Hieno Mellunkylän Joulupuisto 2013 -tapahtuma toi hyvän mielen joulurauhan

Näyttävään, tapahtuman päättäneeseen Tulilintu -esitykseen osallistuivat myös monet alueen lapset.

Mellunkylän Joulupuisto -perhetapahtuma järjestettiin sunnuntaina 15.12.2013 klo 13-16 Mikaelinkirkolla ja Emännänpolulla jo toisen kerran. Tämä hyvän mielen joulutapahtuma toteutui hyvin ja keräsi päivän mittaan arviolta 1300 kävijää.
 
Tapahtuman ohjelma-anti keskittyi Mikaelinkirkkoon ja sen ympäristöön. Emännänpolun varren ulkolavalla avauspuheenvuoron piti tapahtuman suojelija, eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma. Hän kiitteli viime vuosina tehtyä hyvää yhteistyötä Mellunkylässä, jonka eräänä ilmentymänä oli tämä kaikille ja kaiken ikäisille sisältänyt yhteinen joululahja alueen asukkaille: Mellunkylän Joulupuisto -tapahtuma. Ekumeeninen hartaushetki ja yhdessä laulettu ”Maa on niin kaunis” –virsi johdattelivat ensimmäisen joulun äärelle. Sen pitivät kirkkoherra Martti Häkkänen Mikaelin seurakunnasta, Kari K. Korhonen Metrokappelista ja isä Lars Ahlbäck Itä-Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta.
 
Naiskuoro Elegia ja sen johtaja Airi Saloniemi esittivät kauniita joululauluja. Mitä olisikaan joulun odotus ilman tiernapoikien odotettua esitystä ja joulupukin vierailua, joka tuttavallisesti jututti lapsia ja perheitä. Mikaelinkirkon sisätiloissa Nukketeatteri Sampo esitti koskettavaa kertomusta varjoteatterina. Tarina jatkui Sampon ja Tulikansan tapahtuman päätteeksi yhdessä toteuttamassa upeassa Tulilintu -esityksessä Emännänpolulla kirkon edustalla.
 
Alue oli kaunis illan hämärtyessä. Kirkon ulkopuolella paloivat jätkänkynttilät. Kontula-Seura oli valmistanut alueen, jonne yleisö sai sytyttää kynttilät joulurauhan merkeissä. Partiolaiset olivat vuorostaan pystyttäneet eränkävijöiden jouluteltan alueelle. Kontulan ja Mellunmäen Lions -kerhot grillasivat kaikille maukkaita makkaroita, jotka seurakunta oli saanut eräältä tapahtumaa tukeneelta yksityiseltä lahjoittajalta. Mikaelinkirkossa oli Kontulan Marttojen toimiva kahvitarjoilu piparkakkujen kera.
 
Mikaelinkirkon sisällä soi jouluinen musiikki. Seurakuntasalissa kuultiin tunteita koskettavaa Stadin Juhlaorkesteria. Kansallisteatterin kontulalaisen Reittejä Kontulaan -teatteriprojektin harrastajat esittivät ajatuksia herättäviä näytelmäosioita tulevasta näytelmästä. Lastenkuoro Ilopisarat ja lastenlauluduo Huutsi Kuutsi lauloivat lasten kanssa iloista ja hauskuttavaa jouluista musiikkia. Kontupiste näytti alueen lasten tekemää animaatiojoulukalenteri –esitystä televisiosta. Lähiö 2072 -hanke taasen tarjosi aikuisille kalenterin, joka kertoi hankkeen tänä vuonna saaduista tuloksista. Nuorisotalo Luuppi oli pystyttanyt jouluaiheisen askartelupajan ja Kontulan Näprääjien vapaaehtoiset organisoivat lapsille ongintaa. Tapahtuman päätteeksi Mikaelinkirkko täyttyi kauniimpien joululaulujen laulajista yhdessä Mikaelinkuoron kanssa.
 
Tapahtuma tullaan seuraavan kerran toteuttamaan Kontula 50 vuotta -juhlavuoden merkeissä joulukuussa 2014.
 
Mellunkylän Joulupuistoa järjestämässä olivat Helsingin seurakuntayhtymä, Helsingin kaupungin kulttuurikeskus, Lähiöprojekti, nuorisoasiainkeskus, sosiaali- ja terveysvirasto ja ympäristökeskus sekä Vetoa ja Voimaa Mellunkylään, Kontupiste, Nukketeatteri Sampo, FC Kontu, KontuKeskus, Kontulan Martat, Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys, Kontula-Seura, Lions Club Kontula, Lions Club Mellunmäki, Kontulan Näprääjät, Partiolippukunta Kontutytöt, Helsingin Kotkat ja Kurkimäen rusakot, Aalto yliopisto kumppaneineen (Lähiö 2072), Suomen Kansallisteatteri (Reittejä Kontulaan), Radio Kontula ja Mikaelin seurakunta. 
 
Kaikki Mellunkylän Joulupuistoa järjestäneet tahot kiittävät paikalla ollutta yleisöä sekä toivottavat kaikille mellunkyläläisille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta! 

KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi