Kontulan terveysasema (Keskustelut)


Pokémon Kirjoitettu 23.7.2016 01:34

Monet sairaudet voivat olla esim. Keuhkoissa vaikka ois vain varvas kipeä.. Itse menin lääkäriin jalan turvotuksen takia ja syyksi paljastui kyhmyruusu ja keuhkosarkoidoosi. Itsekin aina joutunut ottaa paidan pois. jos itse ei ole lääkäri niin kannattaa totella lääkäriä. Ei kai se huvikseen sua pyydä riisumaan. Itsellä matka sitten sairaalaan CT- kuvauksiin ym.

Lautakujalta Kirjoitettu 8.5.2016 22:18

jos varpas on kipeä, miksi vastaanotto alkaa "otetaanpa paitaa pois" -kehoituksella? (en nyt sano, että Kontulassa.. mulle vain käy aina niin!)

L.t. Kirjoitettu 24.4.2016 05:57

Olin kipeä ja kun menin lääkärin vastaanotolle ,niin oli todella epämielyttävää, kun lääkäri toteaa sisään tulon jälkeen , että oletteko humalassa ? Kun sanoin en , eipä uskonut. En ole koskaan saanut näin huonoa palvelua. Olen todella pettynyt.

Hessuh Kirjoitettu 11.11.2015 13:26

10.11 klo.15.00 vanhus 94 etusormi satutettu sauvasekoittimeem.hoitaja pyysi lääkärin ulkolainenlääkäri vilkaisi ja totesi että vaatii käsikirurgin.lähti kirjoittamaan lähetettä kesti tunnin,lähete kasarminkadulle.siellä ei ole mitään hoitoa tällaiseen .lähete muutenkin kuulemma täysin sekava.läettivät meidät töölöönkadulle kirraan.siellä ihmetltiin.mutta huomasivat että potilas alkaa voida heikosti ja lupasivat hoidell ,vaikka olisi kuulunut hyksiin.useita tikkejä kahden tunnin odotuksen jälkeen.kirurgi ihmetteli miksei tämmöistä olisi voitu hoitaa terveysasemalla koska oli aivan normaali pinnallinen haavauma tosin rosoinen.aikaa kului kuusituntia.onneksi kirralla mummo sai asiallista huolenpitoa keittoa ja juomaa.kontulan hoitaja asiallinan .lääkäri erittäin epäystävällinen aivav kuoin lisimme häirinneet häntä .

Kun hoitotyö ei kiinnosta.. Kirjoitettu 17.6.2015 10:52

Olen käynyt Kontulan terkkarissa lukuisia kertoja. Selkäkipua pidettiin psykosomaattisena, eikä millään suostuttu tutkimaan. Lähetteet fysiatrilta ja ortopedilta tulivat takaisin; kehottivat "tutkimaan potilaan ja ottamaan huolellisen kipuanamneesin, emme voi ottaa vastaan kaikkia tutkimattomia potilaita". Lopuksi pakottivat ylenkatsoen pärjäämään parasetamolilla ja lihasrelaksantilla. Kävelyni alkoi jo huononemaan (olin 36-vuotias, 2:n lapsen yh). Lopuksi jouduin ottamaan lainaa mennäkseni yksityiselle; terkkarista ylilääkärikin kielsi määräämästä magneetikuvatutkimusta, se kun on niin kallis. Yksityisen käynnit ja magneettikuva maksoivat yhteensä pitkälti yli tuhat euroa. Omaishoitajan palkalla tuli aika pitkäaikainen laina. Selässä paljastui tulehtunut nivel, jonka vierellä kysta, joka oli paisunut tulehdusnesteestä ja puristi alaruumista hermottavaa hermorunkoa. Alaruumis halvaantui pariksi päiväksi, palautui myöhemmin, jatkoin kuitenkin elämää pyörätuolista käsin. Otin lisää lainaa päästäkseni yksityiselle fysioterapeutille, koska Kontulan fyssari oli antanut jumpat, jotka pahensivat vaivan moninkertaiseksi. Lopulta tulehdus helpotti ja muutaman kuukauden kovan työnteon jälkeen pääsin pois pyörätuolista. Kipu oli kuitenkin jo kroonistunut, ja selkä vähän väliä huononi. Kipulääkitystä hakiessani kohtelivat kuin huumeiden käyttäjää, ylenkatsoen jälleen. Kieltäytyivät. Sekä auttamasta, että kontrollimagneetista, että hoitamasta. Elämä muuttui helvetiksi. Tälläkin hetkellä vesi valuu silmistäni, kun kipu on niin kova. Apua on turha odottaa saavansa. Eivät voi määrätä kipulääkkeitä, ennen kuin on kunnolla tutkittu, mutta tutkimuksia eivät suostu määräämään, kun ovat niin kalliita. Tässä tämän perheen kiitos; myös kahden pienen lapseni, jotka jo kaksi vuotta ovat joutuneet pelkäämään, että "et kai sinä äiti kuole".

Lisää kielitaitoisia lääkäreitä Kontulan terveysasemalle ja puhelinneuvonnan akat vaihtoon Kirjoitettu 28.4.2015 09:27

Kontulan terveysasema on ihan turha verorahojen tuhlausta. Lapsella oli tarttuva rokko joka vaati antibioottikuuria. Ei saanut ajan kun vaan hoitsulle, joka ei edes vaivautunut tutkimaan lasta kunnolla, Burana vaan suositteli. Ei edes ollut oikeuksia kirjoitella reseptilääkkeitä.
Oikea lääkäri ei edes vaivautunut katsomaan.
Valelääkäreitä ja hoitsuja täynnä koko mökki.
Lopetettava koko laitos tai uudet lääkärit joilla on suomenkielen taito kohdallaan.Kyösti Helin Kontulasta Kirjoitettu 11.12.2014 09:46

Kontulan terveysasemalla olisi täydet mahdollisuudet antaa lähipalveluna hoitoa asukkaille.
Jotta palvelun tasoa voitaisiin nostaa, ehdotan, että terveysasemalle palkattaville lääkäreille ja hoitajille annettaisiin erityistä palkanlisää. Se voisi olla määräaikaistakin, kunnes tilanne saadaan normalisoitua.
Terveysasemaa ei saa viedä pois asukkailta, joista monilla on vaikeuksia kulkea yhtään kauemmas terveyspalveluja hakemaan. Lähipalvelut on turvattava!

Paljon asioiva Kirjoitettu 4.5.2014 12:52

Edelleen tilanne samanlainen Kontulan terveysaseman ajanvarausluukulla. Yksi ystävällinen virkailija ja kaikki muut hapannaamoja, jotka pyrkivät vain vaikeuttamaaan potilaan asiaa ja lääkärille pääsyä. Pyrkivät leikkimään lääkäriä vaikkeivat sitä olekaan...

Kahtia jaettu kaupunki Kirjoitettu 1.5.2014 00:30

Helsingistä on tehty todellla epäoikeudenmukainen asukasjakaumaltaan. Itäisen suurpiirin alueelle asutetaan kaikki ongelmaiset ja maahanmuuttajat. Tottakai täällä tulotaso ja koulutustaso pysyvät alhaisina kun alueelle asutetaan kaikki kielitaidottomat ja kouluttamattomat maahanmuuttajat ja muuten yhteiskunnan avulla toimeentulevat. Kuka päättäjä rohkenisi vastata miksi tällainen aluejakauma, joka aloitettiin 70-luvulla jatkuu edelleen.

Riittää riittää Kirjoitettu 15.4.2014 12:42

noh, ei se vaadi muuta kuin että kävelet Myllikän terkkariin.. vaihto on yhtä iisiä kuin sen sanominen

Nyt riittää Kirjoitettu 14.4.2014 21:31

todella mielipuolinen paikka...en ole saanut pitkä aikaiseen ahdistukseeni ja vakavaan unettomuuteeni apua sieltä ja vaihdan terveysasemaa heti kun on voimia tehdä se....

Väsynyt Kirjoitettu 28.6.2013 09:21

Kontulan trk antoi vuosia hyvää hoitoa. Sainio omalääkärinä ja parin metrin muuton vuoksi ikäväkseni jouduin vaihtamaan. alkuvaikeuksien jälkeen opin ymmärtämään ja kuulemaan uuden lääkärin puhetta ja hoitosuhteeni jatkui terveyttä edistävässä hengessä siihen asti kun erosin miehestäni. Sitten minulta kuoli tytär ja jouduin hakeutumaan lääkäriin. Yllätys olikin iso kun kontulan trk kertoi etten saa omalääkäriä uuden aluejaon vuoksi???Jako meni talomme parkkipaikalta niin että ex mieheni jäi potilaaksi ja minut lasten kanssa heitettiin tuuliajolle. parkkipaikka muka raja. Koska olin niin rikki ja sekaisin kaikesta en kyennyt asialle mitään tekemään.
Nuori "juippi" sanoi että suru pitää käydä läpi ilman lääkkeitä ja koska minulla oli vuosia jatkunut lääkitys niin kaikessa kauheudessani koin vielä elimistön kapinan ja ekaa kertaa luulin kuolevani kun sydän alkoi elää ihan omaa elämäänsä. Tyhmää mutta päätin ettei minun kuulu lääkkeitä kerjätä saati omia asioitani suuremmin vieraalle selvitellä. Pyysin lähetettä mtt:hen ja uskon vahvasti ettei toiveeni lähtenyt huonetta kauemmalle taholle. "juippi" mittaili silminnähden tatuointejani mikä ei minua häirinnyt koska olin asiaan jo tottunut. vastasin että ne ovat harrastus vaikkei kysytty. ja selitys kokonaisvaltaisesta jne...plääh.
Toisella kerralla itämaasta tullut lääkäri kysyy mikä vaiva ja vastaan olen kipeä hän siihen niinhän me kaikki.
Kolmas kerta vien tytärtäni näöntarkastukseen koska huoli siitä onko tarvetta laseja päivittää kun vanhat jäävät pieniksi. Tehään pari huumorikäyntiä kun meidän papereita ei löydy, en ihantarkkaan muista saian käänteitä koska tuleva oli niin uskomatonta että menetin jo puhekykyni. Tummaihoinen lääkäri alkoi sähläämään ja välillä tuntui ettei työhuonekaan ole ennestään tuttu ja sitten hän sai asian hoidettu ja SILMÄLASIT nenällä suoritti lapseni näöntarkastuksen puhtaasti. Näkö hyvä. Aikaa kului kun luotin kouluterveyden huoltoon turhaan. Pari vuotta meni että huoleni todettiin aiheelliseksi ja nyt on asia ok. tytöllä on lasit (5vahvuudella).
Ja olen katkera siitä miten tehtiin kontulassa ratkaisu yksipuolisesti minua kuulematta siitä että ex mieheni uusi perhe sai pitää lääkärimme ja minun terveyteni on nyt romahtanut enkä haluaisi millään varata aikaa kun ajatuskin mitä ens kerralla on vastassa. no nyt oli pakko ja toivon että saisin sen lääkityksen mikä keuhkoputkentulehdukseen kuuluu ja kierre loppuu. Paitsi jos diaknoosi kroonisesta keuhkoputken tulehduksesta on sekin entisen omalääkärini pelkkä arvaus. oikeilla lääkkeillä tarvitsen antibioottia ehkä 1krt/2v. Tän neljän vuoden aikana olen joutunut kerjäämään lääkkeitä tutuilta jolloin kuurit ovat riittämättömiä ja uusi tauti hetken päästä kovempana. kiitos kontulan terveyskeskukselle kun muutitte käsitykseni suomen terveydenhuollosta ja terveisiä lääkäreille että arvioivat perheitä kokonaisuutena ja jatkavat hyvää hoitoa silloinkin jos perhe hajoaa. eikä ole minun syyni ettei siellä haluttu asioihin perehtyä, omalääkäristä tuli tyhmyyttään suomen lahja vankiloille

Nimim. Ogelista muuttanut Kirjoitettu 18.4.2013 09:15

Kivikon terveysasema on siis samanlainen kuin kaikki muutkin. Aikoja ei saa ja niin edelleen. Ei näissä Kontula-Kivikko tk:ssa mitään erityistä ole. Sama meininki. Että sillä lailla.

A.K Kirjoitettu 16.4.2013 09:49

Kivikon terveysasemalle ei aikaa saa millään.Jollei ole hengen lähtö lähellä niin tarjoavat aikaa puolentoista kuukauden päähän.Kun pääset luukulle(viimeeksi olin toisena)niin heti ilmoitetaan ettei aikoja ole.Menkää päivystykseen.Ottavatko lääkärit vain pari potilasta vastaan päivän aikana vai mihin ne ajat katoavat?Lisäksi Kivikon terveysaseman ilmoittautumisluukulla ei ole mitään yksityisyyttä.Kaikki odotusaulassa istuvat kuulevat mitä luukulla puhut.Erittäin epämiellyttävää.

Kyösti Helin, Kontula Kirjoitettu 8.4.2013 15:03

Olen sitä mieltä, että Kontulan terveysasemaa pitää panna kuntoon uusin voimin; sekä lääkäreitä että hoitajia on saatava lisää, jotta jaksavat työssään. Jos ei muu auta, on maksettava erityistä "Kondeka-lisää", jotta henkilöstö riittää ja motivoituu.
Ennen vaaleja jotkut ehdokkaat kyllä kannattavat lähipalveluita, mutta nyt näyttää sopivan ihan muut arvot.
Paikallisille asukkaille ei ole mitään etua siitä, että he joutuvat asioimaan kauempana olevilla terveysasemilla. Siitä koituu lisää kuluja ja vaivaa sairaille ihmisille.

Meidän perhe Kirjoitettu 19.3.2013 12:48

Nyt uskallan minäkin puhua. Kaikki vain haukkuvat. Terveyskeskus on terveyskeskus, kyllä ainakin meidän perhe on saanut tyydyttävää hoitoa. Ja lähetteitä, kun on tarvittu. Muista en tiedä tietenkään.

Kiitollinen Kirjoitettu 16.3.2013 16:27

Olen tosi kiitollinen kontulan terveysasemalle, saanut tarvitsemani avun, jos en pääse mahdu akuutiajalle, neuvottu päivytykseen tai aamulla varaamaan akuuttiaikaa. Aina olen saanut hyvän ja asiantuntevan neuvon.

Yks potilas vaan Kirjoitettu 15.3.2013 09:37

Viime aikoina jouduin käyttämään terveyskeskuspalveluja tavallista enemmän. Kohtelu on kiitettävää, henkilökunta ystävällistä ja tuloksetkin ovat olleet hyviä. Saamme olla tyytyväisiä että tällainen palvelu on käytössä melkein ilmaiseksi.

Raija Kirjoitettu 14.3.2013 23:01

Kiitos Kontulan terkkariin. Ja nimimerkki "Niin metsä vastaa..", olen kanssasi samaa mieltä. Hyvää ja asiallista kohtelua olen aina saanut Kontulan terkkarissa. Kiitokset heille sinne, kun jaksavat hoitaa meitä valituksista huolimatta.

John Kirjoitettu 13.3.2013 07:15

siis ihan uskomatonta touhua tuolla!olen 2 kertaa vasta käynyt siellä ja kummallakin kerralla oli venäläis/virolais lääkäri joka joutu tietokoneen sanakirjan kanssa tulkkaamaan mitä puhuin!ja en saanut kummallakaan kerralla edes äärettömiin selkäkipuihin muuta kun buranaa...noi lekurit vaarantaa ihmisten terveyden.on törkeää pitää tollasik k päitä töissä

Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan... Kirjoitettu 10.3.2013 11:54

Olen itse Kontulan terveysaseman asiakas ja olen aina saanut asiallista ja asiantuntevaa palvelua. Usein olen myös joutunut sivusta seuraamaan kuinka epäasiallista käytöstä henkilökunta osaalleen saa (haistattelua/ovien paiskomista/huutamista/huorittelua ym.) Kuinka moni meistä omalle kohdalleen soisi työpaikassaan tällaista käytöstä kohdalleen??


Jami Kirjoitettu 9.3.2013 08:30

Virkamies Juvosen asiallinen palaute Kontulan terkkariin liittyvistä keskustelun aiheista on tervetullut lisä näillä palstoilla. Keskustelu toivottavasti jatkuu viimeistään 15.4. Mikaelinkirkolla järjestettävässä terkkarialuefoorumissa.

Hannu Juvonen Kirjoitettu 6.3.2013 18:45

Tässä alueportaalin keskustelussa pohdiskellaan kahta Helsingin terveysasemien potilaiden kokemusta, jotka ansaitsevat tarkemman käsittelyn.

Terveysasemien toiminnasta voi antaa suoraa palautetta joko kaupungin nettisivujen kautta tai terveysasemilta saatavilla lomakkeilla. Tällainen palaute käsitellään viipymättä ja palautteen antaja saa kirjallisen vastauksen, mikäli hän antaa yhteystietonsa. Palautteen saaminen toiminnasta on tärkeää toiminnan kehittämisen kannalta. Kannustaisin kaikkia mahdollisuuksien mukaan antamaan sekä kielteistä että myönteistä palautetta ja kehitysehdotuksia.

Mikäli palautevastaus ei tyydytä, voi tehdä muistutuksen, jonka käsittely etenee viraston johtoryhmän jäsenelle. Hän arvioi asiasta saamansa selvitykset ja antaa vastauksen muistutuksen tekijälle. Muistutuslomakkeet löytyvät myös netistä ja terveysasemilta.

Tarvittaessa potilas voi myös tehdä potilasvahinkoilmoituksen tai kantelun terveysasemaa valvovalle viranomaiselle. Näiden tekemiseen voi saada apua potilasasiamieheltä.

Tarkempien tietojen puuttuessa portaalissa kuvattuja tilanteita ei voi tarkemmin kommentoida. Portaaliin kirjoittanutta äitiä kehoittaisin antamaan suoran palautteen terveysasemalle. Portaalissa esille otettu HS:n mielipidekirjoituksessa kuvattu tapaus, sellaisena kuin se kirjoituksessa esiintyy, olisi tutkittava ainakin muistutuksena, jolloin myös selviäisi, liittyykö siihen mahdollinen potilasvahinko.

Helsingin sosiaali- ja terveysvirastolla on toimiva palautejärjestelmä, jota käyttämällä saa vastauksen palautteeseen ja tarvittaessa lisäohjausta, mikäli tilanteessa on kysymyksessä esimerkiksi mahdollinen potilasvahinko.

Hannu Juvonen
osastopäällikkö
terveys- ja päihdepalvelut
Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto

Erja Kirjoitettu 3.3.2013 19:05

Minäkin vaihdoin toiseen terveyskeskukseen. HIeman matkaa, mutta hyvä palvelu.

Jouko Malinen Kirjoitettu 3.3.2013 17:00

Nimimerkki Äiti kirjoitti 27.2. saamastaan varsin ikävästä kohtelusta Kontulan terveysasemalla. Laitan tuon viestin Sosiaali- ja terveysviraston terveysasemien toiminnasta vastaavalle osastopäällikölle ja toimistopäällikölle. Se saavat selvittää asiaa ja myös vastaus pitää saada tälle foorumille.

Jouko Malinen
sosisiaali- ja terveyslautakunnan jäsen
Kurkimäki

Sivuhuomautus Kirjoitettu 2.3.2013 21:10

Asiakastilanteissa ja kohtaamisissa helsinkiläisten kanssa tärkeä viesti on: "Tulit juuri oikeaan paikkaan. Miten voin auttaa?" Näin sanoo apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty (kok) sosiaali- ja terveysvirastosta. Ks. www.hel.fi

Eeva-Liisa Broman Kirjoitettu 28.2.2013 22:27

Kerään Mellunkylän terveysfoorumia varten esimerkkejä Kontulan ja Kivikon terveysasemien toiminnan epäkohdista. Kirjoittakaa näille sivuille tai lähettäkää sähköpostia osoitteeseen eeva-liisa.broman@hel.fi. Toimitan kaiken aineiston ennen terveysfoorumia sosiaali- ja terveyskeskuksen johdolle ja lautakunnan jäsenille vastattavaksi. Foorumi on jo viides aiheesta, ja joka vuosi on luvattu parannuksia. Onko niitä saatu? Eikö lupauksiin voi luottaa?

Herbert W. Kirjoitettu 27.2.2013 20:59

Helsingin terveyspolitiikan tehtävä on luoda edellytykset laadukkaiden terveyspalvelujen turvaamiseksi kaikille väestönryhmille. Jokaisen kaupungin henkilökuntaan kuuluvan tulee toimia rehellisesti ja vilpittömästi. Tämän pitäisi koskea luottamusmiehiä, johtavia virkamiehiä, lääkäreitä ja hoitajia. Mutta kun ei koske!

Nimimerkki Äidin tämän alueportaalin keskustelusivulla (27.2.) kuvaama tapahtuma ei ikävä kyllä ole mikään yksittäistapahtuma. Vastaavia tapahtumia löytyy Helsingistä toistuvasti. Tapahtumat muodostavat jo terveyspoliittisen linjan: Räty-Toivolan terveyspoliittinen linja.

Äskettäin järjestetyssä Mellunmäen ”Politiikan illassa” siteerasin HS:ssä 23.2. julkaisemaa mielipidekirjoitusta, jossa helsinkiläinen kertoi puolitoista vuotta sitten yrittäneensä saada lääkärille aikaa terveyskeskuksesta, sillä hän yski vertaa. Ajanvaraus ei onnistunut, sillä ajanvaraushenkilö ei pitänyt verentuloa vaarallisena.

Myöhemmin k.o. henkilö sai ajan lääkärille, mutta lääkäri ei suostunut asiakkaan toivomaan röntgeniin. Lääkäri piti kolesterolin ja verenpaineen seuraamista paljon tärkeämpänä.
Mielipiteen kirjoittaja kertoi päässeensä päivystävälle lääkärille joulun aikoihin, ja tämä määräsi hänet vihdoinkin röntgeniin. Keuhkoista löytyi pitkälle edennyt syöpä.
Räty-Toivolan linjan päämäärä on jo pitkään ollut tiedossa, eli julkisen terveydenhoidon alasajo. Terveysasemat, ja varsinkin Kontulan terveysasema, korvataan ns. terveyskioskeilla joissa voidaan seurata tuota kolesterolia ja verenpainetta, muttei sitten muuta.
Saman tien pannaan kaupungin terveydenhuollon tasa-arvopyrkimykset pysyväisesti hyllylle. Varakkaille tarjotaan hyvää ja kallista palveluseteli- ja kela-terveydenhoitoa , mutta vähävaraisille ”köyhät kyykkyyn ja rutiköyhät selälleen” -hoitoa. Luokkayhteiskunta palautetaan terveyden sektorilla.
Olisi toivottavaa, että Mellunkylän tulevaan terveysfoorumiin saadaan kaupungin terveyssektorin henkilökuntaa kertomaan, mitkä eettisiä periaatteita he oikein seuraavat, kun eivät kaupungin periaatteet omat kelpaa.


Isä Kirjoitettu 27.2.2013 20:34

"Potilaalla on oikeus laadultaan hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon. Hänen hoitonsa on järjestettävä ja häntä on kohdeltava siten, ettei hänen ihmisarvoaan loukata sekä että hänen vakaumustaan ja hänen yksityisyyttään kunnioitetaan." Laki. Tästä voi lähteä. Tästä linkistä tiedot potilasasiamiehestä, jolle kannattaa valittaa: http://www.hel.fi/hki/so..asiointi/Potilasasiamies

Äiti Kirjoitettu 27.2.2013 10:45

Hei!
Haluaisin kertoa teille minulle tapahtuneesta tilanteesta.
Eilen minun vauvalla nousi korkea kuume, 40 astetta. Päätimme lähteä Lastenklinikalle, matkalla vauvalle tuli kuumekouristus. Siinä hetkenä kun se kouristus tapahtui, minä en tiennyt mikä tämä kohtaus oikein on. Meidän lähellä on Kontulan Terveysasema, joten ryntäsimme sinne. Kello oli melkein neljä, mutta siellä oli 3 hoitajaa paikalla. Kerroin lapsen tilanteen ja odotin että he reagoivat siihen jotenkin. Yksi hoitaja soiti akuuttilääkärille ja sanoi kylmästi minulle, että lääkäri ei ehdi katsoa lasta. Työpäivä on nimittäin jo loppu!Itse hoitajat eivät jaksaneet edes tulla meidän lähelle, vaan pysyttelivät etäisyydessä meistä. Lapsi oli minun sylissä kuumeessa ja melko tajuttomana.Olin vaatinut hoitajalta, että hän kutsuu lääkärin paikalle, mutta hän puhui minulle rumasti. Lääkäri oli terveysasemalla, mutta ei tullutkaan katsomaan. Pyysin hoitajaa soittaa ambulanssiin ( olin jo ollessani kotona soittanut sinne kerran kun havaitsin että lapsella on kuumetta 40 astetta ja siellä minulle annettiin neuvoja ja sanottiin soittamaan takaisin jos tilanne pahentuu) HOITAJA KIELTÄYTYI SOITTAMAAN AMBULANSSIIN! Hän sanoi: SOITA ITE, SUL ON PUHELIN.
Tälläinen kohtelu terveysasemalla on tajuttoman törkeetä. Miksi he ovat siellä töissä? Eikö meillä ollut oikeutta saada apua? Eikö heillä ollut velvollisuutta auttaa? Eikö se että hoitaja kieltäytyi soittaa ambulanssiin on rikos?


Pettynyt Kirjoitettu 30.1.2013 12:40

kontulan terveysaseman lääkärille pääsy on heikentynyt 90-luvulta alkaen,vaihdan muualle,kokeilen myllypuroa.t.stadilainen

Oppinut Kirjoitettu 15.1.2013 21:03

Hei suivaantunut, vaihda terkkaria. Mene vaikka Myllikkään (itikseen ei kannata). Johan helpottaa.

Suivaantunut Kirjoitettu 14.1.2013 11:59

Mikä vaivaa kontulan ulkomaalaisia läkäreitä,tai kyllä minä tidän,eipuhu suomi tai ymärä .paitsi yksi osaa viheltää ja levitellä käsiään,kun kertoo vaivastaan,hän vastaa HYVÄ KYSYMYS!!ON SUOMALAINEN.

Sairaus ei kysy aikaa ja paikkaa Kirjoitettu 28.12.2012 15:34

Kyllä minä jättäisin menemättä terkkariin, jollei olisi pakko. Nyt siirsin kirjani Myllypuroon. Siis asun yhä Kontulassa, mutta olen Myllikän tk:n asiakas. Sujuu paremmin. Suosittelen muillekin. Ja voihan sitä käydä vaikka missä terkkarissa. Turha valittaaa kun on vaihtomahdollisuus.

Yksityiselle Kirjoitettu 18.12.2012 19:14

Kannattaakoos maksaa terveyskeskusmaksua vuodeksi, kun sinne ei saa aikojakaan?
Hukkaan heittetyjä ropoja?

Rokka Kirjoitettu 11.12.2012 13:45

miut se kyl muist. hää sano miul viel tervekii kun myö nähtiit käyttäväl vastaanoton jälkkeen. Elä sie PS sure turhhii, kunhan reseptit uusitaan, niin kaik sujjuu

PS Kirjoitettu 11.12.2012 11:11

Uaskon sen,että jos olen lääkärinvastaanotolla ja sen jälkeen käytävällä niin lääkäri ei tunnista minut omana potilana,koska kertakaan ei katsonut mua naaman koko vastaanoton aikanaan.Tärkeä on näpytellä tietoja koneseen,siitä vasta tule fyrkkä.Potilas on vaan pieni juttu koko asiassa.Semmoinen pieni kärpäspaska ikkunalla omien tyhmien ja turhien vaivojen kanssa varsinkin kun on semmoinen harvinainen sairaus.Harmitta HYPOKRATEKSEN puolesta.

Niiru Kirjoitettu 26.10.2012 12:31

Kaikki voivat valita terveyskeskuksensa nykyään. Valitkaa siis hyvät ihmiset vaikka Myllypuron tk tai joku muu. Vaan jos Kontulan tk:ssa toimii asiat huonnosti, siellä ei ole pakko käydä. Tämä on hyvä pitää mielessä. Nykyään helsinkiläiset saavat itse päättää, millä terveysasemalla käyvät. Siistiä.

Iina 72 Kirjoitettu 11.6.2012 20:12

Vaan puuro on lämmin joka aamu Symppiksessä. Ei meillä hätää ole.

Kalahari Kirjoitettu 29.5.2012 11:55

surkeaa ja onnetonta on kontulan palvelut edelleen tänäkin päivänä.ääkkäreistä ei saa mitään taustatietoa, on vain valittava niistä se jolta ajan sattuu saamaan eivätkä ne viitsi selata potilaan tietoja yhtään vaan resepti käteen ja ulos.

Topakka Kirjoitettu 20.1.2012 22:31

Menin joulukuun alussa Kontulan terveyskeskukseen kyselemään lääkärille pääsy mahdollisuutta. Ensimmäinen vapaa aika olisi ollut helmikuun lopulla.
Sitkeänä sissinä menin taas joulunjälkeen kyselemään aikoja ja kas, sainkin ajan tammikuun puolessavälissä, eikä ollut mikään peruutusaika.
Ovatko lääkärit vain osa-aikaisesti työssä Kontulan terveysasemalla, vai mistä tämä salamyhkäinen ajanvarauskäytäntö on peräisin?
Selvittäisikö joku mistä on kyse?
Kiitoksen annan resepitien uusimiskäytännöstä, paitsi uusittujen reseptien noutopalvelusta pitäisi tehdä joustavampi niin, ettei tarvitse jonotusnumerolla odottaa omien reseptiensä saantia. Siellä alakerrassahan on info tiski, eikös sieltä voisi hakea reseptin tietyn aikavälin puitteissa.
Aikamoisia hapan-naamoja siellä luukkujen takana olen tavannut, mitä nyt yksi nuorempi ihan ystävällinen virkailija kerran sattui kohdalleni.
Herbert W. Kirjoitettu 4.1.2012 10:28

Kontulan terveyskeskuksen lääkäreiden vapaat ajat olivat jo loppuneet kolmantena päivänä tammikuuta hamaan tulevaisuuteen saakka. Pyritäänkö tällä tavalla ajamaan alas Kontulan kunnallinen terveyskeskus, jotta saataisiin tilalle yksityinen Carema-keskus, joka tuottaa lääkäreilleen ja sijoittajilleen mahtavat voitot?

Terveyskeskuspalvelut ei toimi! Kirjoitettu 28.12.2011 16:53

Valitettavasti terveyskeskuspalvelut eivät ole toimineet , monista kokoontumisista huolimatta. Meikäläinenkään ei ole saanut aikaa lääkärille, kun on ollut tarvis. Ilmottauduin viime vuoden aikana Laajasalon terveyskeskuksen asiakkaaksi ja saapa nähdä miten siellä hoidetaan asiat. Kontulassa ei ollut silloin viime vuoden puolella yhtään suomalaista lääkäriä ja siksi halusin suomalaisen lääkärin, koska minulla oli jossain vaiheessa virolainen lääkäri ja hän ei ymmärtänyt
mitä puhuin hänelle. Olen kuitenkin vakavasti sairastunut syöpään ja haluan että tulen kuulluksi. Monissa paikoissa saa heti lääkäriajan esimerkiksi Oulunkylä ja Ruskeasuo on paikkoja , joissa pääsee heti lääkäriin kun on tarvis. Minulle eräskin suomalainen lääkäri sanoi suoraan, että alueellamme on liian paljon työttömiä ja maahanmuuttajia, aika suoraa tekstiä. Olen puhunut asiasta ja moni naapurikin on puhunut, mutta mitään muutosta parempaan ei ole tullut. Moni naapureistani ja minäkin olen sitä mieltä että tilanne olisi toinen jos asialle todella olisi haluttu tehdä jotain.

Kontulan wilbert Kirjoitettu 28.9.2011 13:20

kun sais sen viheltelevän ja käsiään levittelevän pois,kun potilas kysyy vaivastaan niin vastaus on että hyvä kysymys,vaivaan ei tule vastausta ja vihellys jatkuu,apua ei tule?????

Australiassa, kysykää vaikka Surf Clubilla porukoilta . Kirjoitettu 26.2.2011 14:04

Pertsa: "Kannattaisi varmasti muuttaa paratiisiin - missä se sitten lieneekään?"
Minäpä kerron...Alla olevassa osoittesa, joka näkyy kartalla kun kierrät, käännät kuvaa 180 astetta. Katso kerrostalon numero 159 ?
Eikös niin ?
159 Old Burleight Road, Broadbeach Queensland, Australia.

http://maps.google.com/?..Q&cbp=12,90,,0,-0.44Pertsa Kirjoitettu 17.2.2011 11:29

Ongelmia on kaikkialla. Muuttaja on mielipiteiltään aika yksioikoinen, ns valittaja. Kannattaisi varmasti muuttaa paratiisiin - missä se sitten lieneekään?

Muuttaja Kirjoitettu 16.2.2011 14:19

Olen asunut Mellunkylässä n.10vuotta ja tilanne pahentunut tänä aikana huomattavasti tänä aikana. Olen muuttamassa pois lähiaikoina. Ei pelkästään tämän asian takia. Olen kyllästynyt asumaan tällä alueella, paljon alkoholiongelmaisia, näkee jo ostarilla liikkuessa. Jo se, että Symppis perustettiin, kertoo lähiöstä jotain. Alueella asuu paljon alkoholiongelmaisia ja muita ongelmaisia, niin lääkärit eivät mielellään halua Kontulan terveysasemalle lääkäriksi.Henkilökunnalta saa epäkohteliasta palvelua oskseen, MISSÄ ASIKASPALVELU KÄYTÖS? Henkilökunta asikaspalvelu kursseille!

Kolmas kerta toden sanoo? Kirjoitettu 9.2.2011 07:56

Taitaa olla kolmas kerta kun pohditaan terveydenhoidon tilannetta aluefoorumissa Kontulassa. Kertokaa ihmiset onko palvelut parantuneet?

Tippis Kirjoitettu 25.9.2010 11:59

" Kontulan terveysasema ei kykene hoitamaan tehtäviään, asiakkaitaan? "
Mitä olisi hyvä tietää lääkkeistä, joita esimerkiksi vanhukset "joutuvat" käyttämään ?

http://www.med.utu.fi/yl.._laakehoito_luennot.htmlMasa Kirjoitettu 14.1.2010 14:36

Terkkariasiat täytyy saada kuntoon! Mulle ilmoitettiin eilen että kaverin omalääkäriaika löytyy parin viikon päästä. Ei auta kuin mennä Malmille, se lähipalveluista!

OK Kirjoitettu 13.1.2010 21:12

Hyvä Herbie! Hyvä kirjoitus! Sut olisi pitänyt valita valtuustoon!

Herbert W. Kirjoitettu 13.1.2010 17:22

Olen myös sitä mieltä, että keskustelu julkisista vs. yksityisistä terveyspalveluista on hyvä ja tuiki tarpeellinen, mutta emme saa kuitenkaan unohtaa sitä tosiasiaa, että yksityisen palvelutuotannon perimmäinen tehtävä on voiton maksimointi. Eli kyseessä ei ole kansalaisten terveydentilasta huolehtiminen, vaan osakkeenomistajien kukkarosta.
Ulkoistetuista terveyspalvelujen tuottajista on kosolti huonoja esimerkkejä. Ajankohtaisin niistä lienee tuo surullisen kuuluisa Mehiläisen omistama Carema Karjaalla. Careman ja Karjaan kaupungin välisen sopimuksen mukaan terveysasemalla on oltava viisi lääkäriä, joista kaksi on yleislääketietoon erikoistuneita, ja muut kolme ns. kokeneita lääkäreitä. Päivälehdet kertovat, että viimeksi mainittuja terveysasemalla kyllä on, mutta muut voivat hyvinkin olla kandidaatteja Ruotsista tai ns. valelääkäreitä Suomesta. Tällainen menettely ei turvaa lakisääteisten terveyspalvelujen laatua.
Terveysaseman ns. back-office toiminnot, kuten kiinteistöhuolto, siivous sekä kanslia- ja vastaanottotoiminnot, voidaan mielestäni hyvin ulkoistaa yksityiselle toimijalle, mutta itse terveydenhoito tulee olla julkisten toimijoiden vastuualuetta. Tavallisten kansalaisten perusterveys ei voi olla voiton maksimoinnin kohde. Se jos mikään olisi pahimman sortin oikeistopolitiikkaa, eikä sellainen Kontulaan sovi.


Matti Kirjoitettu 2.1.2010 06:42

Hyvä että järjestetään julkinen/yksityinen palvelutuotanto keskustelutilaisuus. Tärkeintä olisi nyt kuitenkin saada Kontulan terveyspalvelut toimimaan. Onhan ne keväästä vähän kohentuneet, mutta edelleen puutteelliset. Sama se, onko palvelut julkisia tai yksityisiä, mutta nyt homma toimimaan!!!

Jj Kirjoitettu 23.3.2009 15:19

Voi voi Pate.....

Martsa Kirjoitettu 14.3.2009 14:27

Loistavaa, että joku järjestää stadissa fillaritapahtuman. Toivotaan hyviä kelejä!

Cityfillaristi Kirjoitettu 13.3.2009 16:07

Aika tyylikkäät sivut kaupunginosalla, josta sitä ei tunneta. Selkeää, asiallista ja paljon tietoa tarjolla. Täytyy tulla käymään, viimeistään Fillarifestareilla.

Sanna Kirjoitettu 9.3.2009 15:31

ihan sattumalta kuulin tästä foorumista tänään. Sanmoin kuulin huhua, että jonkinlainne edressi on käyty viemässä eduskuntaan. Mistään en kuitenkaan löytänyt edes netistä paikkaa, jossa sen olisi voinut käydä allekirjoittamassa. Voisiko tiedotusta jotenkin parantaa? Terveyskeskus ei ymmärrettävästi halua tiedonvälittäjänä toimia, voisiko tiesotteet viedä vaikka kirjastoon ja lähikauppoihin? En tiedä ketkä tassä ovat aktiviisia, niin en osaa kuin kysyä tällä sivulla, jonka myös sattumoisin löysin.

Seppo Kirjoitettu 5.3.2009 06:59

Taitaa tulla tuosta 9.3. foorumista mielenkiintoinen tilaisuus. Kysymyksiä riittää, mutta saadankohan vastauksia?

Herbert W. Kirjoitettu 4.3.2009 13:31

Kysymys Mellunkylän terveysfoorumille 09.03.:
Helsingin johtava lääkäri on julkisesti siirtänyt vastuun Itä-Helsingin lääkäripulasta Itä-Helsingin asukkaille, sillä Itä-Helsingin asukkaiden kiinnostus yksityissektorin terveyspalveluihin on laimeaa. Eli pääomaverotuksen piirissä toimivat lääkärit eivät kykene värväämään riittävästi asiakkaita yksityisvastaanotoilleen.
Toinen Helsingin johtava lääkäri on johdonmukaisesti ehdottanut, että joko Kontulan tai Kivikon terveyskeskuspalvelut ulkoistetaan. Ovatko kaupungin johtavat lääkärit jo päättäneet minkä terveysaseman palvelut ulkoistetaan ja milloin?

Patrick Wikblad Kirjoitettu 3.3.2009 19:41

Sama ongelma on itseasiassa monella muullakin terveysasemalle. Ei pelkästään kontulan terveysasemalla.

Lyyli Kirjoitettu 16.2.2009 16:05

Ajanvaraus/neuvontanumeroita on enää yksi koko Kontulan terveyskeskusalueella (asukkaita yli 20.000?) Ennen oli sentään eri alueilla/soluilla oma numero, johon soittaa.

Marjut Kirjoitettu 15.2.2009 10:27

Terveysaseman ystävät on juuri perustettu taistelemaan hyvän hoidon puolesta omalla lähiterveysasemlla. Joten ei nyt vielä luovuteta vaan taistellaan oman aseman puolesta

Jami Kirjoitettu 6.2.2009 14:53

Luin että 9.3. klo 18 Mikaelin kirkossa on Terveysfoorumi, jossa asia esillä, joten kaikki mukaan nostamaan asiasta älläkkä!!!

Herbert W. Kirjoitettu 6.2.2009 11:12

Olen ilmoittautunut Kontulan terveysaseman ystäväksi, mutta luettuani Tuula Finnigin mielipiteen Helsingin Uutisissa 04.02. ymmärrän ettei Kontulan terveysasema enää kykyne hoitamaan tähtäviään. Kontulan terveysaseman tulisi nyt pikaisesti ilmoittaa kontulalaisille missä heidän tulisi asioida kunnes uusi terveysasema avataan.Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi