"Vuokra-asuminen stadissa" (Keskustelut)


MK Kirjoitettu 3.10.2010 08:33

On hyvä asua vuokralla Stadin asunnoissa, varsinkin kun vertaili eilisen Iltiksen vuokravertailua Suomessa. Stadi tietenkin kallein, vapaiden markkinoiden yksiöiden ja kaksioiden hinnat alk. 13-15 egee neliö eli Mellunkylän kaupungin vuokrakämppiin verrattuna kolmasosan kalliimpia.

Tippis Kirjoitettu 1.10.2010 10:43

"Kyllä se niin on että me joudumme maksumieheksi kun Jätkäsaareen
ja Kalasatamaan rakennetaan uusia vuokrataloja, joihin ei valita asukkaiksi meitä tavallisia asukkaita eikä maahanmuuttajia, sinne valitaan hyvätuloisia."

Hyvätuloisia maahanmuuttajia ehkä valitaan..?

Katso lyhytfilmi:

http://www.huset-utan-granser.se/se/ct_film.phpTippis Kirjoitettu 30.9.2010 23:09

"Ovat päätökset mitkä tahansa, ns. demokratian nimissä tässä tulee kuunnella asukkaita. Kyse on yhteisistä asioista."

Nuan se on, ja velkakellon lukema vain jatkaa kasvuaan ? Velaksieläjät ?

http://velkakello.fi/

Ihmettelevä Kirjoitettu 30.9.2010 22:36

Kyllä se niin on että me joudumme maksumieheksi kun Jätkäsaareen ja Kalasatamaan rakennetaan uusia vuokrataloja jonne ei valita asukkaiksi meitä tavallisia asukkaita eikä maahanmuuttajia sinne valitaan hyvätuloisia

Make Kirjoitettu 30.9.2010 22:03

Oli hyvä tilaisuus Symppiksessä. Niinkuin kaupunginhallituksen pj Rautava totesi, vuokralaisdemokratian suhteen tehtävä parannuksia.

Make Kirjoitettu 27.9.2010 05:35

On päätökset mitä tahansa, ns demokratian nimissä tässä tulee kuunnella asukkaita. Kyse on yhteisistä asioista.

Malmitar Kirjoitettu 27.9.2010 02:27

Kirjoittaj ei taida itse kuulua näihin huolestuneisiin asukkaisiin? Kyseessä on todellakin paljon muustakin kun epäluulosta Helsingin herroja kohtaan. Asiaa valisee esimerkiksi Helsingin Sanomien 26.9 2010 artikkeli

Herbert W. Kirjoitettu 26.9.2010 15:47

On sanomattakin selvää, että Kontulan vuokratalojen asukkaiden vuokrarahoja tarvitaan kipeästi kun ryhdytään poistamaan hometta Jätkäsaaren vielä suunnitteluasteella olevista vuokrahometaloista. Kun Vantaan vuokratalot sitten aikanaan yhdistetään siihen suunnitteella olevaan Helsingin uuteen pääomafuusioyhtiöön, tarve Kontulan vuokralaisten ”verottamiseksi” kasvaa entisestään. Minulle on kerrottu, että Vantaan vuokratalot ovat aidosti kansainvälisessä kunnossa.
En voi suoralta kädeltä tuomita ajankohtaista fuusiosuunnitelmaa, mutta ymmärrän hyvin vuokralaisten huolen. Mitenhän täällä käy, kun vanhojen ja pienten vuokratalojen asukkaiden pitkään odotettu talonsa peruskunnostusta siirretään koska noiden uusien vuokratalojen rakentaminen tulikin paljon kalliimmaksi kuin oli suunniteltu. Ei olisi ensimmäinen kerta kun naama- ja rahapeli sivuuttavat demokratian ja siirtävät perusteltuja projekteja.
Maalaisjärjelläni kykenen kyllä ymmärtämään, että ison pääomayhtiön on helppo saada järkeviä tarjouksia home- sekä muihin saneerauskorjauksiin. Tässä kaupungin vuokratalot ovat viime aikoina olleet suorastaan kadehtivassa asemassa pieniin asunto-osakeyhtiöihin nähden. Pelkkä tarjousten saanti on muodostunut pienille asunto-osakeyhtiöille varsinaiseksi urakaksi.
Fuusioasiassa ongelmana näyttää olevan vuokralaisten epäluulo Helsingin herroja kohtaan, mitä kylläkin voidaan pitää terveiden ihmisten tunnuksena. Tässä Kontutalossa järjestettävä Aluefoorumi vuokra-asumisesta on tervetullut. Epäluulot poistetaan keskustelulla eikä virkamiesten ”sitä, minkä tiedän, ei kerrota muille”.
Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi