Kolumni: Mellunkylässä vuonna 2010


Mellunkylän kartta bussilinjoineen ilmestyy Wanhan Postin ikkunaan helmikuussa.

Taloudellisesta tilanteesta huolimatta Mellunkylän alueella (Kivikko-Kontula-Kurkimäki-Mellunmäki-Vesala) tapahtuu paljon myönteisiä asioita vuonna 2010.

Vetoa ja Mellunkylään -hanke jatkuu

Viime vuonna hyvin käynnistynyt Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -hanke jatkaa toimintaansa tänä vuonna. Hankkeen päätavoitteenahan on herättää kiinnostusta yhteisiin asioihin ja voimistaa asukkaiden, paikallisten järjestöjen, yrittäjien, alueen luottamushenkilöiden ja virkamiesten keskinäistä vuorovaikutusta tavallisen mellunkyläläisen äänen kuulumiseksi ja vaikutusmahdollisuuksien parantamiseksi. Yksi hankkeen keskeisiä tekijöitä ovat aluefoorumit, joista yksi on jo pidetty ja seitsemän on vielä tulossa. Kevään aiheita tulevat olemaan vanhuspalvelut ja asuminen sekä Hyvää Mellunkylästä -tapahtuma, jossa esittäytyvät mm. erilaiset Mellunkylän alueen toimijat.

Kaksi uutta asukkaiden käyttöön suunniteltua tilaa avautuu helmikuussa

Tänä vuonna avautuu helmikuun lopussa kaksi uutta, asukkaille suunnattua tilaa niin Kontulassa kuin myös Mellunmäessä.

Arkkitehti Esa  Vesmasen käsialaa on Kontulan ostarilla sijaitseva uudistunut Kontupiste, jonka avajaiset järjestetään perjantaina 26.2. Samalla valmistuu Kelan entisiin suunniteltu kokonaisuus, joka koostuu suositusta, sosiaaliviraston ylläpitämästä Symppiksestä, asukastila Wanhasta Postista, FC Konnun veikkauspisteestä ja nyt avautuvasta Kontupisteestä. Wanhan Postin ikkunoissa olevat valotaulut otetaan niin ikään käyttöön helmikuun puolessa välissä. Valotauluissa on yötäpäivää nähtävillä mm. Mellunkylän alueen kartta bussilinjoineen, kaupunkisuunnitteluviraston Mellunkylän suunnitelmat ja erilaiset alueen tapahtumatiedot.

Lauantaina 27,2, pääsee näillä näkymin tutustumaan Mellunmäen vanhalla ostarilla sijaitsevaan ja Mellunmäki-Yhdistyksen kunnostamaan uuteen, tervetulleeseen monitoimitilaan ostarin aulassa. Tila soveltuu monenlaisiin tilaisuuksiin, basaaritapahtumista kuin konsertteihin. Tuoleja on tarvittaessa käytössä yli 200 ja lisäksi tiloissa on esiintymislava, johon on saatavissa jatkossa valo- ja äänentoistopalvelut. Mellunmäki-Yhdistys vastaa myös asukastila Mellarista, joka sijaitsee ostarin alakerroksessa.

Festareiden kaupunginosa

Mellunkylä ja eritoten Kontula tunnetaan nykyään festarien kaupunginosana. Toukokuussa 21.-22.5. järjestetään Helsingin suurimpiin fillaritapahtumiin lukeutuva FillariFestari kaksipäiväisenä tapahtumana, jonka avaa SkidiRock Kurkimäessä perjantaina 21.5. ja päättää lauantaina 22.5. fillarikulkue Senaatintorilta uuteen päätapahtumaan Kivikossa. Kivikon Kipinäpuistossa järjestetään vuorostaan 6.6. Ihana Kivikko -tapahtuma. Helsinki-päivänä 12.6. Kontulan ostarilla järjestetään viidennen kerran OstariFestari ja 21.8. Kontulan kelkkapuistossa jo kahdeksatta kertaa Itä-Helsingin suurin kulttuuritapahtuma KontuFestari.

Omat paikallismediat kehittyvät


Mellunkylän omat paikalliset mediat kehittyvät edelleen tämän vuoden aikana. Paljon myönteistä palautetta saanut Mellunkylä -lehti ilmestyy tänä vuonna kahdesti, ensimmäinen numero huhtikuussa ja toinen lokakuussa.

Mellunkylän alueportaali avautui viime vuoden lopulla uudistuneessa muodossaan osoitteessa www.mellunkyla.fi . Säännöllisesti päivitettävä sivusto on paras tapa seurata mitä  alueella tapahtuu. Myös Radio Kontula jatkaa toimintaansa julkaisemalla nettivideoita erilaisista aiheista osoitteessa www.radiokontula.blogspot.com .

Mellunmäen metroaseman remontti valmistuu elokuussa

Mellunmäen metroaseman lännenpuoleinen lippuhalli avautuu elokuun alussa. Aseman sisäänkäynti siirtyy samalla rakennuksen päätyyn metron käyttämän sillan alle. Puhetta on ollut myös pilottihankkeena asennettavien uudenlaisten näyttöjen hankkimisesta, jotka mahdollistaisivat mm. alueen tapahtumien ja tilaisuuksien tiedottamisen metron asiakkaille.

Metro tulee muutenkin nousemaan tapetille tämän vuoden kuluessa, kun päätetään raideliikenneratkaisusta Sipooseen. Vakavasti otettavina vaihtoehtoina ovat tällä hetkellä metron jatkaminen Mellunmäestä Vantaan kautta Sipooseen ja pikaraitiotie Itäväylää pitkin Itäkeskuksesta Sipooseen. Metroratkaisu on kalliimpi, mutta sujuvampi vaihtoehto, kun taas pikaratiotie olisi edullisempi, mutta hitaampi vaihtoehto. -Mellunkylän kehittämisen ja elinvoiman kannalta metron linjaus Mellunmäen kautta Sipooseen olisi toivottava ja tärkeä asia.

Julkisen liikenteen osalta ei tänä vuonna ole toistaiseksi suurempia muutoksia tiedossa, mutta 8.2. käynnistyvä bussi 94B:n reitin pidentäminen Kivikossa on tervetullut asia. Pääsehän jatkossa mm. Kivikon työpaikka-alueille ja Ylläs-Halliin huomattavasti kätevämmin.

L.Helminen
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi