Syksyn ensimmäisen Mellunkylän aluefoorumin 3.10. aiheena mm. Kontulan ostoskeskuksen asemakaavaluonnos

 
Syksyn ensimmäinen Mellunkylän aluefoorumi järjestetään torstaina 3.10.2013 klo 17-20 Kontulan ostarilla sijaitsevassa Kontulatalon Symppiksessä. Tilaisuuden aiheina ovat Kontulan ostoskeskuksen asemakaavaluonnos ja Lähiö 2072 -hanke.
 
Kaupunkisuunnitteluvirastossa valmistellaan asemakaavan muutosta Kontulan ostoskeskuksen alueelle. Suunnittelualueeseen kuuluu Kontulantien, Kontulankaaren, Isännänpolun, Ostostien, Ostoskujan ja Kostinkallion välinen alue, joka sisältää ostoskeskuksen keskeiset osat. Alueelle on suunniteltu rakennettavaksi uusia asuinrakennuksia Kontulankaaren ja Ostostien varteen sekä nykyisten liikerakennusten korotuksia ja laajennuksia joko asunnoilla tai toimitiloilla.
 
Ennen keskustelutilaisuutta on mahdollisuus tutustua suunnittelualueeseen kaavakävelyllä kaavan valmistelijoiden johdolla klo 17.00-17.30, lähtö Symppiksen edestä. 
 
Foorumin toinen aihe on Mellunkylässä käynnissä oleva Lähiö 2072 -hanke. Lähiö 2072 on kehityshanke, jossa varaudutaan lähiöiden korjausrakentamisaaltoon. Nyt syksyllä 2013 Mellunkylässä on käynnissä AVE MELLUNKYLÄ! -pilotointi, jossa kokeillaan miten asukkaat ja paikalliset toimijat voivat vaikuttaa asumisen ja lähialueen kehittämiseen varhaisessa vaiheessa. Perusajatuksena on, että yhdessä saamme aikaan paikallisesti tärkeitä asioita ja säästämme varoja keskittymällä oikeisiin asioihin. Aluefoorumissa kuullaan ideoista ja kokemuksista hankkeen asiantuntijoilta, jotka ovat jututettavina mm. aiheista miten putkiremontti tehdään asukasystävällisesti, kuinka säästää lämmitysenergiakustannuksissa jopa ilman remonttia, miten sosiaalityö voi vauhdittaa remonttihankkeita, kuinka paljon euroissa valtio tukee korjaushankkeita, ja miten asuinalueen imagoa voidaan parantaa. Samalla osallistujilla on mahdollisuus tehdä alueen aktiivinen toiminta ja jatkuva kehitys näkyväksi: tule merkitsemään aikajanalle "Mellunkylän voitot ja tappiot"!
 
Keskustelua. Paikan päällä mm. kaupunkisuunnittelulautakunnan pj Risto Rautava.
 
Vapaa pääsy. Kahvitarjoilu. Tilaisuuden järjestää Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -hanke yhteistyössä kaupunkisuunnitteluviraston ja Lähiö 2072 -hankkeen kanssa.
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi