Kauniin sään suosima, uudistunut ja monipuolinen KontuFestari onnistui hyvin

 

Yksipäiväisestä puistotapahtumasta viikonlopun mittaiseksi festivaaliksi muuttunut KontuFestari 2016 sujui hyvin ja suunnitelmien mukaisesti. Kontulassa järjestetyissä lukuisissa, pääosin maksuttomissa ja sään suosimissa tilaisuuksissa vieraili lauantaina ja sunnuntaina tuhansia ihmisiä. Yleisö tuntui olevan tyytyväinen uudistuneeseen, monipuoliseen tapahtuma-antiin, jota olivat tekemässä lukuisat alueen eri toimijat.
 
Ennen Kontulan tilaisuuksia, Itäkeskuksen Stoassa järjestettiin perjantaina 19.8. KontuFestarin avajaiskonsertti, jossa kuultiin Kontulassa asuvan Cola & Jimmu -duon (Nicole Willis ja Jimi Tenor) 90-luvun housea.
 
Lauantaina 20.8. festarien päänäyttämönä toimi Kontulan ostari. - Kontulan ostarilla on aiemmin järjestetty vuodesta 2006 lähtien vuosittainen Helsinki-päivän OstariFestari. Tämän vuoden huhtikuussa ostarilla pidettiin ensimmäistä kertaa hyvin sujunut, elektroniseen musiikkiin keskittyvä Kontula Electronic -tapahtuma ja nyt Kontulan Kelkkapuistosta ostarin maisemiin siirtynyt, 14. kerran järjestetty KontuFestari. 
 
Päähuomion KontuFestarin ostarin lauantain tilaisuuksista keräsi odotetusti Kontula-aukiolla järjestetty pääkonsertti, jossa esiintyivät kurkimäkeläinen Lastenkulttuurikeskus Musikantit, palkittu Maria Baric Company, Kontulassa aikoinaan alkunsa saanut mainio Helsinki Cigarbox Experience, letkeä ammattimuusikoiden Stadin Juhlaorkesteri, nousussa oleva syntetisaattoriduo Sekret Teknik, odotetusti suurimman yleisön kerännyt suosittu Atomirotta sekä Suomirockin legenda Dave "Isokynä" Lindholm. - Pääkonsertin yhteydessä jaettiin myös seitsemännen kerran Kontula -palkinto. Palkinnon sai ansaitusti Kalevi Salo, joka on toimiessaan aikoinaan mm. Kontula-Seuran, Vesalan Pienkiinteistöyhdistyksen ja KontuKeskuksen hallitusten puheenjohtajana vaikuttanut vuosikymmeniä keskeisesti Mellunkylän alueen kehittämiseen.
 
Lavan välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa Kontulan kirjastossa ja nuorten toimintakeskus Luupissa oli tarjolla ohjelmaa lapsille ja nuorille. Ihastusta herätti myös kuvataiteilija Heidi Elisabeth Hännisen Ostarin Helmet -työpajan seurauksena asukkaiden toteuttama seinämaalauskokonaisuus Kontula-aukiolla.
 
Kontula-aukion tarjonnan lisäksi ostarilla oli lukuisia muitakin tilaisuuksia. Kontulatalolla ja sen läheisyydessä oli mahdollisuus mm. saada tietoa ja pelata Pokemon Go -peliä, talon edustalla otettiin valokuvia festarivieraista, Kontulan Symppiksessä kuultiin Matala Kynnys -yhtyettä, asukastila Wanhassa Postissa esiteltiin Kansallisteatterin vuonna 2013-15 toteutettua Reittejä Kontulaan -hanketta ja kuultiin Kontulan ostarin tulevaisuuden suunnitelmista. Teatteri Kontulan esitys "Kafkaa Kontulassa" päätti päivän ohjelman Kontulatalossa. - Ostarin keskusaukiolla oli vuorostaan mahdollisuus tavata poliittisia päättäjiä Aatteiden Teltassa, Kontulan lähiöasemalla oli tarjolla monikulttuurista ohjelmaa ja ruokaa, Bar Fiestassa järjestettiin KontuFestari-tikkakisat ja Metrokappelissa pidettiin illalla vielä "Traveller´s light" -tilaisuus, jossa esiintyi Rainer Lindeman yhtyeineen. Helmi Grillin iltaklubilla esiintyi päivän päätteeksi Pispalasta kotoisin oleva Hauli Bros. - Unohtaa ei sovi, että ostarilta kävelymatkan päässä sijaitsevassa Kontulan liikuntapuistossa FC Kontu P03:n järjestettiin viikonloppuna myös suuri, kansainvälinen juniorifutisturnaus Kontu la Cup.
 
Sunnuntaina 21.8. KontuFestarin ohjelmatarjonta keskittyi Mikaelinkirkolle, jonka edustalla Emännänpolulla järjestettiin ensimmäistä kertaa asukkaiden KontuFestarin ohjelmaan toivoma ja nyt Kontulan Lionsien tuottama konttikirppis. Mikaelinkirkon pihalla oli kirppiksen lisäksi lasten ja perheiden toimintapiste, jossa oli mukavaa tekemistä koko perheelle. Paikalla esiintyi mm. Kierrätyskeskuksen Ympäristökoulu Polkun Lennu Liito-oravan ja Kaarlo Karhun ympäristömuskari. Monenlaisia herkkujakin oli tarjolla, mm. Kontulassa valmistettua Kolmen Kaverin jäätelöä. 
 
Ostarilla vuorostaan Helmi Grillin historian ensimmäisessä Brunssissa esiintyi Antsu Haahtela.
 
KontuFestarin sunnuntaipäivän ohjelma huipentui Mikaelinkirkolla järjestettyyn elektroniseen päätöskonsertiin, jossa sellisti ja säveltäjä Max Lilja päätti hienosti tämänvuotisen KontuFestarin.
 
KontuFestarin tuotti ja koordinoi KontuKeskus ry Helsingin kulttuurikeskuksen tukemana ja yhteistyössä alueen eri toimijoiden kanssa. Tapahtuman vetäjä, KontuKeskus ry:n toiminnanjohtaja Larri Helminen kertoi päätöskonsertin jälkeen olevansa tyytyväinen uudistuneeseen, yhteisölliseen festarikonseptiin:
 
"Kokonaisuudessaan KontuFestari ja siihen liittyvät järjestelyt onnistuivat hyvin. Suurin kiitos siitä lankeaa lukuisille mukana olleille toimijoille ja yhdessä tekemiselle. Onnistuimme tapahtuman myötä myös tuomaan esille Kontulan ostarin monipuoliset palvelut ja eritoten viime aikoina julkisuudessa olleet ruokaravintolat tuntuivat kiinnostavan eri puolilta pääkaupunkiseutua tullutta yleisöä."
 
Helmisen mainitsemat ja kiittelemät KontuFestarin toimijat ovat mm. Kontulan nuoriso- ja kirjastotoimi, kulttuurikeskus Stoa, FC Kontu/P03, Kontulan lähiöasema, Kontupiste, Kontulan Symppis, Kontula Electronic -tapahtuma, Kansallisteatteri, Teatteri Kontula, Mikaelin seurakunta, Kontulan Lions, Helsingin Diakonissalaitoksen D-asema ja Metrokappeli sekä Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys.
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi