Kontulan epätasa-arvoiset palvelut (Keskustelut)


Juhi Kirjoitettu 14.10.2013 15:10

Miksi symppiksen eteisen vessa on pois käytöstä?

Syntyperäinen Kirjoitettu 27.9.2013 10:01

paikka vahvasti ollut työläis kaupungin osa,juhlatkin silloin tällöin varmasti ansaitut

Lars-Erik hotellin puolesta Kirjoitettu 2.9.2013 15:41

Ylipormestari sanoi vuonna 2006: "Olen ollut ensimmäisissä bileissä tuossa talossa vuonna -67. Kontulan maine bile- ja rymykaupunginosana on sittemmin muuttunut huimasti, eikä vähiten kymmenen vuotta sitten startanneen lähiöprojektin ansiosta. Hurjin Kontulan lähivuosien kehittämissuunnitelmista lienee kaupunkisuunnitteluviraston visioima hotelli, joka sijoitettaisiin metroaseman päälle." Hei missäs meidän hotelli viipyy? Siellä on kai vaan kirkko. Hotelli on hauska ajatus. No, KSV? Lähiöprojekti, onko lompakossa rahaa?

Vain elämää, ei sen enempää! Kirjoitettu 14.5.2013 13:44

Jos haluaa suojella itseään tai muita elämän näkemiseltä, suositan huppua päähän ja metsän keskellä istumista.

Baarikierrosko Kirjoitettu 6.5.2013 09:56

Leikkimielellä ajattelin kerran ystäväni kanssa lähteä baarikierrokselle, vaan ei voi! Jos kiertää kaikki ostarin baarit ja juo yhden jokaisessa, on sikakännissä kierroksen lopuksi.

Keskittämisen kukkanen Kirjoitettu 5.5.2013 17:12

Seuratessani Kontulan ostoskeskus - ja muuta keskustelua, tulee eittämättä mieleen, että siitä on luotu päihdeongelmaisten paratiisi. Kyseisellä alueella on kaikki palvelut kohdistettu tälle ryhmälle. Kaiken huippu on, että alueella toimii päihdeongelmaisten keskus. Eikö tämä ole jo kaksinaismoraalin huippu. Ongelmaisille tarjotaan Symppiksessä edullista ruokaa ja juomaa, jonka jälkeen onkin sitten mukava täydellä massulla marssia Alkoon tai johonkin monista "ravintoloista". Lisäksi on liikkeellä sellaistakin tietoa, että Symppiksen asiakkaat käyvät ostamassa alaikäisille alkoholia. Eli alueelle luodaan jo uuden polven ongelmaisia.

Kontulan suunnittelu on täysin epätasa-arvoista, sillä siellä ei kehitetä palveluja muille kuin päihdeongelmaisille, joille paikka on paratiisi. Alueen kauppiaat ovat yrittäneet parhaansa paikan kunnostamisen suhteen. Keskellä ostoskesusta on aivan mahtavan hyvä leikkipaikka lapsille. Mutta kuinka ollakkaan leikkipaikan aidoilla istustkelevat päihdeongelmaiset vallaten paikan lapsilta. Ihmiset joilla vaan on jokin mahdollisuus hoitaa kaikki päivittäiset asioinnit jossakin muualla kiertävät ostoskeskuksen kaukaa. Harmi sinänsä, sillä alueella asuu paljon potentiaalista asiakaskuntaa. Huvittavinta on, että kirjastoon, terveyskeskukseen, uimahalliin ei pääse miltään suunnalta törmäämättä "ravintoloihin", joiden ympärillä on hankalaa tuntea oloaan turvalliseksi.

Mielenkiintoista katsoa tuleeko Kontulasta se todellinen ongelmalähiö jota siitä ollaan tekemässsä.Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi