Helsingin ensimmäinen lumilautailupaikka Kivikkoon ja Itä-Helsingin ensimmäinen tekojäärata Kontulaan

Liikuntavirasto panostaa merkittävästi tulevan vuoden aikana Mellunkylän liikuntapaikkoihin. Kivikkoon rakennetaan Helsingin ensimmäinen lumilautailupaikka ja Itä-Helsingin ensimmäinen tekojäärata on työn alla Kontulan liikuntapuistossa. Samalla Myllypuron ja Mellunkylän alueet vahvistavat asemaansa Suomen suurimpana ja monipuolisimpana liikuntapaikkojen keskittymänä.

Myös lumilautailun maailmanmestari Risto Mattila odottaa innostuneena lumiparkin valmistumista.

Kivikon elämyksellinen lumiparkki aukeaa vuoden vaihteessa

Lumilautailu on Suomessa kansainvälisestikin mitattuna korkeatasoista ja monet maailmalla menestyneistä lautailijoistamme ovat kotoisin Etelä-Suomesta, jossa lajin harrastaminen on ollut haasteellista. Helsingin kaupungin liikuntavirasto on saanut lukuisia yhteydenottoja ja kehitysideoita lumilautailun harrastamismahdollisuuksien kohentamiseksi. Ensi talvena pääkaupunkiseutulaisille lautailijoille avautuu mahdollisuus päästä lajinsa pariin kotikulmilla elämyksellisessä Kivikon Lumiparkissa, jonka suunnitteluvaiheeseen on osallistunut alan ammattilaisia mm. Suomen lumilautaliitosta. Samaa toimintamallia käytettiin onnistuneesti myös Eläintarhan yleisurheilukentän läheisyydessä olevan Micropolis-skeittipuiston suunnittelu- ja rakennusvaiheessa.

Kivikon mäkeen nousee elämyksellinen lumilautailupaikka, jossa jokainen voi kokeilla taitojaan erilaisissa lumilautatempuissa. Lumiparkki ei ole laskettelukeskus, vaan se on monipuolinen paikka lumilautailutaitojen kehittämiseen ja lumilautailutemppupaikat on sopeutettu kaupunkiympäristöön ja Kivikon olosuhteisiin. Mäkeä voi taituroida alaspäin hyppyreitä, bokseja, reilejä, half pipea, tekniikkarataa tai perusrinnettä pitkin ja ylöspäin matka taittuu kätevästi mattohissillä. Päivälipun hinta on edullinen (10 €) ja Lumiparkista voi myös vuokrata välineet harrastamisen aloittamiseksi. Oheispalveluina välinevuokrauksen lisäksi on tarjolla mm. kahvila sekä monipuolista ohjelmaa ja tapahtumia koko perheelle: alueen ohessa myös pulkkamäki lapsiperheille.

Avajaisia lasketaan 15.1.2011, mutta rinne on säävarauksella avoinna joka päivä jo 26.12.2010 alkaen ja lautailukausi jatkuu todennäköisesti aina helmikuun loppupuolelle saakka. Tarkoituksena onkin haastaa pääkaupunkilaiset lumilautailusta kiinnostuneet ihmiset testaamaan paikkaa ja antamaan kehitysideat rinteen muokkaamiseen mieleiseen suuntaan.

Lähiörahastosta hanketta varten on saatu 150 000 €, josta kustannetaan mm. mattohissi 35 000 €. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Helsingin kaupungin liikuntavirasto, Image Match Oy, Suomen lumilautaliitto ja Ylläs-Halli.

Liikenneyhteyksien osalta paikka on pääkaupungin paikallisliikennereittien varrella ja siten helposti saavutettavissa, mm. bussien 94A ja 94B avulla Kontulasta. Tosin esim. 94B -linjan osalta toivottavaa olisi tiheämpi liikennöintiväli ja ennen kaikkea viikonloppuliikenteen käynnistäminen.

Kivikon liikuntapuiston rakentaminen on nyt toden teolla käynnistynyt

Kehä I:n varteen nousevan Kivikon liikuntapuiston myötä Itä-Helsinki - eritoten Myllypuron ja Mellunkylän (Kivikko - Kontula - Kurkimäki - Mellunmäki - Vesala) alueet - vahvistavat asemaansa Suomen suurimpana ja monipuolisimpana liikuntapaikkojen keskittymänä.

Kivikon liikuntapuistossa on toiminut jo pidempään Suomen ainoa hiihtohalli Ylläs-Halli lukuisine palveluineen. Koirien agility-kentän ja tulevan lumiparkin myötä Kivikon liikuntapuiston rakentaminen on nyt toden teolla käynnistynyt. Lähivuosien suunnitelmissa on mm. suuri keinonurmialue rinnekatsomoineen, hiekkatekonurmikenttiä, lento- ja koripallokenttiä, tenniskenttiä sekä jenkkifutiskenttä.

Kävelymatkan päässä Kivikosta löytyy Kontulassa sijaitseva Pohjoismaiden suurimpiin lukeutuva skeittihalli, Kelkkapuiston skeittipuisto, hiljattain saneerattu uimahalli sekä ensi vuonna valmistuva tekojäärata. Lisäksi Kontulassa, Vesalassa ja Kurkimäessä löytyy useita tennis- ja pallokenttiä, mm. maineikas Rintinpolun nurmikenttä. Myllypurossa sijaitsevat vuorostaan mm. jäähalli, tenniskeskus, Liikuntamylly, Arena Center, Pallomylly ja Formula Center sekä lukuisat pallokentät.

Rinttarin hiekkakenttänä tutuksi tullut kenttä saa ensi vuonna tekonurmen ja -jään.
 
Kontulan liikuntapuistoon Itä-Helsingin ensimmäinen tekojäärata

Kontulaan rakennetaan Itä-Helsingin ensimmäinen tekojäärata. Meneillään olevan, Rintinpolun päässä sijaitsevan Kontulan liikuntapuiston tekojääradan ja kumirouhetekonurmen rakentamisella on tavoitteena liikuntapuiston palvelutarjonnan ja laadun kohottaminen.

Kivituhkapintainen kenttä päällystetään kumirouhetekonurmella ja siihen asennetaan tekojään jäähdytysjärjestelmä kenttäputkistoineen. Kumirouhetekonurmen pelialueen koko on 65 x 105 m ja pinta-ala 8 625 m2.

Kentän pohjoispuolelle rakennetaan vuorostaan huoltorakennukselle uusi huoltopiha, leikkipaikkaa uusitaan ja huoltorakennuksen eteläpuolelle tehdään joustopäällystealue.

Hankkeen kustannusarvio on  2,7 miljoonaa euroa (alv. 0 %)  ja se valmistuu ensi kevät-kesän aikana.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi