Politiikan ilta (Keskustelut)


Eila V Kirjoitettu 24.2.2013 00:18

Hienoa. Katsotaan, mitä Malinen osaa tilanteeseen kommentoida.

Eeva-Liisa Broman Kirjoitettu 22.2.2013 14:34

Nimimerkeille Eila V ja Karoliina. Politiikan iltaan on tulossa sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Jouko Malinen (sd). Häneltä on hyvä kysyä Kontulan terveysaseman asioista. Kontulan ja Kivikon terveysasemien tilanteesta järjestetään maalis- huhtikuussa oma aluefoorumi, jolloin paikalle tulee myös sosiaali- ja terveyskeskuksen johtoa ja toivottavasti myös lautakunnan jäseniä.

Eeva-Liisa Broman Kirjoitettu 22.2.2013 14:28

Politiikan illassa 25.2. ei ole ikärajaa, mutta pienimmät lapset ovat tietysti vanhempiensa valvonnassa. Tervetuloa maanantaina klo 18-20 Kontulan Symppikseen! Kahvitarjoilu.

Vanha Kirjoitettu 22.2.2013 07:00

Elämää on Kehä 1:n ulkopuolellakin. Kun katsoo kaupungin satsauksia Helsingissä, kaikki tuntuu keskittyvän nyt Kehä 1:n sisäpuolisen alueen kehittämiseen. Siellä sijaitsevaan, tien toisella puolen sijaitsevaan Myllypuroon on viimeisen kymmenen vuoden aikana laitettu kymmenkertaisesti aikaa ja rahaa rakentamalla uusi hieno terveysasema, ostari, asukastilat ja seuraavaksi ammattikorkeakoulu. Ihan hyvä näin. Nyt olisi aika siirtyä kuitenkin parantamaan Mellunkylää, jossa asuu lähes neljä kertaa enemmän asukkaita. Kontulan ostarin kehittämiskeskustelu alkoi lähes kymmenen vuotta sitten eikä mitään ole tapahtunut ja esim. Kontulan terveysaseman tilanne pikkuparannuksista huolimatta junnaa edelleen. Päättäjiä tuntuu kiinnostavan tällä hetkellä enenmmän joku Laajasalon silta, Kalasatama ja Jätkäsaari kuin Kehä 1:n ulkopuoliset alueet. Muu Suomi puhuuu elämästä Kehä 3:n ulkopuolella, me hesalaiset elämästä Kehä 1:n ulkopuolella.

Eila V Kirjoitettu 21.2.2013 18:10

Karoliina, ei meidän elinaikana. Tai, ehkä 2072...

Karoliina Kirjoitettu 21.2.2013 16:36

Mitä ne keskustelut auttaa jos politiikot eivät ala sanoista tekoihin.
Kysymys paikallaoleville politiikoille kuuluukin, että milloin Kontulan terveyskeskuspalvelut paranevat?

Onassis Kirjoitettu 21.2.2013 15:09

Saakos sinne politiikkaforumiin tulla alle 18-vuotiaat? Symppiksessä on ikäraja. Onko se myös tuona iltana?

Timo K. Kirjoitettu 17.2.2013 23:26

Hyvä Herbert! Kyse on tärkeästä asiasta. Kannattaa kysellä todella viim. 25.2. Politiikan illassa tätä tasapuolisuusasiaa. Tilaisuuteen ovat tulossa huhujen mukaan Heinäluoma, Alanko-Kahiluoto, Väätäinen, Rautava ja Saarnio.

Herbert W. Kirjoitettu 17.2.2013 20:18

On avoimesti ja rehellisesti tunnustettava, että Helsingin kaupungin viimeaikaiset tilaraportit ja strategiaohjelmat hyvin seikkaperäisesti ja todellisuuteen pohjautuvasti kuvaavat Helsingin alueellisen eriytymisen kielteisiä kehityskulkuja eli segregaatiota.

Osa kaupunginosista jäi 1990-luvun laman jälkeisessä tulos- ja työllisyyskehityksessä selvästi muista asuinalueista jälkeen, ja huono-osaisuus kasautui ja kasautuu edelleen alueellisesti. Erot väestön terveydessä ja hyvinvoinnissa, koulutus- ja tulotasossa, työttömyydessä sekä maahanmuuttajien osuuksissa ovat selkeitä. Esim. toimeentulotuen saajissa Helsingin peruspiirit polarisoituvat selvästi ja pienituloisten lapsiperheiden osuus kasvaa.

Pahinta eriytymisen kielteisessä kehityskulussa on erojen vakiintuminen. Ne kaupunginosat, jotka näyttäytyvät korkeimman työttömyyden tai matalan koulutustason alueina, näyttäytyvät myös maahanmuuttajien, nuorisotyöttömyyden ja asumistuen kaupunginosina.

Näin pitkälle raporttien laatijoiden rahkeet kestävät. Tämän jälkeen ko. virkamiehet havaitsevat kauhukseen Damokleen miekan, joka roikkuu hiuksen varassa aivan heidän päänsä yläpuolella.

Miekka on merkki heidän tulevan eläkkeensä tasosta, joten syvällä rintaäänellä he joutuvat toteamaan, että Helsingin kaupunginosien eriytymiskehitys on maltillista useiden Euroopan tai Pohjois-Amerikan suurkaupunkien kehitykseen verrattuna. Kaupunkikehityksen näkökulmasta Helsingin nykyistä kehityssuuntaa voidaan toki pitää haasteellisena.

Koska minä jo tiedän missä surkeassa eläkeluokassa vaikutan, minun ei tarvitse tarkastella Helsingin nykyistä kehityssuuntaa kaupunkikehityksen näkökulmasta, vaan ennen kaikkea tasa-arvonäkökulmasta.

Ennen Mellunkylän tulevaa Politiikan iltaa kysynkin tasa-arvon näkökulmasta, miten läsnä olevat eri puolueiden luottamushenkilöt aikovat omalla sektorillaan lisätä tasa-arvoa kaupungin kaikille väestöryhmille ja vahvistaa asunalueiden erilaistumisen myönteisiä tekijöitä. Vastaukset voitte antaa itse aluefoorumissa.
Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi