Kontula-veistos 2012 Marianna Kajantielle

Vasemmalla Marianna Kajantie ja tunnustuksen luovuttajat Kalevi Salo ja Jouko Kokkonen
 
Kontulalaiset ovat vuosien varrella halunneet palkita erinäisiä ihmisiä alueemme hyväksi tehdystä työstä.
 
Palkintoja ja tunnustuksia on ollut kolmenlaisia, kaikki yhtä arvokkaita. Kontula-palkinto on annettu Kontulaa myönteisesti tunnetuksi tehneelle ihmiselle. Kontula-mitalit ja Kontula-veistokset vuorostaan on luovutettu Kontulan ja koko Mellunkylän hyväksi toimineelle, eritoten virkansa puolesta elinympäristömme asioihin myönteisesti vaikuttaneelle henkilölle. Yhteistä näille palkinnoille ja tunnustuksille on ollut niiden tekijä, taiteilija Jone Pitkänen.
 
Kontulatalon Wanhassa Postissa torstaina 15.2. järjestetyssä lämminhenkisessä tilaisuudessa toisen kerran jaetun Kontula-veistoksen sai karismaattinen, pitkäaikainen helsinkiläinen kulttuurivaikuttaja, Helsingin kulttuurikeskuksen kulttuuripolitiikan osaston osastopäällikkö Marianna Kajantie.
 
Perustelussaan valinnan tehnyt KontuKeskus ry:n raati totesi, että kontulalaiset ja mellunkyläläiset ovat Marianna Kajantielle kiitollisia monestakin asiasta, mutta ennen kaikkea siitä, että hän on viimeisen vuosikymmenen aikana tukenut ajatuksillaan ja toiminnallaan monella tapaa Mellunkylän alueen toimijoita ja asukkaita. Tämän työn seurauksena Kajantie on merkittävästi edesauttanut, että Mellunkylään on saatu toteutettua mm. Kontupiste ja KontuFestari Kontulaan, asukas- ja kulttuuritila Mellari Mellunmäkeen ja Musikanttien lasten kulttuurikeskus Kurkimäkeen.
 
Monet edellämainituista toteutuksista ovat olleet ja ovat edelleen erittäin tärkeitä kokonaisuuksia alueen asukkaille ja valinnan tehnyt raati toivookin, Kajantien siirtyessä tänä vuonna eläkkeelle, että jatkossakin löytyisi yhtä ymmärtäväisiä ja luovia virkamiehiä ja -naisia tukemaan alueellamme tehtävää ennakkoluulotonta ja näkyvää asukas- ja kulttuurityötä. 
 
 
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi