Kontulan, Kurkimäen ja Kivikon aluetyöryhmät yhteen


   
Mellunkylän alueella on toiminut jo useita vuosia aluetyöryhmiä eri kokoonpanoilla ja eri aluejaolla. Viime vuosina ovat aktiivisesti toimineet Mellunmäen ja Kurkimäen/Kivikon ryhmät, kun taas Kontulan aluetyöryhmä on elänyt vähän hiljaisempaa kautta.

Vuonna 2009 aloittaneen Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -hankkeen yhteistoimintaryhmän tavoitteet ja toiminta ovat omalta osaltaan edesauttaneet Kontulan aluetyöryhmän henkiin herättämisen keväällä 2010 ja siihen yhdistettiin myös Kurkimäen ja Kivikon vastaava ryhmä. Yhteyshenkilönä toimi Kontulan lähiöaseman Titta Reunanen.

Uuteen aluetyöryhmään on kutsuttu kattavasti eri sektoreilta kaupungin toimipisteissä, seurakunnassa ja järjestöissä toimivia ja työskenteleviä ihmisiä. Aluetyöryhmässä ovat edustettuina alueen koulut, Itäisen sosiaaliaseman Myllypuron toimipiste, alueen päivähoito, Kivikon, Kontulan ja Kurkimäen leikkipuistot, matalankynnyksen kohtaamispaikka Symppis, ehkäisevän päihdetyön Klaari -toiminta, Kontulan vanhustenkeskus, nuorisotalot, kulttuurikeskuksen Kulttuuriraide, Kontupiste, itäinen työväenopisto, Kontulan terveysasema, Kontulan kirjasto, Kontulan kiinteistöt, alueelliset kehittämishankkeet; sosiaaliviraston Vetoa ja Voimaa lähidemokratiahanke, sosiaaliviraston maahanmuuttajanaisten sosiaalisen integraation Chili- projekti , arkiturvallisuutta edistävä sosiaaliviraston Lähityö, pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Välitä, Vaikuta, Viihdy, Voi hyvin 4V -hanke, Helsingin diakonissalaitoksen osallistuvan kansalaistoiminnan Roottori, Helsingin Mikaelin seurakunta, lähipoliisi, Kontukeskus ry, Itä- Helsingin klubitalo ry, Kivikon Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisyhdistys ry, yksityinen päiväkoti Rauha, Kontula- Seura ry, Kurkimäki- Seura ry, Kivikon asukastalot, Kontulan Lions ja Lasten kulttuurikeskus Musikantit ry.

Aluetyöryhmän tehtävänä on muodostaa ja vahvistaa alueellista näkökulmaa poikkihallinnollisesti sekä viedä sitä eteenpäin mm. erilaisten aloitteiden, teemakeskustelutilaisuuksien ja tapahtumien kautta yhteistyössä eri osapuolten kanssa. Aluetyöryhmä kokoontuu 4 kertaa vuodessa.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi