Kontulan ostoskeskus 50 vuotta (Keskustelut)


Tasa-arvovaltuutetulle sel ityspyyntö Kirjoitettu 19.2.2017 16:02

Nyt kun tämä tasa-arvoinen avioliittolaki on viimein viety päätökseen, niin ehkäpä tasa-arvo-ja yhdenvertaisuusvaltuutetulle voisi vaikka Kontulaseuran nimissä tehdä kirjallisen lausunto- ja selvityspyynnön, siitä kuinka tasavertaisesti alueiden nuoret otetaan huomioon päihteiden tarjonnassa. Itse koen asian niin,että alueen nuorten ympäristö altistaa nuoret alkoholon ja huumeiden käyttöön. Kirjaliseen lausuntopyyntöön on pakko vastata. Kontulan ostarin tilanne on jo valtakunnallinen häpeä.

Herbert W. Kirjoitettu 19.2.2017 12:44

Eivät Kontulan ostarin ongelmat poistu sillä, että kaupunki hankkii omistukseensa ostaria yrittäjiltä, sillä nuo päihteiden käyttäjien palvelut ovat kaikki joko kaupungin ylläpitämiä tai rahoittamia.

Jos kaupunki saa ostarin haltuunsa, päihteiden käyttäjien palvelut saanevat vain tuplasti tiloja käyttöönsä. Kaupungin byrokraattien ajatuksen kulku on nimittäin sellainen, että tuo Kontulan ostari on jo ongelmaostari, joten ongelmatoimintojen kasautuminen sinne ei periaatteessa muuta tilannetta Kontulassa, mutta parantaa tilannetta muualla.

Joku muuten kertoi ihan vakavalla naamalla, että iltalehtien julkaisema turvallisuustilasto on asunnonvälittäjien rahoittama ns. vaihtoehtoinen tilasto. Asunnonvälittäjien hintatilasto on kuin onkin hämmästyttävän yhteensopiva turvallisuustilaston kanssa.

Ennen kunnallisvaaleja kontulalaisilla on oiva mahdollisuus testata, vastaako ehdokkaiden näkemys ostarin viihtyvyydestä asukkaiden näkemystä.


Rahalla saa ja hevosella pääsee Kirjoitettu 19.2.2017 10:28

Niin, olisihan se mukavaa jos Kontulaankinsuunniteltaisiin muutakin kuin päihteiden käyttäjien palveluita. Kasaamalla kaikki ongelmaiset samaan paikkaan saadaan lopputuloksena huumeidenvälittäjien paratiisi. Onneksi voin asioida muualla kuin kyseisen paikan ostarilla. Kiitos Myllypuron uudistimisen. Miksiköhän Helsingin kaupunki ei hanki Kontulan ostaria yrittäjiltä, kuten se osti Myllypuron. Onelmat poistuivat ja viihtyvyys parani.

Turo Kirjoitettu 11.2.2017 21:41

Mitä ihmettä sä selität? Kaadetaan? Jengi kulkee, jengi sekoilee siellä missä ne on, usein siellä missä asuu. Omaa pesää sotketaan. Ei hyvä ei.

Rikosten määrä asuinalueella Iltasanomien tilastoliitteesä Kirjoitettu 11.2.2017 10:24

Verratkaa ja miettikää kerrankin mistä johtuu. Kohdellaanko kaikkia kaupunginosia tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti. Kaadetaanko kaikki ongelmat johonkin tietttyyn kaupunginosaan.

Rivien viimeinen luku on rikosten määrä.

Helsinki, 3110 Itäkeskus 245 177 173 221
Helsinki, 3120 Puotila 57 60 53 60
Helsinki, 3130 Myllypuro 93 75 71 76
Helsinki, 3140 Kontula 329 276 384 322
Helsinki, 3150 Mellunkylä 87 117 90 103

Kahden eri lähiön visioiden vaikutus Kirjoitettu 11.2.2017 10:16

Tässä faktaa, kuinka helsingin sisäistä hyvin ja pahoinvointia ohjaillaan eri alueiden välillä. Tilasto kertoo hyvin sen, kummalla alueella on Alko ja 10 kapakkaa sekä alueelle valitun sosiaalipolitiikan suunnan "toista nostetaan ja toista painetaan alas". Kukin miettiköön kumpaanko kaupunginosaan on kaikki asunnot suunnattu ihmisille "erilaisiin elämäntilanteisiin"

Kuvakaappaus Iltasanomien Näin usein asuinalueellasi pahoinpidellään – katso jättiselvitys

Helsinki, 3130 Myllypuro 93 75 71 76
Helsinki, 3140 Kontula 329 276 384 322

Suurin osa rikoksista tapahtuu ostarin alueella, johon on tungettu myös narkkarien piikinvaihtopiste nuorisotalon naapuriin :) Näin meillä toteutetaan yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa.

Kaupungin visiot Kirjoitettu 9.2.2017 16:59

Helsingin kaupunki osti esim. Myllypuron ostoskeskuksen alueen. Nyt puretaan Kannelmäkeä, kuinkahan siellä on toteutettu kyseinen operaatio?

Johtuukohan tämä siitä, että Kontulan alueella ei asu yhtään merkittävää poliitikkoa vai millaiseksi Helsingin kaupunki on suunnitellut luoda tämän alueen. Onhan osaa siitä jo eräs kansanedustaja ehdottanut "nolla-alueeksi" paljastuikohan siinä kenties piilossa pidetty strategia :)
Herbert W. Kirjoitettu 8.2.2017 09:17

Kaupunginisät ovat kiitettävällä tavalla suunnitelleet Kontulan ostarin ympäristöä, mutta itse ostari on ostarin liikkeenharjoittajien suunnitteluvastuuta.

Hymyä huuleen Kirjoitettu 6.2.2017 19:33

Ajatella, ihmeen hyvässä kunnossa ovat säilyneet vaikka rakennuksia ei ole kunnostettu sen jälkeen, kun ne käyttön otettiin. Paikan kunnostusta onkin 30-vuotta suunniteltu ja sinä aikana on rakennettu Ruoholahti, Kalasatama, Viikki, Arabia ja monta, monta muuta uutta asuinaluetta.

Kun Kontulan ostoskeskuksen täydennysrakentamista ja uudistusta on niin pitkään ja hartaasti tehty - voisiko ihan sanoa, että niinkuin Iisakin kirkkoa- niin mahtaa siitä aikanaan tulla komea. Innolla odotan kaupunginisien suunnitelmia sinne. Kuinkahan upeita luxusrakennuksia mahtaakaan tulla. Johan metroasemasta on saatu suunnitelmat joihin on reippaasti ja runsaasti piirustettu hyyviin korkeita vuokra-asuntoja.

Onneksi Helsingin kaupunki ei missään tapauksessa halua luoda ongelma-alueita vaan tasapuolisesti rakentaa asuntoja "erilaisiin elämäntilanteisiin" kaikkiin kaupunginosiin tasapuolisesti kuten he kertovat esitteissään

Ehkä 50 vuoden päästä ostaria päästään jo rakentamaan ja sen suunnitelmat on saatu valmiiksi.


Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi