Useat tahot vetoavat Leikkipuisto Lammen puolesta
Kontulan leikkipuisto Lammen kerhorakennus suljettiin sisäilmaongelmien vuoksi kaksi vuotta sitten, ja henkilökunta siirrettiin muihin leikkipuistoihin. Siitä lähtien kontulalaiset ovat yrittäneet kiirehtiä leikkipuiston saamista takaisin toimintaan.
 
Sosiaalivirasto lykkäsi talousvaikeuksien takia uuden kerhorakennuksen rakentamisen vuoden 2013 talousarviosta vuoden 2016 suunnitelmaan. Leikkipuistot siirtyivät uuden varhaiskasvatusviraston alaisuuteen 1.1.2013. Varhaiskasvatusvirasto on nyt poistanut uuden rakennuksen investointisuunnitelmistaan.
 
Lp Lammen vaikutusalueella (kartalla punaisella rajattu alue) asuu 1750 lasta, joista 975 on alle kouluikäisiä ja 775 ala-asteikäisiä (7-12 v.). Joka neljäs lapsi puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia. Lähes 80 % lapsista asuu ARA-rahoitteisissa asunnoissa so. pääasiassa kaupungin vuokra-asunnoissa. Vieressä toimii Vesalan ala-asteen koulu, jossa on liki 500 oppilasta. Vaikutusalueella on myös Nallin sivukoulu ja useita päiväkoteja. Muihin leikkipuistoihin, so. Lp Kiikkuun ja Lp Kipinäpuistoon, on pitkä ja hankala matka, sitä paitsi ne ovat täynnä jo ennestään.
 
Ensimmäisenä reagoivat puiston käyttäjät, jotka keräsivät adressiin Lp Lammen puolesta yli 1000 allekirjoitusta. Adressi luovutettiin varhaiskasvatusvirastoon alkusyksystä 2013. Virasto ei vienyt adressia lautakunnalle tiedoksi.
 
Kontulan kirjasto kiinnitti huomiota siihen, että kirjastosta on tullut lp. Lammen korvike, eikä pidä sitä hyvänä lapsille eikä muille kirjaston käyttäjille.
 
Vesalan yläaste, Keinutien ala-aste (550 oppilasta) ja Vesalan ala-aste remontoidaan tässä järjestyksessä vuodesta 2013 lähtien. Oppilaat tuodaan remonttien ajaksi Vesalan ylä-asteen ja Lp. Lammen väliselle kentälle sijoitettuihin väistötiloihin (parakeihin). Keinutien ala-asteen remontti on suunniteltu alkamaan vuoden 2015 kesällä. Syksyllä 2015 Lp Lammen vieressä opiskelee siis peräti 700 ala-asteen oppilasta. Koulujen johtokunnat ovat huolissaan tilanteesta ja haluavat kiirehtiä Lp Lammen saamista takaisin käyttöön. Lue kannanotto 
 
Varhaiskasvatuslautakuntaan vetoavat myös Mikaelin seurakunta ja Kontula-seura. Myös Kontulan perussuomalaiset ovat ottaneet kantaa Lp Lammen puolesta.
 
Kontulalaisten lähetystö tapaa varhaiskasvatuslautakunnan jäseniä tiistaina 8.4.2014 kertoakseen huolensa ja saadakseen Lp Lammen takaisin käyttöön viimeistään vuonna 2015. 
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi