Sipoon lounaisosia liitetään Helsinkiin (Keskustelut)


Kontula-Vesala Kirjoitettu 23.3.2008 20:21

Kontulan liikuntapuisto kuuluu alueellisesti osittain Kontulaan (vasen puoli), osittain Vesalaan (oikea puoli), kuten Mellunkylä tutuksi -esitteen keskiaukeaman kartasta ilmenee.
Linkin http://fi.wikipedia.org/..lsingin_alueellinen_jako mukaan Kontulan ja Vesalan osa-alueiden nykyiset rajat vahvistettiin jo vuonna 1966 (ei 1980-luvulla).
Linkistä ilmenee myös, että kuuluttuaan aiemmin Malmin kaupunginosaan Kivikon osa-alue liitettiin v. 1984 Mellunkylän kaupunginosaan. 1930-luvulla avattu entinen Malmin ampumarata nimensä mukaan tosiaan kuului tuolloin Malmin kaupunginosaan. Kurkimäki nimettiin v. 1999 osa-alueeksi nro 475.
Kannattaa muutoinkin tutustua kyseiseen linkkiin. Siitä mm. ilmenee, että Mellunkylä tutuksi -esitteessä on virhe. Esitteen keskiaukeaman kartan oikean yläkulman selosteessa Kontulaa (471) ja Vesalaa (472) sekä Kivikkoa (474) , Kurkimäkeä (475) ja Mellunmäkeä (473) väitetään virheellisesti kaupunginosiksi. Itse asiassa ne ovat MellunKYLÄn kaupunginosaan (47) kuuluvia OSA-ALUEITA.
t. Kondekalainen


Ike Kirjoitettu 14.3.2008 06:30

Olen samaa mieltä että metron Sipooseen täytyy kulkea Mellunkylän kautta. Muutenhan alue jää pussinpohjalle ja yhdeksi valtaväylien sivupoluksi. Kannattaisi keskustella asiasta vantaalaisten kanssa.

Mellunkylä tutuksi –esitteessä on virhe Kirjoitettu 13.3.2008 20:08

Esitteen keskiaukeaman kartassa on piirretty Kontulan, Kurkimäen, Kivikon, Vesalan ja Mellunmäen rajat. Kartan oikean yläkulman selosteessa niitä sanotaan kaupunginosien rajoiksi. Kaupunginosia ne eivät ole vaan OSA-ALUEITA, jotka kuuluvat Mellunkylän kaupunginosaan nro 47. Virhe on syytä korjata esitteen seuraavassa painoksessa, josta on kuulemma tulossa nettiversio kuluvan kuun kuluessa.
Asian voi varmistaa Helsingin aluejako -artikkelista, http://fi.wikipedia.org/..lsingin_alueellinen_jako
Helsingissä on nykyään 54 kaupunginosaa, viimeisimpänä Vuosaari nro 54, ja 129 osa-aluetta, siis tilanne v. 2008 ennen vuoden 2009 alueliitoksia.
Kaupunginosajaon ohella on olemassa myös rinnakkainen suurpiirijako. Suurpiirejä on 7 kpl. Suurpiirijaon sisällä on vielä peruspiirejä, joita on 33 kpl, ja peruspiireistä jotkut ovat samalla kaupunginosia, jotkut osa-alueita. Se, että Mellunkylän kaupunginosa on suurpiirijaossa myös peruspiiri, ei muuta sitä tosiasiaa että kaupunginosajaossa Mellunkylä on kaupunginosa, johon Kontula & alussa mainitut muut 4 aluetta ovat Mellunkylän kaupunginosaan kuuluvia OSA-ALUEITA eivätkä kaupunginosia.
Kannattaa tosiaan vilkaista yllä mainittua aluejakoartikkelia,
http://fi.wikipedia.org/..lsingin_alueellinen_jako
Siinä on varsin seikkaperäinen selostus ja selkeät taulukot Helsingin seudun aluejaoista. Mainittakoon, että aiemmin Malmin kaupunginosaan kuulunut Kivikon OSA-ALUE liitettiin Mellunkylään kaupunginosaan 1980-luvulla. Samoin Kontulan ja Vesalan osa-alueiden nykyiset rajat vahvistettiin 1980-luvulla.
Yllämainitusta linkin mukaan ensimmäinen maininta aluerajoista löytyy aikakirjoista jo vuodelta 1349 (Helsinki sinänsä perustettiin v. 1550).
Ympyrä sulkeutuu: Helsingin Sanomissa oli muutama aika sitten kirjoitus, jossa kerrottiin näiden alueiden historiasta. Sen mukaan nykyinen Helsingin seutu kuin myös Vantaan kaupungin seutu kuuluivat kauan sitten 1300-luvulla Sipoon suurkuntaan. Nyt siis v:n 2009 alusta pieni osa Vantaan kaupungista ja osa Sipoon kunnasta liitetään Helsinkiin.
Liitosalue kuulemma liitetään seurakunnallisesti Mellunkylän seurakuntaan. Huomattakoon, että Helsingin ja Vantaan rajapyykillä Itäväylän varrella Mellunkylä ja Vantaan kaupungista Helsinkiin liitettävä ns. Vesterkullan kiila liittyvät toisiinsa kulmittain ja niillä on yhteistä pinta-alaa vain noin yksi neliömillimetri, kun taas Vesterkullan kiilalla ja Vuosaaren kaupunginosalla on pitempi yhteinen raja.
t. Kondekalainen Montrealin olympiavuodesta asti


Matti Kirjoitettu 15.1.2008 10:27

Tehty päätös on kieltämättä ristiriitainen ihmisten oikeustajun kannalta. Mutta sinänsä päätös tarkoittaa hyvää niin helsinkiläisille kuin sipoolaisille. Aluetta päästään kehittämään ja palvelut paranevat. Mikä on sitten Mellunmäen ja Kontulan asema jatkossa tässä kehityksessä, sitä ei voi vielä kuin arvailla. Todennäköisesti metrolla pääsee Mellunmäestä jatkossa Lounais-Sipooseen. On kiinnostava yksityiskohta, että Myllypuron terveysasemasta tulee yksi sipoolaisten terveysasemista.Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi