Mellunkylään tulossa tapahtumarikas viikonloppuMellunkylässä luvassa menoa ja meininkiä tulevana viikonloppuna, mm. keskustelua, lasten festaria, kesän avausta, kyläjuhlaa ja pihakirppistä. Kaikkiin tapahtumiin vapaa pääsy.

> Mellunkylän aluefoorumi ”Kulttuurin Ilta” 21.5. Kontulatalolla
 
Esittelyssä ovat mm. Mellunkylän tapahtumat, Helsingin kulttuurikeskuksen ”Helsinki-malli” ja Ateljeesäätiön Kontulan taiteilijatalo -hanke. - Paikalla ovat mm. kulttuurijohtaja Stuba Nikula, Ateljeesäätiön asiamies Tuula Paalimäki, ansallisteatterin ohjaaja Eveliina Heinonen sekä Mellunkylän omat toimijat. Tilaisuudessa kerrotaan myös tämänvuotisesta KontuFestarista. 
Keskustelua. Kahvitarjoilua. Vapaa pääsy.
 
> Skidirock Kurkimäessä 22.5.
 
Jo perinteiseksi muodostunut Skidirock festivaali järjestetään 20. kerran perjantaina 22.5. klo 9.30-14.00 leikkipuisto Kurkimäen piha-alueella (Karpalokuja 7). Luvassa on jälleen monenlaista menoa ja meininkiä. Lavan ohjelma näyttää seuraavalta:
 
Keinutien ala-asteen kuoro 9.30 – 9.40
Pk Viklan lapset/Kidols voittaja 9.45 – 9.55
Minni Ilmonen ( KOTO esitys ) 10.00 – 10.15
Maddaleena lastenshow 10.30 -11.00
Mimmit 11.15 – 11.45
Mikko Perkoila ( esitys & työpaja aiemmin ) 12.00 -12.30
Fazzitazzi 12.45 – 13.15 
Dream On Big Band 13.30 – 13.45
 
Festarialueella tarjolla on myös mm. askartelupisteitä, kasvomaalausta, liikennekaupunki, pelikenttä, myyntikojuja ja paljon muuta kaikkea kivaa. Vapaa pääsy.
 
> Lasten ohjelmaa, stadin slangia ja performanssia Kontulan ostarin Kesän Avauksessa 23.5.
 
Ostarin lastenaukiolla kuullaan ja nähdään klo 10-13 mm. g´s Kids -tanssiryhmää, Jippii-kuoroa ja Klovnin sydän -esitys. Tarjolla on myös kasvomaalausta, mehua ja keksiä sekä ilmapalloja. 
 
Kansallisteatterin Reittejä Kontulaan -hankkeen Turistit -performanssi klo 10.30-11.30.
 
Ostarin keskusaukiolla esiintyy maineikas Slangikuoro klo 11.30-12.00, jonka jälkeen klo 12-13 kunniabamis Lasse Liemola ja Ollibull bamlaa stooreja stadista ja 
Emma Jäntti pitää Stadi-aiheisen tietovisan. Lisäksi Ollibull esittää Biisejä stadista.
 
Klo 13 Kontulan taidekuuri -hanke yhdessä Kontulan eläkeläiset ry:n kanssa esittävät Kontulan ostarin Kesän Avauksen yhteydessä "Mielen osoituksia läheltä, aiheesta hyvä elämä täällä - kuvan ja liikkeen slangia". 
 
Tapahtuman yhteydessä avataan myös sähköinen infotaulu Kontulan Huollon ikkunassa ja Kontulan Suutarin uudenlainen huoltopiste Fillaribaari avaa toimintansa. Kontula-Seura järjestää aamupäivällä kukkien istutustalkoot ostarin keskusaukiolla.
 
> Ihana Kivikko sunnuntaina 24.5. Kipinäpuistossa
 
Kivikon vuosittainen kyläjuhla järjestetään sunnuntaina 24.5. klo 10-14 Kipinäpuistossa. Esiintymässä mm. StoneBros, Kengurumeininki-duo, Bizzy ja Kattikopla. Tanssiesityksistä vastaavat Baladi ry:n ja Kivikon itämaiset tanssijat. Ohjelmassa myös mm. ilmaista hevosajelua, askartelua, partiotoiminnan esittelyä sekä Marjaniemen VPK:n kalustoesittelyä ja alkusammutusharjoituksia. Paikan päällä lisäksi kirpputori, FC Kontun futiskenttä ja Galleria Kivikko. Tarjolla mm. makeaa ja suolaista popsittavaa hattaroista makkaraan. Vapaa pääsy.
 
> Vesalan pientaloalue muuttuu pihakirppikseksi 24.5.
 
Vesalan pientaloalue muuttuu sunnuntaina, 24. toukokuuta suureksi Pihakirpputoriksi kello 11–15 välisenä aikana. Tapahtuman taustaorganisaationa on Vesalan Pienkiinteistöyhdistys ry.  
 
Pihakirpputori kattaa koko Vesalan pientaloalueen ja ennalta mukaan on ilmoittautunut jo yli 60 omakoti- tai rivitalo-osoitetta. Myyntipöytiä on yli 150.
 
Myynnissä on lasten- ja aikuisten vaatteita, leluja, urheiluvälineitä, astioita, kirjoja, kalastustarvikkeita, elektroniikkaa, autotarvikkeita, huonekaluja, polkupyöriä yms. pientavaraa ”unelmalöytöinä”. Katujen varsilla on myös lukuisia pop up -kahviloita herkullisine tuotteineen ja myös grilli on kuumana monessa osoitteessa. Alueella on myös mahdollista kuulla monenlaista musiikkia.
 
Pihakirpputorille on helppo tulla julkisilla liikennevälineillä. Kontulan Metrolta pääsee bussilla 94 A Kotikonnuntien päätepysäkille, bussi 94 vie Kontulankaaren päätepysäkille ja bussi 95 tuo matkustajat Nesteen huoltoaseman viereiselle pysäkille Koskenhaantiellä.
 
Kartan tapahtumasta, johon on merkattu kaikki ennalta ilmoittautuneet, näkee ja voi tulostaa Vesalan Pienkiinteistöyhdistys ry:n facebook -sivuilta tai noutaa Pihakirppiksen Infopisteestä osoitteesta Koskenhaantie 34.  Myyjiltä voi myös pyytää tapahtuma-alueen karttoja.
 
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi