Demokratiaa? (Keskustelut)


D-day Kirjoitettu 12.10.2011 16:46

Huomenna torstaina vietetään Euroopan Neuvoston lähidemokratian viikon kunniaksi demokratiapäivää Mellunkylän Kontulassa.

Aamulla yhteistoimintaryhmä pitää kaikille kiinnostuneille avoimen kokouksen klo 8.00 Kontulatalon Wanhassa Postissa.

Illalla on keskustelu lähidemokratiasta klo 18.00 myöskin Wanhassa Postissa, missä julkistetaan ensin Demosin raportin Kohti lähidemokratiaa.

Keskustelusta on tulossa kiinnostava, kun paikalle tulee kaupungin demokratiaryhmän jäseniä (Kaarin Taipale, Nils Torvalds) ja sihteeri (Anja Vallittu), professori Eero Uusitalo, maaseutupolitiikan kehittäjä, Tommi Laitio Ajatushautomo Demos Helsingistä, Mellunkylän omia valtuutettuja (Risto Rautava, Pekka Saarnio jne.) ja aktiivisia asukkaita, muualtakin kuin Mellunkylästä...


Matti K. Kirjoitettu 10.10.2011 06:05

Demokratian kehittämistä ja helsinkiläisten vaikutusmahdollisuuksien lisäämistä pohtiva työryhmä on avannut verkkosivut osoitteessa http://demokratia.hel.fi
Samalla tämä Helsingin kaupungin luottamushenkilöiden demokratiaryhmä on ideoinut kokouksen, joka on ensimmäinen laatuaan. Kaupunkilaiset voivat osallistua avoimeen kokoukseen paikan päällä, internetissä tai televisiosta seuraamalla. Kokous pidetään kaupunginvaltuuston kokoussalissa torstaina 20.10. klo 17.00-19.00. Huom. vain 150 ensimmäistä mahtuu valtuustosaliin esittämään kysymyksiä, mielipiteitä ja kommentteja suoraan luottamushenkilöille. Kokouksessa etsitään ehdotuksia ja ideoita kaupunkilaisten vaikutus- ja osallistumismahdollisuuksien lisäämiseen, esim. miten suoraa demokratiaa voidaan kehittää kansanäänestyksin tai osallistuvan budjetoinnin näkökulmasta.Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi