Tulijuhlaa Kontulassa 17.12. ja Mellunmäessä 22.12.Joulun Avauksessa Kontulassa esiintynyt Tulikansa -ryhmä tulee uudestaan Kontulan ostarille perjantaina 17.12. Lisäksi ryhmä esiintyy keskiviikkona 22.12. Mellunmäen metroaseman uloskäynnin edustalla.

Tulikansa on 1998 tulitaidetta edistämään perustettu helsinkiläinen tuliteatteriryhmä. Esityksiä on ollut Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Liettuassa, Puolassa, Slovakiassa, Ukrainassa, Venäjällä, Skotlannissa, Espanjassa, Brasiliassa, Intiassa ja Marokossa. Tulikansa on maamme vanhin tuliryhmä ja sen jäsenet edustavat monia eri aloja: sirkustaiteilijoita, muusikoita, laulajia, tanssijoita, puvustajia, fysioterapeutteja, visuaalisuunnittelijoita ja pyroteknikkoja.

Esiintyvän ryhmän taustalla on rekisteröity yhdistys Tulikansa Ry, jonka tarkoituksena on tehdä sirkustaiteita, erityisesti tulisirkusta, ja katuteatteria tunnetummaksi Suomessa sekä opettaa näitä taitoja nuorille ja muille kiinnostuneille. Tulikansa on monesti esiintynyt ilmaiseksi tärkeiksi kokemissaan tilaisuuksissa: lastentarhoissa ja lasten juhlilla, rauhan ja puhtaamman luonnon puolesta.

Tulikansa perustaa esityksensä rytmikkääseen elävään musiikkiin jota esiintyjät soittavat itse palavilla soittimilla. Tulitemput ovat vauhdikkaita ja välineinä on pitkiä ja lyhyitä keppejä, ketjuja, naruja, keiloja, palloja, veistoksia ja pyrotekniikkaa. Esityksissä on ollut esiintyjiä yhdestä yli kolmeenkymmeneen.

Vuosittain Tulikansan järjestämä tuli- ja katuteatteri festivaali , TULIJUHLA, siirtyy nyt jo toista kertaa keskustasta ihmisten pariin lähiöihin. Mukana on myös vierailijoita muista tuliryhmistä.

TULIJUHLA- festivaali tekee kiertueen Helsingin itäisiin osiin metroreitin varrelle. Tulitaiteilijat haluavat valaista pimenevää joulukuuta siellä missä ihmiset liikkuvat.

Kiertueen koko aikataulu


17.12. Kontula klo 17.00:
- Ryhmä esiintyy kolmen hengen voimalla Kontulan ostoskeskuksen keskusaukiolla. Vuosi sitten suurta suosiota saavuttanut shamaanien mittelö, nykyaikainen suohonlaulanta saa jatkoa. Tamperelaisen tuliryhmä Flamman shamaani Tuulentarkka kohtaa Tulikansan paljasjalkaisen kaupunkishamaanin.
18.12  Itäkeskus ja Vuosaari klo 15.30 ja 17.00
19.12. Herttoniemi ja  Kulosaari klo 15.30 ja 17.00
20.12. Siilitie ja Myllypuro klo 16.00 ja 17.00
21.12. Siilitie ja Myllypuro klo 16.00 ja 17.00
22.12. Mellunmäki klo 16.30 ja 17.30:
- Ryhmä esiintyy  neljän hengen kokoonpanolla Mellunmäen metroaseman uloskäynnin edustalla.
Esiintymässä kolme vierailijaa tuliryhmä Free Feniksistä.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi