Kivikontien eritasoliittymä yhdistää Kivikon, Viikin ja Myllypuron vuonna 2016

 
Kivikontien eritasoliittymän varsinaiset rakennustyöt käynnistyvät. Hanke yhdistää Viikin, Kivikon ja Myllypuron sekä sujuvoittaa Kehä I:n liikennettä. Työt valmistuvat vuonna 2016.
 
Hanke käynnistyi syksyllä 2013 meluesteiden rakentamisella ja jatkui puiden kaadolla syyskuussa 2014. Nyt käynnistyvässä urakassa eritasoliittymä korvaa Kivikontien nykyisen tasoliittymän, ja Latokartanonkaarta jatketaan Myllypurontielle saakka. Kivikon länsipuolelle Kehän yli tehdään puistosilta, joka yhdistää Viikin ja Kivikon ulkoilualueet. Kehä I:n voi ulkoillessaan ylittää siltaa pitkin miltei huomaamatta.
 
Joukkoliikenneyhteydet paranevat kun bussipysäkkejä rakennetaan ja Kehää pitkin alkaa liikennöidä HSL:n uusi bussirunkolinja 560 (ns. Jokeri 2). Jalankulkijoille ja pyöräilijöille avataan uusia reittejä Kehän yli ja ali.
 
- Hanke on merkittävä alueen asukkaille, sillä Kehä I on aiemmin erottanut Viikin, Kivikon ja Myllypuron toisistaan. Uuden yhteyden myötä liikenne sujuvoituu huomattavasti. Lähistön asukkaiden kannalta oleellista on myös melunsuojauksen parantaminen, sanoo projektijohtaja Eila Suojala Helsingin kaupungin rakennusvirastosta.
 
Lisäksi alueen liiketoimintaedellytykset paranevat ja liikuntapaikoille on helpompi kulkea.
 
Nyt käynnistyvän urakan kokonaiskustannukset ovat 20 miljoonaa euroa. Hankkeesta vastaavat Liikennevirasto ja Helsingin kaupungin rakennusvirasto. Urakoitsija on Kesälahden Maansiirto.
 
Kivikontien eritasoliittymän rakentaminen on osa Kehä I:n laajempaa parantamista, joka sisältää parannustoimenpiteitä Hämeenlinnanväylällä ja Vihdintiellä. Työt tehdään vuosina 2016-2018.
 
Lisätietoja: www.liikennevirasto.fi/kivikontie


 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi