Esikaupungeissa tapahtuu! -näyttelyssä esillä oli myös Mellunkylä


Helsingin esikaupunkeja ensimmäistä kertaa yhtä laajasti esitelleessä näyttelyssä vieraili marras-joulukuussa yhteensä yli 6 000 kävijää. Lisäksi monissa esikaupungeissa järjestettiin oheistapahtumia, Kontulassa ja Mellunmäessä vieraili mm. Tulikansan -tulitaideryhmä.

Kaupunkisuunnitteluviraston näyttelytila Laiturilla, entisellä linja-autoasemalla ollut näyttelykokonaisuus esitteli valokuvin, videoin ja diaesityksin 26 kaupunginosan nykypäivää. Esillä oli myös Mellunkylä, Helsingin 47. kaupunginosa. Näyttelyn yhteydessä julkaistiin opas Helsingin esikaupunkeihin. Sub-26 -kirjaa on edelleen myytävänä Laiturilla seitsemän ja puolen euron hintaan.

Näyttelyä varten rakennetut valokuvaseinät lahjoitettiin asukasyhdistyksille. Kiinnostuneita riitti niin hyvin, että lähes kaikki kuvaseinäkkeet tulivat asukasyhdistysten käyttöön ja siten kierrätetyiksi. Mellunkylän näyttelyosuus on nähtävillä Kontulassa sijaitsevassa Wanhan Postissa.

Näyttelyn järjestämistä koordinoi Helsingin kaupungin lähiöprojekti, joka on kaupungin hallintokuntien yhteistyöprojekti. Sen toiminta-ajatuksena on tehdä tunnetuksi kaupunginosien vetovoimatekijöitä ja vahvuuksia, edistää monipuolisten uusien asuntojen rakentamista, palvelujen pysymistä ja uusien syntymistä sekä kaupunkilaisten toimintaedellytyksiä omalla asuinalueellaan yhteistyössä muiden kaupungin yksiköiden, yrittäjien ja järjestöjen kanssa.

Lisätietoa: www.hel.fi/lahioprojektiKontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi