KontuFestari muuttaa Kontulan ostarille ja muuttuu viikonlopun mittaiseksi tapahtumaksi 19.-21.8.

 


KontuFestarin taustavoimat ovat päätyneet muuttaa tapahtuman muotoa tänä vuonna. Itä-Helsingin suurimpiin tapahtumiin lukeutuva, yhden päivän puistotapahtuma Kontulan Kelkkapuistossa vaihtuu 19.-21.8. viikonlopun mittaiseksi, monipuoliseksi, lähes maksuttomien tapahtumien ja tilaisuuksien itähelsinkiläiseksi kaupunginosatapahtumaksi. - Yhtenä syynä muutokseen ovat olleet vähentyneet taloudelliset resurssit. Toisaalta samalla on tarjoutunut mahdollisuus uusia tapahtuma ja tehdä siitä entistä yhteisöllisempi kokonaisuus, kiitos lukuisten yhteistyökumppanien.
 
Tapahtuman avajaiskonsertti järjestetään poikkeuksellisesti perjantaina 19.8. klo 19 Itäkeskuksessa sijaitsevassa kulttuurikeskus Stoassa, jossa duo Cola & Jimmu eli Nicole Willis ja Jimi Tenor avaavat KontuFestarin 90-luvun housella. 
 
Lauantaina ja sunnuntaina näyttämönä toimii Kontula. Festarin pääkonsertti järjestetään lauantaina 20.8. klo 13-20 Kontulan ostarin Kontula-aukiolla, jossa kuullaan monenlaista musiikkia laidasta laitaan. Esiintyjistä mainittakoon mm. Helsinki Cigarbox Experience, Stadin Juhlaorkesteri, J. Hearthill Trio ja Atomirotta. Lisäksi lauantaina on yhteistyökumppanien tuottamaa ohjelmaa mm. Kontulan Symppiksessä, Kontupisteessä, asukastila Wanhassa Postissa, Kontulan lähiöasemalla, Kontulan kirjastossa, Kontulan nuorten toimintakeskus Luupissa, Metrokappelissa ja festariklubi Helmi Grillissä sekä Bar Fiestassa. Kontulan ostarin keskusaukiolla on mahdollisuus tavata puolueiden edustajia Aatteiden Teltassa. 
 
Sunnuntaina 21.8. ohjelmassa ovat brunssikonsertti Helmi Grillissä, suuri kirpputoritapahtuma Emännänpolulla Mikaelinkirkon edustalla sekä festarin päätöskonsertti Mikaelin kirkolla klo 13, jossa esiintyy sellisti ja säveltäjä Max Lilja, yksi Apocalyptica yhtyeen perustajajäsenistä.
 
Lisäksi viikonloppuna on jalkapallosta kiinnostuneille tarjolla Kontulan liikuntapuistossa FC Kontu P03:n järjestämä suuri, kansainvälinen juniorifutisturnaus, joten monenlaisia tapahtumia riittää KontuFestari -viikonloppuna. 
 
Festarin yhteydessä yleisöllä on myös mahdollisuus tutustua Kontulan ostoskeskuksen monipuoliseen ja kiiteltyyn ravintolamaailmaan, joka nykyisin koostuu 14 erilaisesta ruokapaikasta. 
 
KontuFestarin ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan elokuun alussa.
 
KontuFestarin tuottaa ja koordinoi KontuKeskus ry Helsingin kulttuurikeskuksen tukemana ja yhteistyössä alueen eri toimijoiden kanssa. Mukana menossa ovat mm. Kontulan nuoriso- ja kirjastotoimi, kulttuurikeskus Stoa, FC Kontu/P03, Kontulan lähiöasema, Kontupiste, Kontulan Symppis, Kontula Electronic -tapahtuma, Kansallisteatteri, Teatteri Kontula, Mikaelin seurakunta, Kontulan ja Mellunmäen Lions, Helsingin Diakonissalaitoksen D-asema ja Metrokappeli sekä Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys.
 



KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi