KontuFestari 2014 katsaus ja tulevat elo-syyskuun tapahtumat Kontulassa

 
KontuFestari onnistui epävakaisesta säästä huolimatta hyvin, Kontula-palkinto Eeva-Liisa Bromanille
 
KontuFestari järjestettiin 12. kerran Kontulan Kelkkapuistossa viime lauantaina. Kyseesä oli samalla tänä vuonna pidettävien Kontulan 50-vuotisjuhlien päätapahtuma. Sadekuurojen ja auringonpaisteen lomittama tapahtuma tarjosi tänäkin vuonna hyvää musiikkia ja monipuolista ohjelmaa moneen eri makuun Kelkkapuiston hienossa puistoympäristössä.
 
Päälavalla nähtiin mm. tunnettuja pop- ja rockbiisejä lapsille suomenkieleksi sovittanut Fazzitazzi -orkesteri, Mikko Rintasen johtama Stadin Juhlaorkesteri solisteinaan Anna ja Janus Hanski, duo Lady Kujanpää ja Herra Hella, Kontulassa 1985 perustetun Hearthill -bändin Jussi Sydänmäen J. Hearthill Trinity -yhtye, itähelsinkiläinen kulttibändi Notkea Rotta All Stars, suomalaisen rocklegendan Pelle Mijoonan United -yhtye sekä kotimainen bluesklassikko Honey B & T-Bones, jonka lämppärinä yleisön valloitti Helsinki Cigar Box Experience. 
 
Festarin puistolavalla nähtiin joukko nuoria itähelsinkiläisiä rapartisteja (MC Hugo , Aktiivi, Tiia Karoliina, Wekkenide ja Madson ja Bizzy), joista nuoret pääsivät äänestämään suosikkinsa. Päivän suosikiksi nuoret valitsivat Tiia Karoliinan. Illansuussa kuultiin vielä ryhmiä New Generation MCS ja Tripple 2. 
 
Festarialueella esitettiin myös teatteri Nahkiaisen lasten ja aikuisten letkeä kesänäytelmää Aapelin romaanista "Koko kaupungin Vinski", joka keräsi paikalle täyden katsomon. Aatteiden Teltassa oli vuorostaan mahdollisuus tavata ja keskustella politiikkojen ja vaikuttajien kanssa. Tapahtumassa vieraili mm. eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma.
 
Festarialueelle oli pystytetty Mikaelin seurakunnan, partiolaisten ja  lastenkulttuurikeskus Musikanttien toimesta lasten alue telttoineen, jossa tarjollaoli  mm. polkuautorata, askartelupiste, pelejä ja kasvomaalausta sekä tietoa Mukana menossa olivat niin ikään mm. Kansalllisteatteri, Kontupiste, Kontula-Seura ja Kontulan Symppis. - Kansallisteatterin Reittejä Kontulaan -projektin Kojulla oli nähtävillä paloja viime tammikuussa esitetystä Kontulan aika! -näytelmästä. Tänä vuonna Reittejä Kontulaan etsii 13–18-vuotiaita alueella asuvia nuoria mukaan tekemään esitystä. - Kontupiste esittteli Albumit Auki -projektiaan ja Kontula-Seura keskusteli vieraiden kanssa mm. 18.9. Kontulan ala-asteella järjestettävästä Ylipormestarin asukasillasta. Matalan kynnyksen paikka Kontulan Symppis kertoi vuorostaan omasta toiminnastaan Itä-Helsingissä.
 
Festarin yhteydessä jaettiin myös kuudennen kerran Kontula -palkinto. Palkinnon sai Eeva-Liisa Broman, joka jo 1990-luvun puolesta välistä lähtien - EU:n Urban 1 ja 2 -ohjelmien kautta - on määrätietoisesti tehnyt työtä Mellunkylän asukkaiden hyväksi ja ne työn tulokset vaikuttavat vielä tänä päivänä monessa alueemme asiassa, otettakoon esimerkiksi vaikkapa KontuFestari, jonka käynnistämisessä hän oli suureksi avuksi. - Lisäksi hän on vuonna 2009 alkaneen Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -hankkeen myötä hän on omalla peräänantamattomalla työllään auttanut Mellunkylän alueen kehittämisessä ja tiedonkulussa niin asukkaiden ja heidän edustamiensa järjestöjen, luottamushenkilöiden, yrittäjien ja virkamiesten välillä. 
 
Kaiken kaikkiaan 12. kerta järjestetty KontuFestari onnistui niin ohjelmistoltaan kuin järjestelyiltään hyvin. Epävakaisen sään johdosta yleisön oli aikaisempiin vuosiin verrattuna vähemmän, mutta tapahtumassa vieraili yhdeksän tunnin aikana kuitenkin arviolta 3500-4000 vierasta. - Miltä Kontufestarin tulevaisuus sitten näyttää, se jää nähtäväksi. Sekä Helsingin Sanomissa että Helsingin Uutisissa oli juttua KontuFestarin tulevaisuudesta.
 
Kansallisteatterin ja kontulalaisten Matkakohteena Kontula -esitykset ostarilla elo-syyskuussa
 
Kansallisteatterin ja kontulalaisten valmistama Matkakohteena Kontula – teatterillinen opaskierros ostarilla sai ensi-iltansa perjantaina 22.8. Tulevia Esityksiä on tiedossa seuraavaksi la 30.8. klo 14, la 6.9. klo 14, la 13.9. klo 14, la 20.9. klo 14 ja la 27.9. klo 14 (Kesto max. 1 h). Maksuttomia lippuja kaikille kierroksille saa Kontulan Kulttuuripisteestä ma-pe 9-18 (Kontula-talo, Keinulaudantie 4) tai kulttuuripiste@kontu.fi. Paikkoja on rajoitetusti.
 
Kontula 50 vuotta -juhlamessu Mikaelinkirkossa sunnuntaina 31.8. klo 11
 
Messun jälkeen täytekakku- ja kahvitarjoilu. "Elämää Kontulassa ja Emännänpolun varrella", tutkija Jouko Kokkosen alustus. Musiikkia ja kuvia sekä haastatteluja "Yhteistä elämää ennen ja tänään". Messua ovat toimittamassa Aimo Lankinen, Martti Häkkänen, Anne Granström, Marja Lehtinen, Eva-Lisa Lindström, Outi Juntunen, Mari Lamminen, Petri Laaksonen, laulu. Vapaa pääsy.
 
Torstaina 18.9. Kontulan ala-asteella järjestetään Ylipormestarin asukasilta
 
Kontulassa järjestetään torstaina 18.9. klo 18.30-20.30 Kontulan ala-asteella Ylipormestarin asukasilta. Paikan päällä kaupungin johtoa. Vapaa pääsy.
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi