Presidentinvaalit 2012 (Keskustelut)


Herbert W. Kirjoitettu 14.2.2012 20:31

Ansiokkaassa kolumnissaan Jouko Kokkonen kirjaa Veto & Voima Mellunkylään –hankkeen piirissä esiintyvää pettymystä mellunkyläläisten alhaiseen äänestysaktiviteettiin. K.o. pettymys ei johdu mistään lähiöiden välisestä ”skabasta”, vaan peilaa aitoa huolta siitä, että niin monien näkemys yhteiskunnan tilasta ja tulevaisuuden odotuksista jää yhteiskuntapolitiikan näkökulmasta hämärän peittoon.

Kokkonen toteaa, että mellunkyläläisten äänestysvalmius testataan taas syksyn kunnallisvaaleissa, sillä niiden vaikutuksen katsotaan yleisestikin olevan tavallisten äänestäjien arjessa suurin. Vai onko? Toivon olevani väärässä, mutta pelkään pahoin, että Kokkosen epäilys kunnallisvaalien kiinnostuksen vähäisyydestä käy jälleen toteen.

Tilastoja en ole nähnyt, mutta oletan, että syitä mellunkyläläisten alhaiseen äänestysaktiviteettiin voidaan etsiä 1990-luvun laman jälkihoidosta. Tiedän toki, että laman jälkeiset hallitukset loivat runsaasti työpaikkoja, mutta liian moni suomalainen Mellunkylästä joutui tunnustamaan, että kansalaisuutta on ainakin kahdenlaista. A- ja B- kansalaisuutta. Kuten pörssissä osakkeita.

Hän, joka joutuu yhteiskunnan syrjäyttämäksi, katsoo, että hänellä on oikeus syrjäyttää yhteiskunta. Sitä kutsutaan reiluksi peliksi. Tai EVVK:si (ei vois vähempää kiinnostaa).

Syrjäytymisen yleiset syyt löytynevät alhaisesta työllisyysasteesta, heikosta koulutustasosta, korkeasta työttömyydestä sekä alhaisesta tulotasosta. Helsingin kunnallispoliitikot voivat puuttua myös näihin ongelmiin, mutta ne on sysätty poliisin ja sosiaalityöntekijäin syliin. Jotta kuva olisi täydellinen, poliitikot ovat samalla vähentäneet poliisin ja sosiaalityöntekijöiden resursseja.

Tähän tarvitaan mellunkyläläisten ”vetoa muutosvoimaan”.


Jokke Kirjoitettu 6.2.2012 12:14

Jokseenkin pelästyneen näköinen tuo Niinistö Kontulassa käydessään... puhumattakaan Jenni-vaimo parasta..

Fingerpori Kontulassa Kirjoitettu 2.2.2012 09:08

Vaalit ovat loppusuoralla, vihreät tempaisevat Kontulan ostarilla lauantaina näköjään Fingerpori-Jarlan ja Sinnemäen avulla. Mutta missä ehdokas-Haavisto?

Marjut Kirjoitettu 28.1.2012 19:33

Jouko Kokkosen analyysi osui ja upposi oikein toden teolla. Aiemminkin Kokkosella ollut vastaavia taitoja mutta tämä yllätti oikein kunnolla. Joka sana täyttä asiaa riippumatta mistä puolueesta tai ehdokkaasta oli kyse. Pitäisi varmaan antaa vinkki Ylelle pätevästä kommentaattorista

Herbert W. Kirjoitettu 27.1.2012 22:21

Jouko Kokkonen esitti alueportaalissa sangen terävän analyysin vaalien ensimmäisen kierroksen tuloksista sekä kaksi yhtä terävää kysymystä. Tilannearvioon on helppo yhtyä, mutta kysymyksiin vaikeata vastata.

Vaalituloksen silmiinpistävin piirre on vasemmiston surkea tulos, ei vain Mellunkylässä vaan koko Itä-Helsingissä. Olen ollut monessa mukana, mutta tuollaiseen floppaukseen en olisi ikinä uskonut. Minun entisessä karsinassani on nyt ”tänka pååta”.

Vaikkakin yhteiskuntapolitiikka ei ole uskon asia, minun on vaikeata uskoa, että oikeisto-vasemmisto vastakohta toimii toisella kierroksella. Ensimmäisellä se toimi, mutta väärin etumerkein. On suorastaan hölmöä odottaa, että duunareilla olisi pitkin päivää aikaa harrastaa sosiaalisen median vaatima chattausta eilispäivän asioista. Heidän pitää tehdä duunia, jotta he pärjäisivät huomispäivänä. Syrjäytyneille sellaista mahdollisuutta ei edes anneta, eikä fatta jaa omille köyhille älypuhelimia.

Toisella kierroksella kohtaavat vanhat ja uudet sukupolvet, mutta monet esikaupunkilaisduunarit jäävät edelleenkin nukkumaan, eivätkä siirrä ääniä jäljelle oleville ehdokkaille. Nuo Libanonin setrien yllä leijuvat pierut eivät kosketa heitä. Venäjän ja Kiinan taloudellinen kehitys kostettaisi, mutta siitä presidenttiehdokkaat eivät uskalla sanoa muuta kuin että hyvin pyyhkii. Siellä jossakin.


Jari Kirjoitettu 27.1.2012 07:27

Eilinen telkkariväittely sen kertoi: Vanhempi Sauli Haavisto ja nuorempi Pekka Niinistö ovat kuin velipuolia, vaikka taustat ovatkin erilaisia. Ukoissa on kuitenkin paljon samaa käytöstavoiltaan ja ajatuksiltaan, joten voisivat jakaa presidentin tehtävät Amerikan malliin eli toisesta tulee pressa ja toisesta varapressa.

Kisa tasaantuu Kirjoitettu 23.1.2012 07:56

Haavisto on ollut esiintymisellään vakuuttavin yllätys näissä pressavaaleissa. Ei Niinistön valinta ole vielä kirkossa kuulutettu.

Väyrynen Kirjoitettu 22.1.2012 21:37

"Valitkaa minut, tai koette väyryyttä", sanoi Veltto Virtanen aikanaan pressanvaaleissa ollessaan Väyrystä vastassa. Nyt ei ainakaan tulla Väyryyttä kokemaan ykköskierroksen tuloksen perusteella...Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi