Aatteiden viikolla puolisen tuhatta kävijää

Ensimmäistä kertaa järjestetty Aatteiden viikko keräsi menneellä viikolla yli 500 kuulijaa Kontulan Symppikseen ja asukastila Wanhassa Postiin järjestettyihin tilaisuuksiin, jossa nimekkäät suomalaiset poliitikot olivat kansan tavattavissa. Oppositiossa toimivat puolueet puoluejohtajineen ja kansanedustajineen vetivät suurimmat yleisöt paikan päälle, mutta kaikki tilaisuudet olivat silti kiinnostavia ja onnistuneita.

Maanantaina 18.1. Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Paavo Arhinmäen, valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Saarnion ja valtuutettu Silvia Modigin tapaamisessa esillä oli useitakin ajankohtaisia asioita - asunnoista maahanmuuttajiin ja jalkapallosta Afganistaniin. Kolmikon vierailua Kontulassa seurasi täysi tupa Symppiksessä, toistasataa ihmistä, ja kolmikko pärjäsi yleisön tentissä kansanomaisen menevästi.

Maanantai-iltana 18.1. klo 19.00 Vihreiden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Outi Alanko-Kahiluoto ja Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Mari Puoskari vierailivat Kontulassa. Tilaisuudessa kävi selväksi, että vihreillä oli asiallisen vakuuttavia helsinkiläisiä naisvaikuttajia. Aiheina olivat mm. ympäristön lämpeäminen ja peruspalvelut.

Keskiviikkona 20.1. Kokoomuksen iltapäivätilaisuudessa yleisö tuli kuuntelemaan Mellunkylässä asuvien valtuutettujen Risto Rautavan, joka on nykyään myös Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja, ja Hannele Luukkaisen rennon osaavaa esitystä, jossa esille nousivat mm. Kontulan terveyspalvelut, metrolinjauskysymykset ja työperäinen maahanmuutto.

Torstaina 21.1. estradin valtasivat demareiden kokeneet kansanedustajat Jacob Söderman ja Erkki Tuomioja. Lähemmäs sata kuulijaa sai kuulla kansanedustajien mielenkiintoisia näkemyksiä mm. peruspalveluista ja eläkeläisten tilanteesta. Söderman ja eritoen Tuomioja arvostelivat monessa kohdin nykyistä hallitusta ja joissakin asioissa myös omiaan.

Perjantaina 22.1. Aatteiden viikon päätti perussuomalaisten puheenjohtaja ja europarlamentaarikko Timo Soini. Symppis oli ääriään myöten täynnä ja Soini hyvässä vauhdissa. Yleisö pääsi esittämään kymmeniä kysymyksiä ja Soini vastaili niihin kansantajuisen sujuvasti. Soinin puheissa saivat kyytiä niin EU, hallituspuolueet kuten myös jähmeä byrokratia.

Aatteiden viikolla tilaisuudet taltioitiin videolle Radio Kontulan toimesta. Videot ovat nähtävissä YouTubessa.

Aatteiden viikon järjestelyistä vastasivat puolueet yhteistyössä KontuKeskus ry:n kanssa. Tapahtuma kuului Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -hankekokonaisuuteen.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi