Päivähoito ja leikkipuistot Mellunkylässä (Keskustelut)


Musiikkiopistojen kalliit hinnat Kirjoitettu 2.5.2012 17:11

Selvittelin, millä hinnalla poikani pääsee harjoittelemaan kitaransoittoa, yksilötunneille. Nopeasti hahmottui, että 320 eurolla saisin Musikanteista pojalleni opetusta 2 kk (45min/viikko, 160e/kk). Kallis hinta harmitti, kun opistokin olisi lähellä kotia. Vain metropysäkin verran matkaa.
Tein vertailua: Keski-Helsingin musiikkiopisto tarjoaisi KOKO lukukauden vain 40 e kalliimmalla edelliseen verrattuna. Mutta siihen tulisi matkoja. Itä-Helsingin musiikkiopisto myy 350 eurolla lukukautta - tuntien kestosta en ole varma.
Länsi-Helsingin musiikkiopisto yllätti 320 euron perusmaksulla lukukautta kohden. Se on vähän halvempi. Vaan sinne on matkaa.

Erot ovat pieniä toisiinsa nähden. Siihen nähden, mitä pystyisin maksamaan, liian suuria. Mitä mahdollisuuksia on saada lapsiaan soittotunnille, jos ei pysty maksamaan itseään kipeäksi? Eikö mitään?

Vierestä seurannut Kirjoitettu 19.4.2012 09:58

Itsellä ystävä päiväkodissa töissä ja kertomiensa mukaan ei kyllä käy kateeksi. Sairauspoissaoloja ei katsota hyvällä, vielä huonompi on jos joutuu jäämään sairaan lapsensa kanssa kotiin, ilmeisesti sijaisia ei saada ottaa säästösyistä, mutta ei kuulemma toisilta työkavereilta heru apuakaan vaikka joutuisi yksin olemaan ryhmässä monta tuntiakin, työpaikalla ihmeellistä "jengiytymistä", voisi jo melkein sanoa kiusaamiseksi, osa porukasta on niin loppu, että lapsia kohdellaan jo melko lailla huolestuttavasti; huudetaan eikä oteta syliin, mutta mieltä painavista asioista ei uskalla puhua ääneenkään, kun saa kantelijan ja valittajan leiman eikä ainakaan paperipätevyyden hankkineita työntekjöitä saa yhtään kritisoida vaikka aihetta olisi. Säälittää henkilökunnan ja lasten puolesta..

Eeva-Liisa Broman Kirjoitettu 18.4.2012 12:03

Päivähoitofoorumiin 19.4.on tulossa sosiaalilautakunnasta sen puheenjohtaja Sirkku Ingervo (Vihr.) ja lautakunnan perhe- ja lapsijaoston puheenjohtaja Tuomas Nurmela (Kok.). Toivottavasti myös muiden puolueiden edustajia, kaikki ovat tervetulleita.

Lapseton tarkkailija Kirjoitettu 17.4.2012 14:24

sitä huomaa, että lapset on tärkeä asia. Porttikujan liikennemerkkiongelmista ja perussuomalaisten nujakasta Kontulatalolla saa lukea joskus jopa ensin iltalehdestä. Mutta lapsista kun on kyse niin repes melkonen sananvaihto. tää on sitä demokratiaa.

Meidän perhe kysyy Kirjoitettu 17.4.2012 13:10

Miksi päiväkoti kurjen henkilökunta vaihtuu tosi usein? Moni kiva hoitaja lähtee suunnilleen juuri kun lapsi on ehtinyt tottua ja ruvennut luottamaan.

Eräs äiti Kirjoitettu 16.4.2012 09:15

Mikähän taho se on, jonka pitäisi hoitaa päiväkotien pihoja? Ja eikö aikuiset voisi vähän katsoa lasten perään näinä lumien sulamisaikoina, kun pihat on täynnä syviä lätäköitä? Olen oman lapseni hakenut monena päivänä kainaloita myöten märkänä kotiin, kun on istunut lätäkössä eikä kukaan aikuinen mene sanomaan siitä. Ei ne kuravaatteet mitään vakuumeja ole, kyllä niistä menee vesi läpi jos lapsi saa tunnin istua siinä vedessä. Eikä pieni käsitä, että kiva vesileikki ei ole oikeastaan siellä ulkona kylmässä kauhean terveellinen juttu.

Hämmästyttää, kummastuttaa aikuiset Kirjoitettu 16.4.2012 09:12

Onko ihan jees, että päiväkodin pihalla hoitajat seisovat rivissä juttelemassa keskenään, eivätkä tee lasten kanssa mitään? Esimerkiksi Kurjessa vain kaksi hoitajaa, joista toinenkin taitaa olla "vaan" sijainen, jaksaa mennä ja touhuta pihassa ipanoitten kanssa, keinuttaa lapsia ja leikittää, muitten näen vaan seisovan rivissä puhumassa.

Ihmettelijä Kirjoitettu 14.4.2012 22:05

Leikkipuistojen henkilökuntatilannetta jo pitkään seuranneena olen pannut merkille sijaisten puutteen vakituisen henkilökunnan sairas- ja vuosilomien aikana. Miten päättäjät perustelevat asiaa ja sitä, etteikö hyvä toiminta kärsi, kun henkilökuntaa ei ole riittävästi?
Ilmeisesti päivähoidon päättäjät selittävät, että sijaispalkkauskieltoa ei ole, mutta käytännössä se kuitenkin näin näyttää olevan!
Mikä on totuus???

Eeva-Liisa Broman Kirjoitettu 13.4.2012 13:43

Sain kuulla, että päiväkoti Idelia ei ole ostopalvelupäiväkoti vaan täysin yksityinen.

Niklas Nyström Kirjoitettu 13.4.2012 12:07

Unto Uneksija kirjoitti 9.4.2012 23:12 että onko alueella perheen pienemmille lapsille mitään harrastusmahdollisuuksia.

Kehotain kaikki jotka ovat kiinnostuneita katsastamaan Kurkimäessä Lastenkulttuurikeskus Musikanttien tarjoannan www.musikantit.fi tai soittamalla 0102 190 190

Eeva-Liisa Broman Kirjoitettu 11.4.2012 13:40

Myös tällainen kysymys tuli: sosiaalivirasto on luopumassa ostopalvelupäiväkodeista. Miten käy suomalais-venäläisen päiväkoti Idelian Vesalassa? Ja Islamilaisen päiväkoti Rauhan Kurkimäessä?

Eeva-Liisa Broman Kirjoitettu 11.4.2012 13:36

Eräs ujo kysyjä halusi saada lisätietoja kotihoidon tuen muutoksista. Eli onko tuki muuttunut tai muuttumassa, kuinka paljon ja keillä?

Unto Uneksija Kirjoitettu 9.4.2012 23:12

3-vuotiaille voi kyllä ajatella kerhoja, musiikkia, piirustusta, jumppaa ja tanssia tai vaikka montissorileikkikoulua, mutta onko sellaisia kerhoja Mellunkylässä, vai onko kaikki leikkipuistojen varassa?

Marika Kirjoitettu 9.4.2012 22:53

Leikkipuistot on aina olleet kivoja paikkoja jonne voi mennä milloin vain muita vanhempia tapaamaan ja leikkimään ja juomaan kupposen kahvia. Ohjaajiltakin on aina voinut kysyä kaikenlaista maan ja taivaan välilta, nyt nämä kerhot vievät aamuajat ohjaajilta ja äitienkin rivit ovat harventuneet. Eikö näitä kerhoja voisi pitää päiväkodeissa?

Mami Kirjoitettu 9.4.2012 22:34

Mihinkähän poliitikot laittaisivat lapsemme hoitoon jos kaikki olisimme töissä kodin ulkopuolella:)

Jos me kotiäidit emme saa töitä vanhempainvapaan jälkeen on vika jossakin muualla kuin meissä!

Eeva-Liisa Broman Kirjoitettu 6.4.2012 10:19

Kivikosta kysytään, eikö leikkitoiminnan kerhoja voisi järjestää myös alle 3-vuotiaille.

Eeva-Liisa Broman Kirjoitettu 4.4.2012 09:48

Tällainen viesti tuli sähköpostiini:

Leikkipuisto Lampeen liittyen:
>
> - Leikkipuiston ulko-valaistus on kytketty pois, alue on pimeä ja varsinkin nyt kahtena viikonloppuna on äänekäs nuorisojoukko majaillut ja mekkaloinut pitkin iltaa ja yötä leikkipuistossa.
> Tästä aiheutuu lähialueen asukkaille suurta häiriöä.
> Leikkipuiston autiot ja mahdollisesti vartioimattomat rakennukset saattavat joutua ilkivallan kohteeksi.
> Vallitseva tilanne ei anna positiivista signaalia.


Eräs huolestunut kasvattaja Kirjoitettu 3.4.2012 21:08

Tukevatko nämä leikkikerhot lapsen ja vanhemman vuorovaikutusta? Voisiko ajatella, että leikkikerhot on tarkoitettu lapselle ja vanhemmalle, joissa opetetaan vanhempia leikkimään lastensa kanssa, olemaan lastensa kanssa? eikö se olisi tärkeämpää kuin antaa taas aikuisille "omaa" aikaa ja lasten kasvatusvastuu muille?

"läpinäkyvää" Kirjoitettu 3.4.2012 14:37

Onko vaarana leikkitoimintojen kerhojen myötä romuttaa leikkipuistojen perinteinen rooli varhaisen tuen antajana ja vapaa-ajanviettopaikkana?
Voiko leikkipuiston henkilökunta vaikuttaa siihen, alkaako jossakin puistossa leikkitoiminnan kerho?

Leevi Kirjoitettu 3.4.2012 14:24

Ovatko leikkitoiminnan kerhot leikkipuistoissa 2½-5-vuotiaille TODELLINEN vaihtoehto päivähoidolle? Miten ryhmässä huomioidaan erityistä tukea tarvitsevat lapset?

Eeva-Liisa Broman Kirjoitettu 3.4.2012 13:44

Vetoa ja Voimaa Mellunkylään järjestää 19.4. klo 18 aluefoorumin aiheesta päivähoito ja leikkipuistot Mellunkylässä. Foorumia varten olen kerännyt mellunkyläläisten kysymyksiä aiheesta. Kommentoikaa ja kysykää lisää, kaikki kysymykset toimitetaan etukäteen päivähoidon johtajalle Satu Järvenkallakselle ja sosiaalilautakunnan puheenjohtajalle Sirkku Ingervolle (Vihr) jotka osallistuvat foorumiin. Myös ruusuja voi lähettää.

- Leikkipuisto Lampi Kontulassa on suljettu remontin tarpeen takia ja sen henkilökunta on siirretty leikkipuisto Kiikkuun. Koska Lammen remontti alkaa, ja koska se valmistuu? Asialla on kiire!

- Kiitokset päiväkoti Kivilinnalle Kivikossa! Henkilökunta on aina ystävällistä, ja keskusteluyhteys vanhempien kanssa toimii.

- Aiotaanko Fallpakan alueelle Mellunmäkeen rakentaa oma päiväkoti? Nyt päivähoitotilanne on niin tiukka, että kaikkia mahdollisia, jopa homeisia, tiloja ollaan varaamassa päivähoidolle "vanhassa" Mellunmäessä.

- Leikkitoiminnan kerhot on tarkoitettu 3-5 -vuotiaille, joiden vanhemmat tai toinen vanhemmista ovat kotona. Ne kestävät 2,5 tuntia ja ovat ilmaisia. Mutta miksi leikkipuisto Mellunmäessä ryhmässä valtaosa lapsista on alle 3-vuotiaita? Tilat soveltuvat huonosti esim. vaipanvaihtoon. Riittääkö henkilökunta?

Tässä kysymyksiä alkuun.Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi