Itä-Helsingin aiheeton leimaaminen lehdistössä (Keskustelut)


00940 Kirjoitettu 29.1.2010 14:03

Eräs hauska yksityiskohta tässä kolumnikohussa on se, että Hazard itsekin asuu Itä-Helsingissä.

Lienee vielä kerran paikallaan teroittaa, ettei hän ole haukkunut ketään luusereiksi, vaan heijasteli kirjoituksessaan yleisiä, hänen sanojansa käyttäen, "keskipullean väestön" asenteita itähelsinkiläisiä kohtaan.

Pku Kirjoitettu 13.1.2010 10:15

Itä-Helsingin kaupunginosayhdistykset voisivat yhdistyä ja vaatia yhteisellä kirjeellään Kaarina Hazardin eroa.

Hazard on syyllistynyt kunnianloukkaukseen kutsumalla kaikkia Itä-Helsingissä asuvia "luusereiksi" kolumnissaan.

Antakaa myös palautetta Iltalehden päätoimittajalle sähköpostitse tai uutivihje linkin kautta osoitteessa: http://www.iltalehti.fi

Joku kiva kolumni myös Hazardista olisi mukava lukea jostain.

Kimmo Kirjoitettu 13.1.2010 10:13

Suosittelen kiinnittämään huomiota tänään Iltalehdessä ja verkossa julkaistuun Kaarina Hazardin julkaisemaan kolumniin.

Kolumnissaan Hazard syyllistyy rikokseen törkeän kunnianloukkauksen muodossa paitsi Tony Halmetta haukkumalla, myös kutsumalla suorin sanoin kaikkia Itä-Helsinkiläisiä "luusereiksi".

Erityisen törkeäksi tapauksen tekee se, että kunnianloukkauksen välineenä käytetään Iltalehteä, jolla on päivittäin yli 400.000 lukijaa ympäri maata, plus kaikki lukijat verkossa.

Hazardin kommentit täyttävät kaikki rikoksen kriteerit ja jokainen itähelsinkiläinen voi tätä vasten tehdä rikosilmoituksen Hazardia kohtaan.

Helsingfors dagbladet Kirjoitettu 14.11.2009 15:59

Hesari oli aikoinaan ruotsinkielinen lehti.

Herbert W. Kirjoitettu 29.10.2009 15:59

Kivikkolaisen ja Kondekalaisen ajatukset ovat sangen päteviä. Vuoden 1956-suurlakon jälkeen HS joutui pyytämään palkansaajilta anteeksi lehden toimituksen suhtautumista lakkolaisiin. Palkansajat olivat joukoittain irtisanomassa HS-tilauksensa. Siihen aikaan oli vielä varteenotettavia työväenlehtiä, jotka kykenivät korvaamaan tuota palkansaajamollaajaa.
Varteenotettavia työväenlehtiä ei ikävä kyllä enää ole. Mikäli Helsingin Uutiset lisäisi ilmestymiskertojaan sekä panostaisi säännölliseen jakeluun, olisin minäkin valmis irtisanomaan HS-tilaukseni. Verrattuna tuohon sosiaalisen erottelupolitiikan sanansaattajaan Helsingin Uutiset kertoo Itä-Helsingistä sekä asiallisesti että vivahteikkaasti.
Toisaalta joudun ehkä muutenkin lopettamaan Hesari-tilaukseni. Se on jo niin kallis statussymboli, ettei minunkaltaisella tavallisella eläkeläisellä ole enää varaa eikä varsinaista syytä pönkittää eliitin itse kolhittua itsetuntoa.


Kondekalainen Kirjoitettu 29.10.2009 07:18

Samaa mietin minäkin. Mikä Hesarilla lienee ollut taka-ajatuksena? Lehti on näköjään ottanut tyylikseen kirjoittaa niistä alueista, jotka voi helposti leimata entisten leimojen merkeissä (pohjalta Kontula on aina Kontula). Kontulan ja Vesalan koulut tai maahanmuuttajatilastot eivät ole olleet ykkösinä Hesarin julkistamissa tilastoissa, kouluista esim. eniten erityistukea per oppilas saavat Jakomäen koulut ja maahanmuuttajiin liittyen vaikkapa Rastilassa joka neljäs asukas on muunkielinen (Kontulassa 18%).
Jollakulla Hesarissa on todella jotain hampaankolossa Kontulaa ja Vesalaa kohtaan. En jää odottamaan seuraavaa aluettamme koskevaa HS-juttua, vaan
lopetan Hesarin tilauksen tänään.


Kivikkolainen Kirjoitettu 28.10.2009 12:05

Jälleen kerran Helsingin Sanomat julkaisi näyttävästi kartan (HS 27.9), jossa Helsingin kaupungin asuinalueita oli väritetty maahanmuuttajien ja työttömyysasteiden perusteella sinisellä ja punaisella. Tällä säännöllisin välein toistuvalla Itä-Helsingin leimaamisella aiheutetaan keinotekoisesti kaupunginosien eriytymistä. Kartat olivat karkeita tarkoitushakuisia yleistyksiä asuinalueista. Helsingin kaupunginosat ja asuinalueet ovat todellisuudessa paljon tasapainoisemmin jakaantuneet esimerkiksi maahanmuuttajien ja työttömyyden osalta kuin värityskartat antavat ymmärtää. Jakomäessä, Mellunkylässä, Myllypurossa ja kaikissa Helsingin kolmessakymmenessä kolmessa peruspiirissä vähintään neljä viidestä työikäisestä asukkaasta on tavallisia työssäkäyviä tai opintoja suorittavia suomalaisia. Kuitenkin Helsingin Sanomien kartoissa kunkin asuinalueen yhden ominaisuuden keskiarvon perusteella koko asuinalue nimettiin ja väri levitettiin yli koko alueen leimaten koko alue ja sen asukkaat. Samalla unohdettiin kaikki ne kaupunginosien muut ominaisuudet, joiden vuoksi asukkaat ovat Itä-Helsinkiin muuttaneet ja asuvat siellä. Esimerkiksi Helsingin 'punaisilla' alueilla hengitysilma on puhtaampaa kuin keskustassa ja kantakaupungissa, uusien standardien mukaisesti rakennetut asunnot ovat tilavia ja edullisia ja parhaaksi joukkoliikennevälineeksi arvioitu metro vie ja tuo. Itäisillä asuinalueilla muuttoliike on vähäisempää kuin Etelä-Helsingissä. Itähelsinkiläiset elävät keskimäärin vanhemmiksi kuin Keski-Helsingissä asuvat. Leimaamalla heidän asuinalueensa epäoikeudenmukaisesti Helsingin Sanomat todellisuudessa aiheuttaa suurimman vahingon tavallisille työssäkäyville ihmisille, mikä voi saada heidät miettimään muuttoa muualle Helsingistä, vaikka mitään todellista syytä ei ole. Koska Helsingin Sanomat jatkuvasti leimaa asuin aluettamme, itä-Helsinkiläisten kannattaa miettiä, kannattaako lopettaa Helsingin Sanomien tilaukset.


Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi