishow nähdään Stoan aukiolla perjantaina 23.10. kello 18.30, lauantaina 24.10. kello 20.00, sunnuntaina 25.10. kello 16.15 ja maanantaina 26.10. kello 20.15.

Stoan 25-vuotisjuhlat järjestävät yhteistyössä Stoassa toimivat Helsingin kaupungin hallintokunnat Helsingin kulttuurikeskus, Itäkeskuksen kirjasto, suomenkielisen työväenopiston itäinen alueopisto, Arbis Östra sekä nuorisoasiainkeskuksen visuaalisen taidon ja taiteen talo Valtti.

Perjantaina 23.10. avataan Millin ja Sepin kurkistuslaatikko -näyttely. Taiteilijat Seppo Tamminen ja Mildred Lehtinen luovat Stoan galleriaan huikeita maailmoja. Kurkkaa kurkistuslaatikkoon ja sukella seikkailuun! Perjantaiaamuna ensiesityksensä saa tanssiteatteriesitys Autoillen, liikennejuttujen varjolla suvaitsevaisuudesta ja toisten huomioimisesta kertova pienimuotoinen, mutta suurisydäminen esitys. Koreografiasta ja tanssista vastaavat Riku Immonen ja Sami Paasila. Myös Stoan residenssitaiteilija Jyrki Karttusen uusi nykytanssikoreografia Days of Disco saa ensi-iltansa 23.10.

Suuri osa lauantain 24.10. ohjelmasta on omistettu lapsille ja perheille. Stoan aulaan rakennettavalla lavalla esiintyy lastenmusiikkiyhtyeitä. Kello 11 Pentti Rasinkangas ja Ohilyönti, kello 12 Tohtori Orff & Herra Dalcroze: Ihmekolmoset vauhdissa ja kello 13 Pommi ja Gommi. Kello 10-14 välisenä aikana jokainen voi tehdä itselleen 25-vuotispinssin. Lapsille on jaossa ilmapalloja. FM Antti Aaltonen luennoi kello 16 alkaen Stoan arkkitehtuurista. Lauantai-iltana Stoan aulassa rävähtää, kun Eini astuu lavalle Boogie-orkesterinsa tahdittamana kello 20.30. Silloin kannattaa tulla katsomaan, miten 25-vuotias Stoa taipuu discoksi ja kokea todellista 1980-luvun huumaa! A-oikeuksin varustettu Café Stoa on avoinna koko tapahtuman ajan.

Pablo Picasson syntymäpäivänä, sunnuntaina 25.10. myös Stoassa juhlitaan Picasson hengessä. Työväenopistossa tehdään taideteoksia Picasson tapaan. Visuaalisen taidon ja taiteen talo Valtissa on Avec Picasso -työpaja ja Itäkeskuksen kirjastossa on esillä Picasso ja hänen aikalaisensa -näyttely. Luvassa on myös sirkustunnelmaa. Circus Helsingin akrobaatit, jonglöörit ja tasapainoilijat esiintyvät. Taikuri Robert Jägerhorn luo taikuutta koko perheelle ja Rauli Kosonen & Markus Lahtinen Duon nykysirkusesityksessä nähdään jumppapallojen ja basson monivivahteista vuoropuhelua. Teatteri ILMI Ö:n runokahvila tarjoilee maittavia runoelämyksiä ja gaykuoro Out 'n Loud viihdyttää tutuilla ja tuntemattomammilla lauluilla.

Juhlinta huipentuu Stoan viralliseen syntymäpäivään, joka on maanantaina 26.10. Silloin talo on täynnä ohjelmaa aamusta iltaan. Kello 13 alkaen Stoa tarjoaa kakkua ja kahvia/teetä 250 ensimmäiselle syntymäpäivävieraalle. Samaan aikaan kuullaan myös tervehdyksiä 25-vuotiaalle Stoalle. Aulan lavalla on esiintyjiä kello 14 alkaen. Ritva Sorvali ja Saku Koskelainen esittävät Kaj Chydeniuksen musiikkia. Robin Verheyen & Aki Rissanen Duo soittaa huipputasoin kamarijazzia. Näyttelijä Tapio Liinojan kerrontaa ja Agents-yhtyeen keulahahmo Esa Pulliaisen soittoa kuullaan Vampula pop Vol. 1 -esityksessä. M. A. Numminen ja Pedro Hietanen esiintyvät kello 17 alkaen ja Maarit ja Sami Hurmerinta nousevat lavalle kello 18.

Stoan kynnys on koko olemassaolonsa ajan ollut matalalla, mutta taso korkealla. Stoaan on helppo tulla ja koettavaa on kaikille aisteille. Stoa tunnetaan laadukkaasta tapahtumatarjonnasta, vilkkaasta Itäkeskuksen kirjastosta, monipuolisesta työväenopiston ja Arbiksen kurssitarjonnasta sekä nuoria kädentaitojen pariin ohjaavasta Valtista. Kaikki nämä toiminnot yhdistämällä saadaan aikaan helsinkiläisten arkea sulostuttava, mielenkiintoinen soppa. Ja samalla reseptillä saadaan aikaan komeat juhlatkin!

Koko juhlaohjelma on luettavissa Stoan internet-sivuilla osoitteessa www.stoa.fi.

KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi