Kontulan kulttuuritarjonta (Keskustelut)


Sgukkelikuu Kontulaan Kirjoitettu 6.8.2013 17:19

Kuka maksaa? Kaupunki? Ne hillot jos irtoaa, niin skruudin piponi

Guggenheim Kontulaan;) Kirjoitettu 30.7.2013 15:29

Mielessäni on vielä taannoinen asukasilta, jossa esiteltiin Kansallisteatterin Kontula-projekti ja käytiin kohtalaisen vilkasta keskustelua kontulalaisen kulttuuri-tilan tarpeesta. Kirjasto, lasten musiikkikasvatusta tarjoava Musikantit, Ostari-ja Kontufestarit sekä kirkkokonsertit, nuorisotalo ja miksei kapakoiden karaoke-illatkin ovat tärkeitä kulttuuritoimijoita omilla tonteillaan. Tosiasiaksi kuitenkin jää se, että kuvataiteelle tai ei-kirkolliselle musiikille sopivaa tilaa Kontulassa ei ole. Asukastila onneksi on, mutta ei sekään kaikkeen taivu. Kontulan väestöstä huomattava osa on sellaista, joka ei lähde kulttuurin perään muualle (pienituloisia, vanhuksia, lapsia, maahanmuuttajia jne.) ja lienee niitäkin, jotka mieluusti poistaisivat varmistimen pistoolistaan kuullessaan sanan kulttuuri.

Alueen betoniestetiikka ei silmää hivele muulla kuin vaihtoehdottomalla ankaruudellaan ja on vaikea visioida kulttuuritilaa puoltavan kansanliikkeen nousevan paikallisin voimin tästä betoniviidakosta, jossa jotkut joutuvat kamppailemaan toimeentulon äärirajoilla. Juuri siksi tällaiselle alueelle kaivattaisiin ite-taidettakin sietävää pop-up -galleriaa ja pienehköä, myös akustiseen musiikkiin ja stand-up -komiikkaan soveltuvaa klubia ja sen yhteyteen harjoittelutilaa paikallisille laulajille ja soittajillae.

Kaupungin taholta ei kannata mitään havitella. Sehän kävi mainitussa illassa ilmi. Vaikka tila löytyisi, ei löydy vuokran- ja muiden ylläpitokulujen maksajaa puhumattakaan remonttikuluista. Vuosikymmen tai pari sitten olisi vielä voinut keskustelua aiheesta avata. Nykyinen (hyvin perusteltu)apatia ja näköalattomuus kaupungin kutistuvan kulttuurityöntekijäjoukon kesken vain alleviivaa ajatuksen mahdottomuutta. Pitäisikö vinkata Guggenheim-intoilijoita: tervetuloa Kontulaan!

Synkkenevien talousnäkyvien Suomessa rapistuvien betonikolossien keskellä ei taida olla tilaa taiteelle. Vai olisiko kuitenkin?

Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi