Mellunkylän kyläjuhlat touko-kesäkuun vaihteessaMelunkyläläiset toimijat ja yhdistykset Kurkimäessä, Mellunmäessä, Kivikossa, Vesalassa ja Kontulassa ovat laittamassa tapahtumiaan yhteisen markkinointisateenvarjon alle.


Tulossa on touko-kesäkuun vaihteessa järjestettävä, runsas pariviikkoinen Mellunkylän kyläjuhlat -niminen, eri puolilla Mellunkylää pidettävien tapahtumien ja tilaisuuksien sarja, joka koostuu Kurkimäen Skidirock -tapahtumasta 27.5., Mellunmäki-Yhdistyksen 40-vuotisjuhlista 28.5., Ihana Kivikko -tapahtumasta 5.6. ja kuudennen kerran Helsinki-päivänä 12.6. pidettävästä OstariFestari-tapahtumasta Kontulan ostarilla. Lisäksi mm. Mikaelin seurakunnalla on suunnitelmissa toteuttaa omia tapahtumiaan kyläjuhlien aikana. Tämän Helsingin mittasuhteissa suuren tapahtumakokonaisuuden kaikkiin tapahtumiin yleisöllä on vapaa pääsy.

Skidirockista OstariFestariin

Jo järjestyksessään kuudestoista Skidirock-tapahtuma järjestetään Kurkimäessä perjantaina 27.5. klo 9.30-13.30.Tämä Suomen vanhimpiin kuuluva lastentapahtuma pidetään Leikkipuisto Kurkimäessä ja siellä esiintyvät mm. Annin Lapset , Mary & Macy, Leikarit sekä Pentti Rasinkangas & Ohilyönti. Lisäksi tapahtumassa on runsaasti oheisohjelmaa.

Heti perään, seuraavana päivänä 28.5. Mellunmäki-Yhdistys viettää 40-vuotisjuhliaan Mellunmäen vanhalla ostarilla (os. Korvatunturintie 2). Tarjolla on kakkukahvit ja esiintyjälistalla on mm. Stadin Juhlaorkesteri uudessa kokoonpanosaan. Juhlaorkesteri toimii muutenkin Mellunkylän kyläjuhlien eräänlaisena ”hovibändinä”, koska yhtye esiintyy myös Kivikon ja Kontulan tapahtumissa.

Ihana Kivikko –kyläjuhlaa vietetään sunnuntaina 5.6.2011 klo 10.00-14.00 leikkipuisto Kipinäpuiston piha-alueella (os. Kivikonkaari 31). Tarjolla on elämyksiä ja kokemuksia koko perheelle. Juhlien musiikista vastaavat mm. Stadin juhlaorkesteri ja Mary & Macy, loput esiintyjät varmistuvat myöhemmin. Tunnelmaa luovat myös kirpputori, hevosajelu ja muu mukava oheistoiminta. , aikataulusta ja esityksistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin. Kyläjuhlien järjestämisestä vastaa Leikkipuisto Kipinäpuisto yhteistyössä alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa. K

Kontulassa järjestetään Helsinki -päivän yhteydessä sunnuntaina 12.6.10 klo 12-18 jo kuudennen kerran kaiken kansan, maksuton OstariFestari -tapahtuma, josta vuosien varrella on tullut yksi Helsinki -päivän itäisen Helsingin päätapahtumista. Kontulan ostarin Metrokäytävällä järjestettävässä varsinaisessa konserttitapahtumassa esiintyvät mm. Stadin Juhlaorkesteri, Luca Cannavon yhtye ja Pelle Miljoona Acustokarhut, joka syntyi viime vuonna Pelle Miljoona Unabomberin muotouduttua uudelleen. Tunnelmaa nostatetaan kuulemma kattoon alkuaikojen rytistyksellä ja tuoreemmilla reggaerytmeillä. Kokoonpanossa soppaa hämmentämässä Pellen lisäksi ovat Unabomberista tuttu kitaristi Jukka "Mela" Melametsä ja Pelle Miljoona & Rockersin basisti Tero Siitonen.

OstariFestarin järjestää Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi