Jussi Halla-aho Kontulassa: Luvassa aktiivista oppositiopolitiikkaa


Kontulan Perussuomalaisten Perusfoorumissa 1. syyskuuta vierailleen kansanedustaja Jussi Halla-ahon mukaan vaalikauden suuri haaste on säilyttää Perussuomalaisten asema yhtenä suurista puolueista.


Perussuomalaisten asemien säilyttäminen vaatii Halla-ahon mukaan kärsivällisyyttä puolueen kannattajilta.  Tärkeänä keinona hän näkee hallituspuolueiden aktiivisen hiostamisen. Perussuomalaiset aikoo nostaa esiin kiperiä kysymyksiä, joihin hallitus joutuu ottamaan kantaa.

Monet Perussuomalaisia äänestäneistä olisivat toivoneet puolueen menevän hallitukseen suuren vaalivoiton jälkeen. Tämä tuli esille myös joissain Perusfoorumin puheenvuoroissa. Perussuomalaisten epäiltiin jopa vain puhuvan löysiä tekojen sijaan.

Halla-ahon mukaan hallitusvastuuseen lähteminen ei ollut asetuilla ehdoilla mahdollista. Yhteistyö toisen oppositiopuolueen Keskustan kanssa voi tulla hänen mielestään kyseeseen esimerkiksi hallitukselle esitettävissä välikysymyksissä.

Julkisuudessa esiintyneet epäilyt Perussuomalaisten sisäisistä linjariidoista Halla-aho tyrmäsi. Hänen mukaansa kyse on pahansuopien toimittajien kehitelmistä. Halla-aho näkee, että Perussuomalaisia vastaan hyökätään, koska puoluetta pidetään vakavasti otettavana poliittisena voimana, jota pelätään.

Halla-ahon poliitikkona tunnetuksi tehneet maahanmuuttoasiat nousivat keskusteluun yleisökysymysten kautta. Hänen mukaansa selvä linjanmuutos on mahdollinen vasta, kun Perussuomalaiset ovat hallituksessa.

Halla-aho vastasi lyhyesti yleisökysymykseen oikeistoradikaali Anders Breivikin Norjassa tekemän joukkomurhan mahdollisesta vaikutuksesta puolueen kannatukseen.
-Suomalaiset ovat järkevää kansaa ja näkevät, mitkä asiat eivät liity toisiinsa.

Foorumin osallistujat saivat kuulla myös Halla-ahon kansanedustajauran ensikokemuksista. Niiden perusteella kovin työ tehdään pääosin muualla kuin suuren salissa. Vaikuttaminen vaatii yhteyksiä eri ihmisiin ja eri tahoille.

Perussuomalaisten toiseksi tunnetuin poliitikko saa paljon puheluita kansalaisilta. Usein soittaja näppäilee Halla-ahon numeron, kun ei saa Timo Soinia kiinni. Monesti soittajat ovat liikkeellä omine huolineen. Lainsäätäjäksi valittu kansanedustaja ei voi kuitenkaan heitä yleensä auttaa.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi