Huumeiden trokaus Kontulan ostarilla (Keskustelut)


PERUSTUSLAKI, 2 luku : Perusoikeudet Kirjoitettu 21.6.2016 06:05

'Vastuu ympäristöstä
Vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta, ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä kuuluu kaikille.
Julkisen vallan on pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus terveelliseen ympäristöön sekä mahdollisuus
vaikuttaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon. '

Yllä teksti perustuslaista. Tällä haluan viitata kontulalaisten asuinalueen yhdenvertaiseen kohteluun muihin asuinalueisiin.

Kontulalaiset ovat halunneet turvata ostoskeskuksen turvallisuuden,mutta sen sijaan, että kaupunki olisi kuunnellut asukkaita, niin ongelmia tuodaan lisää. Suunnitelmallisella aluepolitiikalla niitä luodaan lisää.

Kaupunki harrastaa siis eräänlaista rasismia ja aiheuttaa vihapuhetta omalla toiminnallaan jakaen kaupunkia hyväosaisiin ja huono-osaisin, luomalla alueelle kestämätöntä vastakkainasettelua.

Ongelmien jakaminen tasaisesti eri asuinalueiden välillä ei toteudu. Tässä yhdenvertaisuuslakia rikotaan asettamalla heikoimassa asemassa olevat vielä heikompaan asemaan.

Tähän lakiin nojaten tiedustelen, kuinka Helsingin kaupungin virkamiehet toteuttavat kansalaisten yhdenvertasuutta. Kuinka asukkaita kuullaan ympäristön ja elinympäristöön liittyvien epäkohtien korjaamisessa ja parantamisessa ?

Wanha täti Kirjoitettu 18.6.2016 11:24

Olen asunut pohjoisissa ja koillisissa lähiöissä lapsineni 30 vuotta nyt Kontulassa 1 ja puol v..Täytyy sanoa että tervejalkaiset pääsevät nauttimaan lenkkipoluista linnunlauluineen,lääniä riittää.Pakkoko on jäädä kulmille liimaa haisteleen.

Helsingin kaupungin kaksinaismoraali Kirjoitettu 16.6.2016 13:22

Kaupungin jako rikkaisiin ja köyhiin etenee kaupungin suunnitelmien mukaan. Kehä I:n ulkopuolelle asutetaan kaikki köyhät,huumeiden käyttäjät, maahanmuuttajat ja toimeentulotuella elävät ohjataan kaikki Kehä I:n ulkopuolelle. Näin varmistetaan, että lapset oppivat jo nuorena oman statuksensa köyhänä, jota voidaan pilkata ja kiusata asuinalueen mukaan. Kuinka tällaisella politiikalla edistetään kikyä ? Kikyyn pitäisi myös lisätä asuinalueiden yhdenmukainen kohtelu.

Asukas34 Kirjoitettu 9.6.2016 01:26

Minä olen kyllä sitä mieltä että se jatkuu ja saa jatkuakin jos vain ei ketään häiritä ja kaikki saavat olla ja mennä rauhassa. eikä sitä tornitaloakaan tarvitse rakentamatta jättää mutta kyllä niistä hyvä on kertoa. Ja sen vielä sanon että hyvät palvelut täällä on.

Eikka Kirjoitettu 8.6.2016 20:27

Vieläkö se piikkitouhu jatkuu?

Kulttuuria Kirjoitettu 30.12.2015 22:05

Symppiksen kulttuurimonumentti Kontulan ostarilla :) toivottaa kaikki lapsiperheet tervetulleeksi.
http://www.hs.fi/kaupunki/a1305973268867

Hyvää Uutta Vuotta Helsingin päättäjät.

Poliittinen vääryys Kirjoitettu 28.12.2015 19:50

En pidä Raatikainen politiikon ja Aarnion pelistä sukuineen jossa syrjitään oikeuksia hyväksi käytettyjen sälyttäen kuluja hyväksi käytettyjen päälle
Tekaisemalla tuomioita
Tuo poliisien harmaan talouden tunnus merkit esille
Laadittuja tuomioita kansalle
Poliittisina rikoksina


Onneton vai onnekas Kirjoitettu 24.12.2015 16:47

Kaupunki antaa lahjaksi asuntotarjouksen Kontulasta. Mitä teen? Otan vastaan vai pysyn ystävien nurkissa? Neuvokaa hyvät ihmiset. Täällä monet nimelläänkin kommentoivat saavat kyllä ajattelemaan, että pitäisi jättää välistä? en tiedä mitä tehdä!

Masa Kirjoitettu 22.12.2015 11:39

Kontula on hyvä paikka asua! Joulua kaikille!

Deeku Kirjoitettu 15.12.2015 12:30

Kontula on viriili ja täynnä performanssi artisteja.

Timppa Kirjoitettu 14.12.2015 08:00

Hyvää Joulua kaikille! Meitä ihmisiä on moneen lähtöön.

Imigrantti Malmilta Kirjoitettu 13.12.2015 18:06

Kurjaa kun narkataan, mutta enemmän minua ovat häirinneet juopot Kontulan ostarilla. Nistit säätää keskenään, juopot mölyää kenelle sattuu. Ymmärrän toisten kokemukset, mutta omani on tämä. Juoppoja hyysätään, koska on laillista. Sen silti epämiellyttävää ja lapsille pelottavaa.

Eräs lokaali Kirjoitettu 11.12.2015 12:43

Voihan sitä viisastella vaikka minkälaisilla elokuvaviittauksilla mutta asioista päättäviltä toivoisi pikemminkin ratkaisuja todellisiin ongelmiin kuin tuommoisia tyhjänpäiväisiä lausuntoja.

Nimimerkille "ex-pers" Kirjoitettu 9.12.2015 08:55

Hei tuo oli hyvä toteamus. Totta! Sitten nimimerkille äiti: tämä on Kontula ( viit. elokuvaan "This is England")

Ex-pers Kirjoitettu 8.12.2015 20:29

Eikös se joku kansanedustaja ehdottanut b kansalaisille omaa asuin aluetta, sitä saa mitä tilaa...Sama porukka jauhaa kyllä ennen vaaleja aivan muuta, mutta heille olette vain avain valtaan. Vaalilupaukset kaikki rikottu, varmasti hyväuskoisia puolustelijoita löytyy, valitettavastii totuus on nähty

Äiti Kirjoitettu 8.12.2015 19:51

Olen asunut 32v Kontulassa ja voin todeta että ny ajetaan Kontula ja ostari alas.
Tuli pubeja, pubeja ja lisää pubeja jotka imevät näitä porukoita jotka lisäksi tupakoivat/örisevät ulkopuolella.
Symppis on sitten taas tuonut omat ryhmänsä ja nyt vielä tulossa neulanvaihtopistettä. Ei apua. Jo nyt on epämielyttävä käydä ostarilla ja en todellakaan päästäisi lasta tai nuorta edes metrolle.
Pitääkö kaikkien tuoda normi ihmisten keskuuteen. Näitä voi siirtää jonnekin syrjäisempään jotta ostari saataisiin kohenemaan!

MH Kirjoitettu 1.12.2015 22:44

Nimin. Helena, oli ihan kiva tilaisuus minunkin mielestä. Pari rehaajaa, Raatikainen ja harmaatukkainen paikalliskokoomusmies jonka nimeä en muista niin he erottuivat. Mutta kyllä Symppis saa meidän vakikävijöiden tuen. Ja kiitokset. Eikä se haittaa, että hoidetaan narkomaanitkin. En ole itse päihderiippuvainen, mutta viihdyn täällä. Kukaan vakikävijöistä ei valittanut vaan ainoastaan nämä, joita asia ei oikein kosketa. Toivon jatkossa asiallisempaa keskustelua kaikilta. Jokainen edustakoon puoluettaan ja itseään ihan miten tahtoo. On se niinkin.

Helena Kirjoitettu 28.11.2015 15:07

Olin Symppiksessä kun Laura Räty ja Juvonen ja muut kävivät. Se oli mukava ja hyvähenkinen tilaisuus. Soraääniä kuultiin ja mielipiteitä vaihdettiin. Niin tuleekin olla. Että keskustellaan. Siellä oli sopuisuus ja toiveikkuus läsnä. Kiitos Räty ja kiitos Symppiksen työntekijät. Meitä mummuja on muutama, käymme teillä mielellämme. Ei pelota hhuume ja päihdesairaat tai uusi terveysneuvontapiste.

Herbert W. Kirjoitettu 24.11.2015 23:50

Ongelmaa ei poisteta sivuuttamalla ne asiat, jotka ongelmaan liittyvät.

Kontulan Symppiksen toiminta Symppiksen seinien sisällä ei ole ongelma kontulalaisille, varsinkin kun vain murto-osa kontulalaisista käyttävää Symppiksen tarjoamia palveluita. Eivät kontulalaiset vastusta sosiaalista tukea pienituloisille päihde- tai mielenterveysongelmista kärsiville, asunnottomille, asuntoloissa eläville, yksinäisille tai muuten yhteisöllisyyttä ja tukea kaipaaville aikuisille.

Kyse ei ole periaatteista, vaan siitä, että Symppis on jo tullut kontulalaisten iholle Symppiksen ulkopuolella, eli ostarilla. Tilannetta ei paranna se, että Symppiksen toimintaan on liitetty piikkipiste, eli huumeiden käyttäjille tarkoitettu neulojen vaihtopiste.

Huumeita myydään siellä, missä huumeiden ostajat ovat. Huumetrokarit tietävät, ettei Kontulan Symppis ole päihteetön tila, joten tarvetta ostamiseen esiintyy. Kun trokaaminen ei väitteiden mukaan ole mahdollista Symppiksen sisätiloissa, sitä harjoitetaan Symppiksen ulkopuolella kaikkien veroja maksavien kontulalaisten silmien alla, oivana esimerkkinä siitä, miten veroton ja luvaton kaupanteko hoidetaan ihan avoimesti ostarin omassa SSS-markettissa.

Ikävä kyllä, Symppiksen niin sanottu ulkopuolinen vetovoima ei jää tähän. Edullisen brunssin, puhtaan piikin ja huumeaineiden kaupanteon jälkeen joskus aggressiivisesti käyttäytyvät, arvaamattomat ja sekoilevat päihderiippuvaiset hakeutuvat Mikaelin kirkon ympäristöön, tai kirkon sisätiloihin, hoitamaan riippuvaisuutensa tarpeita. He aiheuttavat siinä sivussa turvattomuuden ja pelon tunteen Mikaelin seurakunnan työntekijöille, vierailijoille, kylänraitilla kuljeksiville eläkeläisille ja koululaisille.

Tuoreessa Mellunkylä-lehdessä (2/2015) Itiksen ja Kontulan Symppiksen johtava sosiaaliohjaaja Mirka Vainikka kirjoittaa kauniisti Symppiksen laajasta viranomaisyhteistyöstä, josta hyötyvät Symppiksen asiakkaat, Kontulan ostarin asiakkaat sekä kaikki helsinkiläiset.

Eihän palkattu virkamies voi eikä saa muuta kirjoittaakaan, mutta todellisuus lienee raadollisempi, sillä tuo laaja viranomaisyhteistyö on vielä mykkäkoulun asteella.

Samassa Mellunkylä-lehdessä eläkkeellä oleva Mellunkylä-lähiödemokraattiliikkeen koordinaattori kirjoitti, että huumeruiskujen vaihtopisteen avaaminen Kontulan ostarille on hyvä esimerkki Helsingin sote-viraston sisäisistä yhteistyökuvioista: ”päihdehuollosta vastaava osasto ei halunnut kuunnella mellunkyläläisiä, eikä kantaa vastuuta pisteen aiheuttamasta turvattomuudesta lähiympäristössä. Sehän kuuluu toiselle osastolle, jota ei pyydetä neuvotteluun.” Ja veronmaksajien piikki on auki.

Kontulalaiset ovat antaneet Symppikselle reilun mahdollisuuden, mutta Symppis on mahdollisuutensa ryssinnyt. En syytä Symppiksen työntekijöitä, sillä heille ei ole annettu edellytyksiä onnistua. Kontulan ostari on kerta kaikkiaan liian tiivis markkinapaikka huumeiden trokaamiselle, varsinkin kun Helsingin huumepoliisilla on kädet täynnä omia huumeongelmia.

Tämän takia kontulalaisille ei jää muita vaihtoehtoja, kuin ajaa Kontulan Symppiksen siirtämistä johonkin muualle. Ehdotan, että se siirretään kauppatorin varrelle kaupungintalon aulaan. Piikkipiste voidaan perustaa Kimmo Kaivannon Ketju-teoksen juurelle.


Tietämättömälle Kirjoitettu 22.11.2015 20:50

sanonpa edelliselle vaan, että Kulosaaressa on narkkareiden asuntola. että sitä rataa. kannattaa tsekkaa taustat ennenkuin meuhaa. ja vielä kaksi viestiä.

Jatkoa päihteenkäyttäjien paratiisi Kirjoitettu 15.11.2015 23:48

Edellisen tekstin tarkoituksena oli kiinnittää huomio siihen, että oletetaan pienituloisten ja vähemmän koulutettujen hyväksyvän paremmin ns.häiriökäyttäjät alueelleen kuin hyvätuloisten.

Mitäpä, jos vastaavat päihteidenkäyttäjien palvelut ja kuppilat laitettaisiin esim. Kulosaareen niin sieltä nousevat valitukset huomioitaisiin heti. Sattuneesta syystä :D

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus on kaukana alueiden suunnittelussa. Itä-Helsinkiä nonsaleerataan ja kuitenkin täällä on mahtava luonto ja avaraa tilaa. Itä - Helsingin alueelle pakataan kaikki ongelmat.

Kannattaisi päättäjien miettiä hieman enemmän mitä todella haluavat alueelta.Täällä on mahdollisuuksia moneen lähtöön. Kaupunki tarvitsee uusia veronmaksajia etteivät kaikki lapsiperheet muuta lähikuntiin. Täällä on upea luonto ja hyvät liikenneyhteydet.Metro kuljettaa hetkessä keskustaan eikä ole haittana aamuruuhkaiset kadut.

Asuinalueena koen Mellunkylän alueen huomattavasti viihtyisämmäksi kuin kantakaupungin. Täällä on luontoa ja avaruutta. Kantakaupungissa käyn töissä ns. arvoalueella ja ihmettelen suuresti, että miksi ihmiset haluavat sinne pelkän statuksen vuoksi asumaan mehiläiskennoissaan, joissa ei ole edes parveketta ja asuntojen hinnat hipovat pilviä.

Haastankin teidät Hyvät Päättäjät miettimään, että onko kaupungin edun mukaista luoda alue, josta kaikki lapsiperheet pakenevat naapurikuntiin maksamaan veroja.


Päihteenkäyttäjien paratiisi Kirjoitettu 15.11.2015 20:52

Ilmeisesti kaupungin päättäjillä on luoda Kontulasta lähiö, johon kaikki ongelmaiset ohjataan. Alueella asuu pienituloisia ja vähän koulutettuja. Kontulan ostarilta puuttuu vielä päihteiden käyttäjien täyden palvelun yömajoitus.

Onhan se niin kivaa, kun yhteiskunnallisista ongelmista, syrjäytymisestä, maahanmuuttajista kerrotaan,niin voidaan valtakunnan uutisissa nostaa suomalainen Rinkeby esiin.

Huumeidenkäyttäjillä ja narkomaaneillahan pitää olla hyvät kulkuyhteydet. Mitä siitä jos työssäkäyvät joutuvat matkustamaan pari tuntia kodin ja työpaikan väliä.

Jos haluat saada kaiken hyödyn yhteiskunnasta, niin älä ihmeessä käy töissä. Heittäydy narkomaaniksi ja alkoholistiksi, niin kyllä palvelua riittää. Tädit taputtelevat sosiaalitoimistossa päähän ja lääkärit kirjoittavat reseptejä. Muista myös valittaa huonosta palvelusta ja sanoa, että tiedät kyllä oikeutesi.

Mitä suvakkipaskaa Kirjoitettu 2.11.2015 21:04

Miks tää meni nyt tällaiseksi? Suvakkipaskiaiset, haluatte tänne kaikki narkkarit? Mitä ihmeen mielipiteitä? Just joo. Laittakaas joku näille luu kurkkuu ny.

Ritva V Kirjoitettu 2.11.2015 21:02

Nyt minäkin uskallan suuni avata! Mukava huomata, että kaikki kanssa asujani eivät olekaan niin suvaitsemattomia, kuin tästä viestijonosta voisi aluksi luulla!! Kontula ei ole lintukoto. Ei sitä ole Helsinkikään tai muu maailma. On vaikeuksia ja ongelmia ja niitä koitetaan hoitaa. Kiitos teille, jotka ette ole suvaitsemattomia. Annatte toivoa kaupungista, jossa voi myös voida pahoin ja saada tukea. Kirkko voi pysyttää sen aidan, jos siltä tuntuu.

Vink vink Kirjoitettu 30.10.2015 23:19

Luin perjantai-illan iloksi koko pitkän keskustelunne. Onneksi on mielipiteenvapaus. En voi olla ajattelematta, että siitä huolimatta terveyspalveluja tullaan tarjoamaan Helsingissä. Niitä tarjotaan myös ihmisryhmille, jotka osa porukasta haluaisi karkottaa timbuktuun. Uskon, että ongelmat vähenevät se myötä, eivät lisäänny.

Kontulassa vuodesta 1968 Kirjoitettu 29.10.2015 22:48

Täällä puhutaan yhtenäisestä rintamasta Symppis-terveyneuvontaa vastaan. Palvelut on hyviä, mutta väärässä paikassa, sanotaan. Mikä tämä rintama on? Paikallisvaltuusto, mutta ei vaaleissa valittu. Dirikoita papeista kauppiaisiin. Myös virkamiehiä ja vaaleissa valitsematta jääneitä. Joku valtuutettukin? Suon sen teille. Silti älkää väittäkö olevanne meidän kaikkien ääni!

TT Kirjoitettu 27.10.2015 08:00

Kyllä humalaiset pelottavat ainakin meidän lapsia ihan yhtä paljon kuin huumeiden käyttäjät. Vaikka kuinka olisi laillista, ei auta mitään. Naurettavaa erotella siltä pohjalta. Tällaistäkin nostettu siis esiin, että humalaiset ördärit ok, koska sentään laillisia.

Lähivaltuustossa päättäjiä Kirjoitettu 20.10.2015 22:08

Kuulin, että Heinäluoma ja Raatikainen ainakin olivat siellä vetoa ja voimaassa. Mitä he sanoivat tästä?

Haloo Kirjoitettu 19.10.2015 12:05

Hyvä nimimerkki Helena, Olen pitkään Kontulassa asunut. Täällä on toki sosiaalisia ongelmia ollut, mutta Symppiksen saavuttua ne pahentuivat dramaattisesti. Sen myöntää jokainen kontulalalinen, jolla itsellään ei ole päihdetaustaa!

Vastaavanlaiset päihdeasiakkaiden tilat eivät totisesti kuulu kaiken kansan pariin ostoskeskuksiin. Muistutan, että ostarilla liikkuu myös lapsia, joille aiheutuu näistä asiakkaista pelkoa ja fyysistäkin uhkaa.

Erja Kirjoitettu 16.10.2015 18:24

Kyllä humalaiset häiriköi yhtä paljon kuin narkkarit, jopa enemmän. Vaan ei, sehän on ok, koska on laillista. Mutta huumeidenkäyttäjät, ne on kamalia. Hyi hyi.

Porttitien mummu Kirjoitettu 16.10.2015 00:11

Hyvä ajatus. Terveyskeskus olisi luonteva paikka.

Jaakko T Kirjoitettu 15.10.2015 08:07

Keskustelu Kontulan Symppikseen tulevasta suonensisäisten huumeiden käyttäjien terveys- ja sosiaalineuvontapisteestä käy vilkkaana. Palvelu on tarpeellinen, mutta miksi se sijoitetaan keskelle ostaria Kontulatalon tiloihin? Tämä lienee suurin ongelma. Kysehän on terveyspalvelusta, olisiko ollut parempi vaihtoehto esim. sijoittaa se vaikkapa Kontulan terkkarin yhteyteen?

T.Koskinen Kirjoitettu 14.10.2015 23:20

Piikkien vaihto ei kuulu Kontulan ostoskeskukseen, sanoo Herbert. Jos huumeongelma on täällä noin iso kuin kuvaillaan, niin todellakin kuuluu. Valitettavasti, tietysti. Eikö voitaisi puuttua huumeongelman taustoihin ja jättää asian ohi häröily. Tarkoitan tällä sosiaalipalvelujen syyttelyä. Vika on muualla. Onko poliitikoissa rohkeutta vai mielistelevätkö kaikki äänekästä vähemmistöä? Eipä silti tätä enemmistö-vähemmistö äänestyksellä pidä ratkaista, vaan sosiaalialan asiantuntijoiden ohjauksessa.

Helena Kirjoitettu 14.10.2015 23:14

On ihan oikein Herbert, että odotat poliisin valvovan Kontulan turvallisuutta ja puuttuvan laittomaan toimintaan. Silti mikään tässä ei todista sitä, että haittojen minimointi Symppiksessä, siis tuo neulojen palautus & vaihtopiste, lisäisi olemassa olevia ongelmia. Ne ovat oletuksia. Koska huumeisiin liittyviin ongelmiin ei tunnu löytyvän ratkaisuja Kontulassa tai yleisesti, tulevasta palvelusta on tehty "hyvä vihollinen", helppo syypää jota vastaan hyökätä. Ja kirkko joutuu rakentamaan aidan tulevan vaihtopisteen vuoksi? Ihme juttuja.

Herbert W. Kirjoitettu 12.10.2015 19:00

Ei! Tässä piikkien vaihtoasiassa ei ole kyse huumeiden käyttäjien palveluiden kieltämisestä, vaan niiden ikävien ilmiöiden ennaltaehkäisemisestä, jotka liittyvät huumeisiin.

Globaali markkinatalous toimii siten, että siellä missä huumeiden käyttäjä liikkuu, siellä liikkuu myös huumeiden trokari. Karl Marx puhui kapitalismista. En tiedä myytiinkö huumeita toreilla avoimesti siihen aikaan, mutta viinaa myytiin. Friedrich Engels kiinnitti Marxin huomion tähän ilmiöön, ja loput onkin sitten mustaa valkoiselle präntättyä talousteoriaa.

Kontulan ostari on aivan liian tiivis markkinapaikka huumeiden trokaamiselle. Totesin jo syyskuun alussa, että huumeita on nähtävästi aina trokattu Kontulan ostarilla, mutta viime kesänä se tuli jo iholle. Huumeiden käyttäjien toisaalta aggressiivinen ja toisaalta sekoileva käyttäytyminen, on jo aiheuttanut pelkoa Mikaelin seurakunnan työntekijöille ja ostarilla liikkuville iäkkäille ihmisille. On ehdotettu koko kirkon alueen aitaamista.

Huumeiden trokarit taas vetävät pelkällä läsnäolollaan muidenkin laitapuolitavaroiden trokareita ostarille, ja tämä tiivis markkina-alue rupeaa olemaan jo sangen ahdas meille tavallisille rehellisille kaupunkilaisille. En minä ole maksanut veroja neljäntoista ikävuodesta, voidakseni todeta, että ne jotka eivät pidä verojenmaksua henkilökohtaisena mahdollisuutena, pilaavat sen hyvinvoinnin, jota olen raskaalla työllä osaltani rakentanut.

Toki kaupungin veronmaksaja voi odottaa, että poliisiviranomainen vastaa kaupunkilaisten turvallisuudesta, mutta kun kaupungin poliisilla on kädet täynnä omien huumesotkujensa selvittämisessä, niin vastuu turvallisuudesta muuttuu jokaisen kaupunkilaisen henkilökohtaiseksi vastuuksi. Jonkun se vastuu tulee kantaa.

Totesin edellisessä kommentissa, että Helsingin kaupungin virkamiehet – kaupunginjohtaja Pajunen, sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja Räty, sosiaali- ja terveysviraston päällikkö Juvonen ja terveys- ja päihdepalvelujen osaston päällikkö Turpeinen – ovat välinpitämättömyyttään lähteneet edistämään huumeiden trokausta Kontulan ostarilla. Joten minä en aio hävetä, mutta nuo korkeat virkamiehet voivat sen kyllä tehdä. Eikä vain virka-aikana.

Olen edelleenkin sitä mieltä, että Symppiksen toiminnan tulee olla kaikin puolin päihteetöntä, eikä piikkien vaihto kuulu Kontulan ostoskeskukseen.


Maiju Kirjoitettu 12.10.2015 11:33

Ikävä lukea, kuinka ylensä fiksut kontulalaiset vastustavat huumeiden käyttäjien palveluita. Käyttäjät ovat ostarilla jo ennen vaihtopistettä, on kaikkien etu, että heille on tarjolla asianmukaisia palveluita. Hävetkää vastustajat!

Helena Kirjoitettu 29.9.2015 15:43

Kyllä olen tästä hämilläni. Vaikuttaahan siltä, että muutama suuriääninen syyttää tulevaa ruiskujenvaihtopistettä niistä ongelmista, jotka Kontulassa jo on. Onko syys-seuraus periaate tuntematon? Pelkojanne ymmärrän tai ainakin sympatiseeraan, mutta mistä te vihamielisimmät tiedätte, miten tuleva vaihtopiste pahentaisi aluetta? Oletteko kysyneet Hakaniemen Vinkistä? Naapurissa asuneilta? Entäs jos piikkejä viedäänkin jatkossa vaihtopisteeseen sen sijaan että ne heitetään luontoon? Missä niitä nyt on. Keskustelussa on paljon vihaa päihdeongelmaisia kohtaan. Yhdessä rintamassa dirikat virastoista, seuroista ja kirkosta. Pelottavia asioita maailmassa on. Ne "kamalat narkkarit". Ja tuo teidän vastustuksenne, minusta se on pelottavaa myös.

Miia Kirjoitettu 23.9.2015 10:56

Enemmän pitäisi saada huomiota mediassa ko asiasta.
Miksi Kontulan ostoskeskus enään tarvitsisi tällaisen vaihtopisteen onhan jo super suuri ravintolamaailma vallannut ko paikan.
Tärkeää on ihmisten turvallisuus miksi kaupunki ei asukkaistaan välitä.Kuitenkin lähistöllä on kouluja,kirjastoja nuorisotiloja ei varmaan ole kasvatuksellisesti tarkoitettu,että lapset ja nuoret eivät muunlaista maailmaa näe kuin narkkarit ja juopot.
Millaisen kuvan kaupunki oikein antaa kasvaville lapsille ja nuorille tukiessaan tällaista toimintaa selkeästi sen voi sanoa eivät piittaa pätkääkään.

Herbert W. Kirjoitettu 8.9.2015 21:35

Hämmennys on vallannut meidät tavalliset kontulalaiset. Emme olisi uskoneet, että Helsingin kaupungin korkeat virkamiehet - kaupunginjohtaja Pajunen, meille kaikille tuttu sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja Räty, sosiaali- ja terveysviraston päällikkö Juvonen sekä terveys- ja päihdepalvelujen osaston päällikkö Turpeinen - ovat välinpitämättömyyttään lähteneet edistämään huumeiden trokausta Kontulan ostarilla.

Eikä tilannetta paranna lainkaan se, että valitsemamme luottamusmiehet osoittavat vastaavaa käyttäytymistä. Vain perussuomalaisten Raatikainen ja demarien Malinen ovat kansalaiskunnon arvoisia.
Huumeita on nähtävästi aina trokattu Kontulan ostarilla, mutta viime kesänä se tuli jo iholle. Valkoisiin paitoihin ja mustiin suorahousuihin pukeutuneet trokarit älysivät suorittaa kaupantekonsa jokseenkin piiloutuneina, mutta muut trokarit kaivoivat myytävänsä alushousuistaan keskellä ostarin toria. Ovat kaikesta päätellen tutustuneet Nykäsen ja Sjöbergin Rööperi-kirjaan.

On sinisilmäistä väittää, ettei Kontulan Symppis ole vaikuttanut tilanteeseen. Kontulan Symppiksen toiminta ei ole päihteetöntä, minkä trokarit ovat oivaltaneet. Huumekauppias tietää, että kaupittelun tulee olla siellä missä tarvetta esiintyy. Ja kas! Sana leviää, ja kauppatilasta tulee huomaamatta kokonainen tori.

Huumeiden kuluttajat ovat jo pitkään hakeutuneet ostarin ympäristöön nauttimaan kamoistaan. Nyt kontulalaiset ja Mikaelin seurakunta ovat kiinnittäneet huomion siihen, ettei kirkko eikä kirkon ympäristö enää nauti sille kuuluvasta rauhasta. Tämä koskee myös seurakunnan työntekijöitä, jotka syystä pelkäävät turvallisuutensa puolesta.

Tilanne menee vain pahemmaksi, sillä Symppikseen aiotaan perustaa piikin vaihtopiste kaikille, kaikille. Eivätkä kaupungin korkeat virkamiehet aio millään tavalla kiinnittää huomiota turvallisuusseikkoihin. Ostoskeskuksen kauppiaat joutuvat hoitamaan sen tehtävän ja lisäämään turvallisuuspalvelujen kulut tuotteiden hintoihin. Se on väärin.

Kontulalaiset ja kontulalaisten järjestöt ovat sekä kirjelmillään että yhteyksillään yrittäneet kiinnittää kaupungin korkeiden virkamiesten huomiota näihin seikkoihin, mutta virkamiehet ovat vain tuijottaneet meitä kontulalaisia lehmän älyllisellä katseella.

Tämän takia käännymme luottamusmiehemme puoleen, ja mustutamme luottamusmiestämme tulevista kunnallisvaaleista. Viestimme Teille on selkeä ja yksiselitteinen: Symppiksen toiminta tulee olla kaikin puolin päihteetöntä, eikä piikin vaihtopiste kuulu Kontulan ostoskeskukseen.

Ottakaa meihin yhteyttä. Tai jättäkää ottamatta. Viimeksi mainittu vaihtoehto helpottaa ratkaisevalla tavalla valintatilannettamme seuraavissa kunnallisvaaleissa.
Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi